od Tomas1701 » 29.06.2015 19:06
Zdravím,
chtěl bych se zeptat Hanes38, jak staré si měl auto a kolik si měl cca v tu dobu najeto, když si to řešil poprvé? Řeším totiž ten samý problém. Už delší dobu se mi zdálo, že ta lišta se nějak moc hýbe při manipulaci a před pár dny jsem si všiml, že občas mezí ní a dveřmi zůstane mezera. Tak jsem nakoukl dovnitř a na obou stranách jsou uvnitř prasklé úchyty. Byl jsem s tím dneska v servisu, ať se na to podívají a řekli mi, že mi to mohou zkusit opravit, pokud to půjde, ale že to se uvidí, až se to rozebere. To by mi udělali zdarma. Pokud by to nešlo slepit, tak že by se musela objednat lišta nová, nechat nalakovat a to že už by nešlo udělat na záruku, pokud by museli objednat nový díl. Podotýkám, že mám bez měsíce auto staré 4 roky a najeto 26 tis. km. Byl jsem zároveň informován, že se to nejčastěji stává tím, že vlivem tepla nebo zimy se páté dveře přicucnou k těsnění a při otevírání se pak musí vyvinout větší tah, čímž je to více namáháno. Takže by se těsnění mělo občas namazat, nevím akorát, k čemu jsou potom každoroční garanční prohlídky. Druhá příčina je prý když se za lištu tahá ještě než se otevře kufr a jelikož nelze poznat jestli za to zákazník může nebo ne, nelze to vyměnit ze záruky. Řešil jste ještě někdo další stejný problém? S jakým výsledkem?