Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Svícení

Vše kolem elektroinstalace a elektronických prvků.

Svícení

Příspěvekod milous » 09.08.2010 17:36

Kia Rio - světla nezhasínám,po vytažení klíčku a otevření dveří sama zhasnou.Je to šikovný,nemusím si svícení hlídat,vypínač světel vlastně nepoužívám,mám furt zapnuto. Jenže - teď se mi opakovaně stalo,že pokud je auto delší dobu (3-4 ? hod.)na přímém slunku a pořádně se rozpálí,tak se světla sama od sebe rozsvítí a svítí a svítí.Potkala Vás někoho stejná ptákovina? Čím to může být? Ahoj a dík za nápady.Milous.
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Svícení

Příspěvekod Tesik » 10.08.2010 12:31

zdravím myslím že uže se to tady řešilo to aut.rozvícení při otočení klíčku,ale že by se to samo na sluníčku rozsvítilo to se mi nezdá.Já osobně si světla zapínám-vypínám sám(radši pro jistotu)protože už kolegové zde na foru psali že se jim světla třeba večer automaticky rozsítila a následně vybily baterku v autě.Takže doporučuji to míti na mysli. :thu:
Tesik Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mouzi » 10.08.2010 19:13

Ani nemas v profilu vyplnene, jake mas auto - model, vybavu, MY, takze tezko radit. Ja mam letosni Rio II a svetla nezapinam, pokud neni sero, aby se mi rozsvitila pristrojovka. Mam automaticke denni sviceni. Kdyz zapnu svetla rucne a vypnu motor, vypnou se potkavacky, ale obrysovky zustanou svitit, nezni zadny varovny ton a pokud sviti slunicko, ani si nejde vsimnout, ze zustalo rozsviceno. Tak se mi to jednou stalo a vsiml jsem si toho nahodou az kdyz jsem se vecer pred spanim dival z okna a slunce uz zapadlo. Toto ma KIA (nevim, jestli jen Rio) docela o nicem, na pristrojovce nesviti zadne kontrolky o rozsvicenych svetlech, jedine pro dalkove tam kontrolka je. I mlhovky chybi a sviti pouze jejich ovladac, ktery je z normalniho pohledu ridice schovan za volantem, coz je totalne na palici.
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09

"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."
mouzi Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod zulyk » 10.08.2010 20:22

kontrolky tam niesu z dovodu, ze mame automaticke denne svietenie, t.j., ovladac stale v polohe off, ale svetla svietia po nastartovani, po vypnuti motora svetla zhasnu, ziadnu kontrolku tu nepotrebujem.

klasicky svetla zapinam az vecer alebo v noci, aby bolo vidiet na pristrojovy panel a tym padom uz viem, ze svetla mi svietia, samozrejme v noci ked opustam auto, tak vidim, ci svieti alebo nie, takze mne ziadna kontrolka vobec nechyba :)

co sa tyka tych hmlovych svetiel, tak v tom sa zhodneme, su dost ukryte :thu: :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod matej » 14.08.2010 20:30

tu automatiku na svetla mas domontovanu alebo od vyroby uz bola?
matej

km @ l/100km

Příspěvekod superhero495 » 14.08.2010 23:16

no ta automatika je tam od vyroby, alespon u me ano. tusim, ze to je popsane i v manualu. procti si ho a uvidis. ja mam rio II(2005/2006)
Kia Rio, 1,4 71kW, rv 12/2005
superhero495 Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2005)
31000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod superhero495 » 14.08.2010 23:22

a dotaz k mlhovkam. doufam, ze ty se taky automaticky vypnou, pokud vyndam klicek ze zapalovani, esi ne, tak mi asi tedkom sviti mlhovky venku.
auto mam zaparkovane mimo dohled z okna, tak to nemuzu overit a z auta jsem vylezal smerem k zadi:(
Kia Rio, 1,4 71kW, rv 12/2005
superhero495 Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2005)
31000 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod souk69 » 15.08.2010 10:52

:thu: Dobrej dotaz, budu to muset vyzkoušet, ale myslím,že když mlhovky jdou rozsvítit pouze když svítí světla, tak by měly zhasnout v okamžiku zhasnutí světel.
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod titanus » 15.08.2010 11:00

Offtopic :
nechcem vyvolavat flame ale mhlovky sa maju pouzivat iba pri znizenej vyditelnosti (ze bratislavcania :roll: ) a v meste ci v dedine kde funguje poulicne osvetlenie len za total hustej hmly ci snezenia takze tych situacii kedy clovek zastane zo zapnutymi hmlovkami by malo byt tak malo ze si to podla mna vie kazdy ustrazit :) navyse ked je naozaj znizena viditelnost tak ze treba mat zapnute mlhovky je jasne vidiet ci nieco svietie alebo nie ;) ...

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod matej » 15.08.2010 19:59

superhero495 píše:no ta automatika je tam od vyroby, alespon u me ano. tusim, ze to je popsane i v manualu. procti si ho a uvidis. ja mam rio II(2005/2006)

skusal som to spojazdnit no nepodarilo sa to myslim ze to bude v tom ze v Cechach to montovali automaticky do kazdeho auta
matej

km @ l/100km

Příspěvekod mouzi » 15.08.2010 20:10

Ja mam taky automatiku od vyroby. Mlhovky jsou funkcni jen pri rucne zapnutych svetlech, pokud je rucne vypnes, nez vylezes z vozu, tak se vypnou i mlhovky.
Kia Rio II 1.4 CVVT, 71 kW (97 k) Play, Sunset Orange, MY10
Hyundai i30 1.4 CVVT, 80 kW (109 k) Style, Vivid Blue, MY09

"Nejezdím jako dobytek, ale v rámci možností."
mouzi Muž
Přispěvatel fóra

Kia Rio II (2010)
27000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod zulyk » 15.08.2010 20:25

matej píše:tu automatiku na svetla mas domontovanu alebo od vyroby uz bola?

automatika je domontovana z vyroby, mam model 2010 :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Příspěvekod milous » 16.08.2010 09:28

KIA Rio 2008 - Nakonec jsem to vyřešil investicí 1300 Kč a namontoval ledkáče na denní svícení.Proč se světla aktivují na slunku sama mi nedokázali vysvětlit nikde.Původní systém -samozhasínání při opuštění vozu mi nepřipadal až tak blbej,ale nechat si vymlátit baterku již blbé je.Na ostatních autech se kterými jezdím,se světla rozsvítí při nastartování,nebo něco "kňučí" dokud nerosvítím,takže pokud moji :kia: zhasínám,tak potom na světla zapomenu a probudí mě až nějaký kolega blikáním.(v tom lepším případě).Ahoj Miloš.
KIA RIO , 1 399 ccm, 07/2007 , stříbrná metalíza.
milous Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Pc-romeo » 16.08.2010 20:28

U samozhasínání může být problém když třeba stojíš nalepenej na nějakou stěnu/křoví/auto a vystupuješ přes spolujezdce... Pak auto zůstane svítit, protože si myslí že je řidič furt v autě a chce ho tak udržet v "bezpečí", tím že ho ostatní uvidí...

Další hloupost je to, že při startu vždy blikají světla (při otočení klíčků do poslední polohy před startováním do nich jde elektřina, pak se při startování vypne a pak zase sepne...) což určitě nesvědčí žárovkám...

Takže jsem to taky vyřešil denníma světlama. ;)
Pc-romeo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Cerato (2004)
60000 km @ 10.3 l/100km

Příspěvekod zulyk » 17.08.2010 07:02

tak neviem teraz naisto, ale myslim ze u modelov 2010, ktore maju denne svietenie od vyroby, sa svetla rozsvieta tesne po nastartovani :kia:
Hyundai I30 Fastback
1,4 TGDI
zulyk Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (2)

Další

Zpět na Elektronika