Ahojte, mám Proceed MY2020, 1.4 GT-line, 103kw, AT 7DCT.
Auto má cca. 72tisíc km, je pravidelne servisované podľa intervalov, dokonca v apríli na poslednej garančke mi povedali, že “je ako nové”..
Pred tromi týždňami sa mi stalo, že mi zrazu nechcelo auto ísť na spiatočke, keď som ju zaradil a rovnako začalo vynechávať párne stupne (2,4,6). Tak som auto odstavil, na druhý deň som si zavolal KIA assistance a odtiahli ma do najbližšieho autorizovaného servisu. Tam mi bolo povedané, že majú veľa práce a najskôr budú vedieť auto demontovať a pozrieť až 16.12. (čiže dnes). Vtedy to len vraj hodili na diagnostiku a ukázal sa problém s prevodovkou. Dnes som dostal informáciu, že je spálená spojka, že je to mechanické poškodenie mojou vinou a že sa na to nebude vzťahovať záruka. Komplet opravu mi vyčíslili na cca. 2400€.
Má niekto prosím podobné skúsenosti? Je to podľa vás OK? Na aute som nespozoroval až do tohto momentu nejaké “príznaky”, ktoré by ma mali viesť k včasnejšiemu riešeniu situácie a nie som si ani vedomý, že by som s autom jazdil problémovo.
Ďakujem..