ABS - problem alebo nie?

Trápí Vás něco na voze?

Re: ABS - problem alebo nie?

Příspěvekod titanus » 01.02.2011 18:28

tak som si oprasil (ne)vedomosti a ano brzdna draha auta bez ABS moze byt na suchej ceste kratsia ako s ABS moja chyba, avsak bez ABS sa auto v smyku stava neovladatelnym co pri ABS je ako tak riadenie vozdila zachovane, co si myslim jeho nevyhodu v brzdnej drahe minimalne dorovnava....

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod zulyk » 01.02.2011 18:41

samozrejme, ja to nijako nespochybnujem, iba som chcel poukazat na to, ze vsetko ma aj svoje nevyhody :thu:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod -Petr- » 01.02.2011 19:59

bhole1 píše:Do <> nove auto najazdene 800km a dneska som potreboval prutko brzdit ABS zacalo makat a cele dost hlasno buchat a trhat mi volant ako keby bolo uvolnene. Je to normalne ako auto brzdilo sekane ale bolo to dost citit

Teda nevím jak :kia: Rio, ale ABS u Ceeda volantem vůbec necuká, jediný co, tak "klape" brzdový pedál a to tak, že čím víc dupeš na brzdu, tím hlasitější to je (záleží jak intenzivně stojíš na brzdě). Nemusí to být ale závada ABS, to škubání volantu, tady záleži na tom, jestli si neměl jedno kolo na ledu a druhý na asfaltu? Pak by to mohlo "cuknout". To se mi taky stalo, když jsem jel jedním kolem ve sněhu a druhým po asfaltu a pak dupl na brzdu. Asi bych to zkusil tak abys měl kola obě na sněhu - pak by to nemělo cukat volantem ale jen klapat až se opřeš do brzdy. Pokud ti auto netáhne ke straně při brždění (bez ABS), tak tam asi problém mít nebudeš.
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Tesik » 02.02.2011 16:10

-Petr- píše:
bhole1 píše:Do <> nove auto najazdene 800km a dneska som potreboval prutko brzdit ABS zacalo makat a cele dost hlasno buchat a trhat mi volant ako keby bolo uvolnene. Je to normalne ako auto brzdilo sekane ale bolo to dost citit

Teda nevím jak :kia: Rio, ale ABS u Ceeda volantem vůbec necuká, jediný co, tak "klape" brzdový pedál a to tak, že čím víc dupeš na brzdu, tím hlasitější to je (záleží jak intenzivně stojíš na brzdě). Nemusí to být ale závada ABS, to škubání volantu, tady záleži na tom, jestli si neměl jedno kolo na ledu a druhý na asfaltu? Pak by to mohlo "cuknout". To se mi taky stalo, když jsem jel jedním kolem ve sněhu a druhým po asfaltu a pak dupl na brzdu. Asi bych to zkusil tak abys měl kola obě na sněhu - pak by to nemělo cukat volantem ale jen klapat až se opřeš do brzdy. Pokud ti auto netáhne ke straně při brždění (bez ABS), tak tam asi problém mít nebudeš.

Potvrzuju co psal kolega,při činosti ABS volant necuká akorát to trošku kope do pedálu. :thu:
Tesik Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod -Petr- » 08.03.2011 12:39

Chlapi zdravím, tak tentokrát mám s ABS u KIA CEED 1.4SW po FL problém já sám: Nastartoval jsem, ihned jsem se rozjel (na zpátečku, před startem jsem nečekal až pozhasínají kontrolky) u zůstalo mi svítit ABS. Tak jsem ujel cca 16 Km. Auto brzdilo normálně, už tady není sníh abych ABS testnul. Co je zajímavé, po dojezdu do cíle, po chcípnutí, po novém nastartování ABS opět nesvítí. Trvalo sice zpočátku trošku déle než zhaslo, ale když sem to zkusil po druhé, po třetí, po čtvrté, už zhasínalo před nastartováním tak rychle jak vždycky.
Má otázka (není potřeba hatit, garančku mám na dohled) - je možné, že si řídící jednotka jen nestihla pořádně přečíst stav ABS a rychlé nastartování jí zblbo? Nebo bude nějaké to čidlo načaté? Vím, že bez diagnostiky takovéto střílení od boku nemá valný smysl....ale přesto, nemá někdo podobnou zkušenost?
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod snowko » 08.03.2011 15:32

ja mam podobny problem s ESC na Venge. Na garancke som to spomenul a technik mi riadiacu jednotku resetol..ale odvtedy to robi pravidelne. Kym predtym tak raz za mesiac dva...

-Petr- píše:Chlapi zdravím, tak tentokrát mám s ABS u KIA CEED 1.4SW po FL problém já sám: Nastartoval jsem, ihned jsem se rozjel (na zpátečku, před startem jsem nečekal až pozhasínají kontrolky) u zůstalo mi svítit ABS. Tak jsem ujel cca 16 Km. Auto brzdilo normálně, už tady není sníh abych ABS testnul. Co je zajímavé, po dojezdu do cíle, po chcípnutí, po novém nastartování ABS opět nesvítí. Trvalo sice zpočátku trošku déle než zhaslo, ale když sem to zkusil po druhé, po třetí, po čtvrté, už zhasínalo před nastartováním tak rychle jak vždycky.
Má otázka (není potřeba hatit, garančku mám na dohled) - je možné, že si řídící jednotka jen nestihla pořádně přečíst stav ABS a rychlé nastartování jí zblbo? Nebo bude nějaké to čidlo načaté? Vím, že bez diagnostiky takovéto střílení od boku nemá valný smysl....ale přesto, nemá někdo podobnou zkušenost?
Obrázek
KIA Venga 1,6 CVVT TX
snowko Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (2)

Kia Venga (2010)
209000 km @ 7.30 l/100km

Příspěvekod Tesik » 08.03.2011 16:00

snowko píše:ja mam podobny problem s ESC na Venge. Na garancke som to spomenul a technik mi riadiacu jednotku resetol..ale odvtedy to robi pravidelne. Kym predtym tak raz za mesiac dva...

-Petr- píše:Chlapi zdravím, tak tentokrát mám s ABS u KIA CEED 1.4SW po FL problém já sám: Nastartoval jsem, ihned jsem se rozjel (na zpátečku, před startem jsem nečekal až pozhasínají kontrolky) u zůstalo mi svítit ABS. Tak jsem ujel cca 16 Km. Auto brzdilo normálně, už tady není sníh abych ABS testnul. Co je zajímavé, po dojezdu do cíle, po chcípnutí, po novém nastartování ABS opět nesvítí. Trvalo sice zpočátku trošku déle než zhaslo, ale když sem to zkusil po druhé, po třetí, po čtvrté, už zhasínalo před nastartováním tak rychle jak vždycky.

Mě se to samé s ABS stalo loni když jsem jel do Rakouska,nastartoval jsem a hned jsem odjel a nečekal až zhasnou kontrolky,ihned jsem zastavil,vypnul motor i klíček počkal nastartoval a odjel.Od té doby už to neudělalo-tudíž to řešit nebudu a je možné že to bylo tím že jsem nečekal až všechno zhasne-to samé jak píšeš ty.Tolik moje zkušenost.Čao všem. ;)
Tesik Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod -Petr- » 08.03.2011 20:07

Díky moc za odpovědi. Ta žlutá kontrolka ABS potvora mně dost zarazila.
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia

Předchozí

Zpět na Závady