nejmenovaný soutěžící píše:Nepřímý důkaz, v kriminalistice nazývaný indicie, je v kriminalistice a soudním a správním dokazování důkaz, který sám o sobě nestačí k tomu, aby mohl být učiněn závěr o existenci toho, co se má dokázat, dokazuje však skutečnost jinou, která s objasňovanou skutečností souvisí. (například otisky prstů na vražedné zbrani jsou nepřímý důkaz, dokazují jen to, že určitá osoba měla někdy zbraň v ruce, nikoliv to, že s ní spáchala vraždu). Nepřímý důkaz má důkazní význam jen ve spojení s jinými nepřímými nepochybnými důkazy, s nimiž tvoří ucelenou soustavu, jejíž články na sebe logicky navazují a navzájem nejsou v rozporu a která tak vede nepochybně k určitému závěru o dokazované věci a vylučuje možnost jiného závěru.
Ve slovníku cizích slov je indície - náznak, okolnost budící podezření, nepřímý důkaz.
Takže ty tvoje indicie nejsou indiciemi, ale nápovědou.
... takze ty jsi mne v tom nechal samotnehoMirse píše:No asi tak![]()
Já před chvílí dorazil z práce a určitě se mi nechce jít sedět k PC a mudrovat takže to dneska holt jen nastřelím od boku ať je vidět alespoň snaha
Mirse píše: - tipnul jsem si a Petr mi odepsal že takovou značku ani nezná![]()
![]()
Mirse píše:Vyloženě něco plácnu - nebyl vůbec čas![]()
![]()
Takže třeba xxx, je to jedno ...
Sbormistr píše:Do půlnoci času dost.
Bohužel špatná odpověďTak zítra.
Sbormistr píše:Nejmenovaným soutěžícím jsem byl právě pokárán, že místo nápověda používám slovo indicie.nejmenovaný soutěžící píše:Nepřímý důkaz, v kriminalistice nazývaný indicie, je v kriminalistice a soudním a správním dokazování důkaz, který sám o sobě nestačí k tomu, aby mohl být učiněn závěr o existenci toho, co se má dokázat, dokazuje však skutečnost jinou, která s objasňovanou skutečností souvisí. (například otisky prstů na vražedné zbrani jsou nepřímý důkaz, dokazují jen to, že určitá osoba měla někdy zbraň v ruce, nikoliv to, že s ní spáchala vraždu). Nepřímý důkaz má důkazní význam jen ve spojení s jinými nepřímými nepochybnými důkazy, s nimiž tvoří ucelenou soustavu, jejíž články na sebe logicky navazují a navzájem nejsou v rozporu a která tak vede nepochybně k určitému závěru o dokazované věci a vylučuje možnost jiného závěru.
Ve slovníku cizích slov je indície - náznak, okolnost budící podezření, nepřímý důkaz.
Takže ty tvoje indicie nejsou indiciemi, ale nápovědou.
Musím přiznat, že má pravdu, chtěl jsem zachovat kontinuitu s předchozími ročníky soutěže.
Jdu to přepsat v zadání.
Mirse píše:tipnul jsem si a Petr mi odepsal že takovou značku ani nezná![]()
![]()
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé