Jestli se to vyplatí, nebo jestli to má smysl? Záleží na tobě, pokud máš možnost dobře koupit, tak proč ne? Pokud se týká výkonu motoru, tak létat s 1.4. asi nebudeš ale svezení je určitě svižné, a to díky turbu. Vnější vzhled auta je za mě velice pěkný a povedený, interiérem se

určitě posunula hodně vpřed a předčila i některé Evropské vozy. Co musím pochválit je to, že ponechala manuální na ovládání klimatizace

. Dnešní doba (celo)displejová v některých vozech není nejšťastnější

Infotainment ve voze je za mě přehledný a uživatelsky jednoduchý, mám nejnovější aktualizaci a jsem s ní naprosto spokojen! Je líbivější a a praktičtější...no až na ty zvuky přírody
Co se týká DPF, tak o něm nevím a ani nepřemýšlím, za 5 nebo 10 let přibude v autech povinně(EU) zase něco nového a budeme říkat, jak jsme rádi že to tam nemáme. Myslím že několik let tě nemusí DPF trápit, dnes firmy DPF čistí už za přijatelný peníz..., věřím, že za pár let cena ještě klesne a tato služba se stane naprosto běžnou. Pamatuji, jak turbo v autě bylo boží dopuštění, co to stojí, počkej až se ti to po...,zlatá atmosféra, atd...Dnes naprosto běžná věc repase turbodmychadla.
Před ceedem jsem měl atmosférický 2.0l a říkal jsem si jak jsem rád,

že nemám DPF ale vlastně proč?? když dnes je to naprosto běžná věc...
Pokud chceš obměnit a auto se ti líbí a máš peníze a nenasekáš si dluhy, tak do toho jdi a udělej si radost