automatická prevodovka

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

automatická prevodovka

Příspěvekod SimPa3k » 27.07.2016 16:53

Dobrý deň. Zvažujem kúpu automobilu kia cee´d sw 1,6 crdi r.v. 2011.
Našiel som si celkom pekný kúsok no má automatickú prevodovku. nieje to u mňa výhoda, no ani nevýhoda. jazdil som na manuáloch aj automatoch a preto sa obraciam na Vás s otázkou :
Ako je to so spoľahlivosťou automatickej prevodovky u auta značky KIA ?
Malo by sa jednať o 4 stupňovú dvojspojkovú prevodovku.
Máte s ňou niekto skúsenosti ?
Ako je to s jej spoľahlivosťou, poruchovosťou a nákladmi na jej údržbu či opravu ?
Vopred ďakujem za skoré rady
S pozdravom Patrik ....
SimPa3k Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: automatická prevodovka

Příspěvekod Amalfi » 27.07.2016 20:49

Ahoj 2011 to neni dvojspojka, ale klasicky automat s hydrodynamickym menicem. Zalezi kolik ma auto najeto a zdali majitel kazdych 60tkm menil v prevodovce olej. Takze je treba znat servisni historii bez ni to neber. Po koupi sstejne nech vymenit olej. good luck
Sportage 1.6 TGDI 2016
Carens 1.6 GDI Comfort plus 2014
Sorento 2.2CRDI 2023
Proceed GT 1.6 TGDI 2019
Sportage HEV 4x2 2022
Amalfi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
0 km @ 10 l/100km

Příspěvekod SimPa3k » 27.07.2016 20:55

Ok toto vsetko mi je jasne no mna by zaujimala vo vseobecnosti spolahlivost faneho dielu ( prevodovky )
SimPa3k Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Didier1 » 02.08.2016 13:09

Tiež uvažujem nad kúpou Ceed SW 1.6 GDI AT. Píšete, že DCT viac "trhá" pri parkovaní a v kolonách-je to oveľa horšie ako pri hydromeniči?
Automat som predtým nemal, tak to až tak neviem porovnať, ale testoval som diesel CRDi 7-stupňový a páčilo sa mi to. Čakám ešte na benzínovú testovačku.

Tiež ma zaujíma spoľahlivosť-u konkurencie ma od dvojspojky odhovárajú, že má kratšiu životnosť ako hydromenič...
Budem vďačný za každý postreh.
Didier1 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Amalfi » 02.08.2016 13:57

Ahoj, mam tu prevodovku ve Sportage s jinym motorem. Ale je to porad ta stejna, takze motor na to vliv nema. Podle mne prevodovka radi hladce, prerazovani pri jemne akcelaraci jsou neznatelne. Pri prudke akceleraci ma podrazeni prodlevu, ale malou. Pokud mas plyn na podlaze dojde k prerazeni u omezovace, pokud povolis plynovy pedal preradi se na vyssi stupen driv a to podle potreby nekolikrat.
Opacny pripad - pokud zpomalujes drzi vyssi rychlostni stupen a podrazuje kolem 1100 ot. Pokud ale brzdis pri jizde z kopce tak podrazuje driv a mas otacky tak kolem 2500 -3000 aby pomahal brzdit motorem.
Popojizdeni, parkovani, nepozoruju cukani. Jen kdyz je motor studeny tak se pri rozjezdu i pri pomale akceleraci neprerazuje na 2 hned, ale az po delsi prodleve, takze otacky jdou klidne nad 2000 ale dalsi razeni uz je OK.
Mam zatim 2500km s touhle prevodovkou a jsem spokojeny, automat jsem chtel a dela to co chci.
Slysel jsem ze DSG od VW jsou cukave a razeni neni plynule, ale zkusenost a tudiz porovnani nemam.
Sportage 1.6 TGDI 2016
Carens 1.6 GDI Comfort plus 2014
Sorento 2.2CRDI 2023
Proceed GT 1.6 TGDI 2019
Sportage HEV 4x2 2022
Amalfi Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2016)
0 km @ 10 l/100km

Zpět na ceed SW