Sanchez píše:Jazdit okresky na tempomat, predvidat a brzdit motorom, kontrola plynu.
A ked nepomoze, tak to predaj.
melonsvk píše:Tempomat robi vsetko len nie setri palivo
hoodoo píše:s tím úplně nesouhlasím, tempomat bude držet to co mu nastavím a ne jako moje noha, která z 90 udělá rychle mnohem víc![]()
@melonsvk : presne tak! tempomat určite nešetrí palivo.
Potvrdil som si to aj na Ceede SW diesli čo som mal. Na rovine ustálená rýchlosť, ako náhle som zapol tempomat, hneď poskočila spotreba hore.
Tak isto sa to správa aj na tomto turbobenzíne. Testoval som to aj na dlhšej trase. Potvrdil mi to aj kolega čo mal 1.6 GDI.
Ak to auto prehanas častejšie tak si myslim ze tvoja spotreba je normálna.hoodoo píše:ono prostě já s tou spotřebou mám furt problém... VW Golf R VII, který má 300 koní, žere vlastně stejně jako 200 koňový Proceed (samozřejmě R má dvoulitr a stál 1,2 a Proceed jen 1,6 a stojí 0,7...). Tak jen zkouším, jestli tu není někdo, který to auto prožene častějš jak jednou za x set km (a na delší vzdálenost než 300m) a kterýmu by to zároveň nežralo 9 na 100...
Sanchez píše:Katikakus píše:Ze tempomat snizuje spotrebu je nesmysl. Je to presne naopak. Proc tomu tak je bylo rozebirano mnohokrat zde i na jinych mistech - staci pouzit Google.
Aha.... to, že sa to rozoberalo tu, je argument ?![]()
Pri ustálenej jazde bez prekážok po rovine mimo kopcov podľa tvojej logiky by malo mať auto so zapnutým tempomatom vyššiu spotrebu ? Bez komentára.
Fajne.
Rives píše:Ja mám priemer 7,4l. Niekedy jazdím na spotrebu, niekedy na podlahu.
Nepotrebujem 204k aby som lietak ako blázon len preto že to tam je.
Stačí mi že predbehnem kedy chcem a že to splňa moje požiadavky. to je všetko.
hoodoo píše:Pánové, mě nede o to někomu říkat jaký auto si má kupovat. Jen já na koupi koukal tak, že mě auto zajímalo kvůli kombinaci stabilního podvozku a motoru co alespoň trochu jede, protože právě málokdy jedu "jen" 90/130 a nechtěl jsem za auto vypláznout zbytečně moc peněz (např. již zmíněný Golf R) a myslel jsem si, že to tak nebudu mít sám.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé