Rádio nebo repro?

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Rádio nebo repro?

Příspěvekod Johny_G » 06.12.2013 21:51

Coby nový hrdý majitel Cee'du SW zdravím celou komunitu!

Z auta jsem všeobecně nadšený, ale audiosystém mi dělá těžkou hlavu. Nikdy jsem do něčeho podobného neinvestoval, a vždycky mi dostačovala vestavěná výbava. Tady se ale očividně tlačily dolů náklady, a zvuk dodávaného autorádia mi vysloveně vadí (aspoň že z AUXu je snesitelnější než z FM; USB jsem ještě nezkoušel). Řada z vás už určitě tuhle problematiku řešila, a já bych potřeboval vědět, jestli za tím zvukem ze studni stojí přímo autorádio, anebo jsou tam beznadějně laciné repráky a výměna rádia mi nepomůže. Tušíte někdo? Určitě nepotřebuju kdovíjaké Hi-Fi. Kdybychom se dostali tam, kde byl můj historický Peugeot 306 s dodávaným rádiem a reproduktory, byl bych šťastný posluchač. Díky! :-)
Johny_G Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Rádio nebo repro?

Příspěvekod Bindick » 07.12.2013 11:18

Repro+ zesilovač je ok, z mého pohledu výborné. Tuner (radio) je tragedie.
Bindick Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Tulik23 » 07.12.2013 23:32

Tiež si myslím že tuner je biedny. Keď pustím mp3 alebo cd tak to hrá dobre.
Tulik23 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (3)

Kia cee'd SW (2011)
70000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Johny_G » 10.12.2013 13:21

Tak už jsem zkusil MP3, a je to, pravda, zatím nejlepší výsledek - s FM nesrovnatelný. Nicméně pořád nemám důvěru ke zbytku sestavy :-(. Mám podezření, že frekvenční rozsah končí moc nízko, a všechno kromě basů končí clippingem :-(. Melodičtější a hluboko posazená muzika se poslouchá docela dobře. Basy se mi líbí - i když jsou přespříliš silné, tak opravdu zní a neduní, a optimální zvuk se dá doladit ekvalizérem. Ale když se tam pustí rocková hudba, tak je jakýkoli vyšší zpěv, kytarové sólo, nebo jen obyčejný úder do přechodu nebo činelu takřka bolestivý kvůli tomu přepalu. Ekvalizér přeťukávám horem dolem, ale pořád jsem z toho nešťastný. Bylo by fajn, kdybych tu našel někoho, kdo se pokoušel stejný problém řešit bez výměny aparatury, protože bych velmi nerad investoval tisíce do instalace rádia s rámečkem, a ono nejen hrálo stejně, ale ještě by to vypadalo škaredě :-/.
Johny_G Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Pavka » 10.12.2013 14:10

Zdravím Johny_G, pokud by jsi chtěl tak ti mohu nabídnout 2-DIN audiovizuální navigační jednotku Pioneer AVIC-F930BT se 6,1" širokoúhlým VGA dotekovým displejem umožňující ovládání přístroje. Předinstalována mapová data 44 zemí Evropy, vestavěný BLUETOOTH modul PARROT, 3D gyroskop, ECO graf, DIVX, DVD video, Micro SD. Rv.2011. Navigace je plně funkční.
Kia Magentis II 2.0 CRDi (2010)
Pavka Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

14. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia Magentis/Optima II (2010)
115000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Johny_G » 10.12.2013 14:11

Nejprve musíme vyřešit primární otázku - pomohlo to se zvukem? :-)
A dodatečné - kolik za to chceš, a jak to vypadá v rámečku? ;-)
Johny_G Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2010)
0 km @ 0 l/100km

Zpět na Elektronika