Netěsnost hlavních světlometů

Trápí Vás něco na voze?

Netěsnost hlavních světlometů

Příspěvekod mouzi » 10.08.2010 19:16

Dneska jsem umýval svého Draka :evil: a ejhle - pravé přední světlo skoro do poloviny zamlžené. Takže krasavec povalí na reklamaci. Máte někdo podobný problém? :thd:
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09

"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."
mouzi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Netěsnost hlavních světlometů

Příspěvekod zulyk » 10.08.2010 20:18

to som si vsimol aj ja, tiez u praveho svetlometu ale na rozdiel od teba, iba po okrajoch v dolnej casti svetlometu, takze to zatial vobec neriesim :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Příspěvekod ohen10 » 11.08.2010 11:29

nemáš nejaké foto?
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod Tesik » 11.08.2010 12:25

už se to tady někde řešilo a psal jsem k tomu svůj komentář.Pracoval jsem 5 let jako lepič předních světlometů na poměrně velkou část osobních automobilů(BMW,VW,RENAULT,FORD Atd.)Jsem tedy se světlomety a jejich montáží dokonale obeznámen.K tomu problému s mlžení:mě se mlží taky okraje a je to docela normální jev a není třeba se znepokojovat.Jde o to že ve vnitřní teplota ve světle je jiná a hlavně vlhkost je odlišná od venkovní.V různých typech světel je dodatečně a na konci montáže kontrolován přetlak vzduchu který musí světlomet vydržet.Tudíž kdyby jste světlo vyndaly a osprchovaly ho proudem vody nic by se nemělo stát-pokud bylo dobře zalepené special.lepidlem o teplotě 180 st.Aspon my jsme to tak měly nastavené.V každém světlometu bývají cca.2 kulaté či hranaté těsnení které je na bázi větrání a tím se snaží světlomet vyrovnávat teploty a vlhkost.Orosení ve vnitřku nemá žádný vliv na funkčnost světel a jde o přirozený normální jev.
Doufám že jsem dostatečně popsal tento jev ;) .Čao
Tesik Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zulyk » 11.08.2010 12:29

tusim, ze o tom je asi aj zmienka v navode od vozidla :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Zpět na Závady