Dlhodobú vypočítanú spotrebu spotrebu som do 10 mesiaca mal asi 5,1l/100km, aktuálne PP ukazuje 6,5l/100km - mám 1,2L...
Vysvetľujem si to presťahovaním do mesta, zimnými pneu, občasnými rýchlejšími jazdami do práce (cca20km), jazdami po meste -studený motor, výmenou oleja, horším palivom (naposledy som teda natankoval na OMW prémiové palivo a ešte mi to stúplo), tiež boli jemne podhustené pneu, tak som ich dofúkal... ale stále to nejde dole. Tiež ma napadlo PP si to rozmyslel a už nie je optimista ako v minulosti (ukazoval o 0,2l/100km menej), ale dlho som netankoval doplna, tak som to neprepočítaval...
Ale teraz k (možno)problému, pri ceste z práce som si všimol, že dlho zohrieva motor - zohriatie po min 8km pri vonkajšej teplote -1°C, z toho 5km 80kou a ostatné 50km/h. Minulú zimu sa mi motor zohrial keď som aj išiel max 50km/h po 5km, aj keď mrzlo viac... Teraz mu to nejak trvá. Možno si to len moc všímam... Ale ak začne normálna zima (-15°C) tak to za tých 20km ani nezohrejem... Tak neviem či sa niečo pokazilo (termostat?) alebo je to normálne?

Ako rýchlo sa vám zohreje benzínový motor v tomto počasí??
Ďakujem za odpoveď
Števo