Dobrý den,
už se to tu před časem trochu řešilo, ale zajímalo by mě, jak je to s objemem nádrže u 1.4 T-GDi (modelový rok 2019). Podle specifikace by měl být objem nějakých 53 litrů. Když mi ale palivoměr ukazuje skoro 0 a dojezd podle PP je 30 km, tak natankuji do plna nějakých 40 litrů (než vypne pistole). Běžně to nenechám padat takhle nízko, takže obvykle když dojezd spadne pod 100 km natankuji do plna něco kolem 33-34 litrů. Zajímalo by mě, kde jsou ty zbylé litry kapacity nádrže. V předchozí diskusi někdo psal, že má nádrž nevhodný tvar a že po automatickém vypnutí pistole tam ješte v pohodě "cvakáním" dotlačí dalších 6-7 litrů. Jiní zase psali, že běžně tankují až ručička spadne na 0 a PP už neukazuje ani žádný dojezd (--). Že prý v tuto chvíli je v nádrži pořád ještě 10 litrů. Rád bych věděl, jak to je. Umím si představit situaci, kdy by bylo dobré vědět, že mám v nádrži bezpečně palivo na 150 km i když ukazatel spadnul na nulu. Tlačit do nádrže palivo navíc, když už pistole vypíná, by se myslím nemělo (expanze par apod.). Snad jen když vím, že to hned projedu...
Díky za odpovědi.