Chtěl bych se poradit se zkušenějšími.Mám Kiu Rio III r.v.2012.Po roce provozu a 9000Km jsem si v akci nechal změřit tlumiče.Přední 72/70 ale zadní 50/40.Mám tlačit na výměnu v záruce nebo je to v normě /tolerance je prý 30/ a mám čekat do druhé garančky jak mi bylo doporučeno servisem. Dík za názory...
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Nepamatuji si co to byl za časopis, ale psali tam o špatné kvalitě tlumiču na Kiich. Ze i celkem nové brzy ukážou špatně hodnoty na testech.Je to jejich bolest a daň za použití levných tlumicu. Možná ti to vymění ale za rok na tom budeš stejně nebo podobné. A z druhovyroby ještě není nic v nabídce aby jsi si tam dal něco :jiného než Kia montuje. Venga je na tom stejně.
Mě měnili zadní tlumiče v záruce zhruba ve 14 tis (na prvni garancce), ale mlátilo mi to od cca 7tis... ted mam skoro 40tis a zadek opet tluce, sice mene nez predtim, ale tluce...
Kia cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Kia Sorento II (2010), Kia Sorento II (2013), Kia cee'd GT II (2017), Kia Stinger (2017), Kia Sorento IV (2021)
Necham si to zmerit a pripadne budu pozadovat vymenu. Kdyz to nepujde na zaruku, budu shanet alternativu od jineho dodavatele s tim, ze mi je namontuji v servisu
No mě se nezdály spíš přední tlumiče,proto jsem to nechal změřit.Zajedu do jinýho servisu a uvidím co mi tam řeknou,stejně se chystám na nějaké záruční opravy....