klimatizácia kúri

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

klimatizácia kúri

Příspěvekod Sitno » 02.07.2013 19:11

Z času na čas sa mi stane toto, asi raz z 30 zapnutí klimatizácie. Klimatizácia kúri namiesto chladenia. Vzduch z klimatizácie je extrémne teplý. Najčastejšie sa to stáva, keď auto stojí na slnku a pri zapnutom motore. Keď motor vypnem, ide studený vzduch. Nemáte niekto znalosť čím to je? Ďakujem
Sitno Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: klimatizácia kúri

Příspěvekod TakmerStarec » 02.07.2013 20:44

Ako dlho fuka horuci vzduch? Nie je to len vzduch, ktory je vyhriaty v potrubiach? Tiez regulacia zrejme funguje s urcitym oneskorenim. Takze fukanie sa spusti okamzite, ale dokial sa ochladi vzduch chvilu to trva. Odbornici radia (niekde som si to minule precital), nespustat klimatizaciu ihned po nastartovani slnkom vyhriateho auta, doporucuju najprv otvorit okna a az po prirodzenom ochladeni interieru zapnut klimatizaciu.

Mal som nedavno iny problem. Po kratkej jazde (asi 1 km) som zacitil silny zapach. Nenapadlo ma to spajat s nicim inym iba so zapachom spalenej spojky (hoci zapach bol znatelne iny). Po asi stvrthodinovom stani nasledovala dalsia jazda cca 40 km. Po ystupeni z auta uz bolo citit tento zapach opat. To bolo dopoludnia, predvecerom opat jazda 40 km a smrad. Pozrel som pod kapotu a tam som zbadal na hlinikovom odparovaci klimatizacie zoskvareny igelit. Vyzeralo to, ze na tento odparovac sa dostala igelitova taska. Odkial? Nuz priestor pod motorom v nasej drahej KIAi je odkryty, mohol sa tam dostat zavanmi vetra pri parkovani (auto nie je garazovane, parkuje na sidliskovej ulici). Uvazujem, ze ak by sme neboli po jednom km zastavili, vypary zo spalovaneho igelitu sa mohli vznietit a cele auto mohlo uhoriet. Nebola toto aj pricina nejakych uhorenych aut KIA ceed, o ktorych sa pisalo na celosvetovom fore. Vtedy sa uvadzalo, ze pricina je neznama. KIA by mala uvazovat o zakryti motora plechmi zdola a tuto vadu opravit na vsetkych autach vyrobenych v minulosti. Zapach je stale citit igelit sa priskvaril a je ho velmi tazke ocistit.
TakmerStarec Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod dong » 03.07.2013 07:33

Diesel zakrytovany spodek ma.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod Sitno » 03.07.2013 19:17

klíma kúri stále, dokonca vzduch je po čase ešte teplejší.
Sitno Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod tje » 08.07.2013 21:53

Zrovna mi odisla klima. Tak som zistoval v com moze byt problem. Nasiel som tento postup zistenia chyboveho hlasenia:
1 zapni klimu na auto
2 stlac a drz OFF
3 zakial stale drzis off v priebehu 2 sekund musis stlacit 4x tlacidlo prudenia vzduchu na tvar
4 cela palubovka sa rozsvieti
5 na displei sa ukaze chybovy kod

Zoznam kodov je na
http://www.troublecodes.net/Kia/

Ja mam v haji nejaku klapku regulacie. Zasekla sa a idemi stale vzduch okolo 25 st
tje Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod pete » 16.07.2013 13:48

Zjisti jestli funguje kompresor od klimy, já jsem měl překousaný káblík od spouštění kompresoru a klima nefungovala a foukala teplý vzduch, káblík je hned vpředu před motorem. po výměně drátu vše ok.
Ceed sw 1,6 CVVT 2010, červená
pete Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Sitno » 17.07.2013 18:00

ukázalo chybové hlásenie 20, neviem čo to však môže byť.
Sitno Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod radek1910 » 25.07.2013 19:03

ja som to tiez vyskusal a mne ukazalo 00 v zozname chyb som nenasiel co to znamena... :?
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

Zpět na ceed SW