Tento motor snáší velmi dobře nízké otáčky, možná stejně dobře nebo lépe jako všechny dnešní motory a díky nim dokáže udržet spotřebu na velice pěkné hodnotě. Tím netvrdím, že opravdu velice nízké otáčky motoru prospívají. Prostě to chce používat běžný rozum, ale dá se říct že z velké části se dá na ukazatel řazení spolehnout. Nedoporučuji na něj spoléhat při jízdě do prudšího kopce, kdy hlásí řazení nahoru nesmyslně brzy, ale to se vracím k tomu používání rozumu.
Naštěstí tento motor krásně pracuje i ve vyšších otáčkách a není problém ho vytáčet k 6000 rpm, osobně mi připadá že největší zátah, jestli se to tak dá u tak malého výkonu říct, přichází kolem 4200-4500 rpm takže je dobré, aby se motor po přeřazení pohyboval právě v těchto otáčkách-pokud jde o snahu o dynamickou jízdu.
Celkově tento motor považuji, vzhledem ke svému objemu a způsobu plnění za jeden z nejlepších na trhu, pouze moje vrozená skromnost mi nedovolí říci, že je absolutně nejlepší ve své kategorii

. Ale nechci se dotknout majitelů 1.4 tím, že budu tvrdit, že jejich výběr motoru byla chyba (i když si to myslím

)
Jinak souhlasím, že mezi 5. a 6. převodovým stupněm, měl být větší rozdíl. Klidně bych snížil otáčky při jízdě na 6. stupeň o nějakých 300 rpm a motoru by to vůbec nevadilo.