škubání a trhnutí spojky

Trápí Vás něco na voze?

škubání a trhnutí spojky

Příspěvekod Forge.19 » 09.05.2011 21:07

Zdravim.Mam na Kia rio II rv. 2008 najeto 21500km.Celkem me štve spojkový pedál,připadá mi jakoby pokaždé zabíral jinak.Dělá to většinou při řazení z 1. na 2. stupeň.Jsem už z toho zoufalý nevím jak mam s pedálem zacházet už jsem zkoušel každý styl jízdy někdy se mi stane ze zabere plynule vetsinou ale trhne a cvakne.Je to děs vzdycky mi trvá než se ze semaforu rozjedu.Vypadá to jakobych neuměl jezdit pritom Fabia nebo dokonce favorit nebo mazda 626 u tech se to nestává.Dělá to i vám ?Nebo se musí zároveň se spojkou nějak šikovně přidat plyn u tohohle auta ?Poradte.Diky moc.
Forge.19 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: škubání a trhnutí spojky

Příspěvekod -Petr- » 28.05.2011 20:59

Taky mi to dělá. Připadám si pak jako blbec, když mi to na křižovatce chcípne. Prostě to chce víc plynu při rozjezdu, na spojku je záruka :roll: tak co. Máme v práci služební Fabii a tam se s tím NIKDY neměl problém. Za pár dnů jedu na garančku, takže předpokládám, že potom už bude po problému. Když byla Kia o půl roku novější, ještě ten problém nebyl tak častý. Na druhou stranu musím se zastat prodejce, ten mi o kousavé spojce a ostrých brzdách řekl už při prodeji.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 28.05.2011 21:04

ja s tym nejako problem nemam, vobec sa mi nestava aby mi auto "zhaslo", mozno to chce naozaj iba viacej pridavat plyn pri rozbiehani, tak ako to radi aj kolega ;)
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod hermenet » 29.05.2011 10:58

Já musím mít kolem 2000 otáček, abych se bezpečně rozjel. Když to netrefím, tak buď kvičej gumy, nebo to škube a chcípá. Bývá to trapné, ale už jsem si zvykl (ještě že to auto chytá napoprvé :D ).
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Forge.19 » 01.06.2011 11:06

Nejvíc me trápi to přeřazování z 1->2 nejde to plynule vždycky mi to cunke a škubne.Jestli ti to v tom servisu opraví dej vedet co ti rekli nebo jak to probehlo.Diky :) Taky jsem ridil fabii i felicii a tam tohle nikdy nedelalo.Nevím v čem je problém ze museli spojku takhle zmastit.U jinch aut jde videt ze o jde i bez toho škubání :/
Forge.19 Neuvedeno
Uživatel fóra

Zpět na Závady