Mam najazdene 39000km a zacalo mi pri volnobehu klepat, cvakat v motore ako keby hydrostel. Olej davam Shell 5W30 menim po 10 000km. Niekedy to klepalo pri studenom motore a teraz uz aj pri zohriatom. Ma niekto niejake skusenosti ako to odstranit . Motor 1,4l 16V rv. 2007.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
Takze po vymene oleja z 5W30 na 5W40 sa to klepanie neodstranilo. Zacal som patrat dalej ten divny klepot bol pocut viac od olejovej vane a tesne pri prevodovke. Vytiahol som zapalovaci kabel od sviecky na 4 valci co je pri prevodovke a klepot zmyzol. Pravdepodobne to klepe piestny cap alebo ojnicne lozisko auto ma najazdene 40 000km. Co je to za kvalitu materialu? Nemam slov.............
Klepalo mi to pořád.Olej jsem používal stejný jako ty. Byl jsem ve dvou Kia Servisech,ve dvou neorigo servisech a nikde nic nenašli.Diagnostika,mechanika - nikde nic. Až na to klepání vše šlape jako hodinky. Takže dokud to pojede....