1. servisna prehliadka

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: 1. servisna prehliadka

Příspěvekod buko1 » 01.03.2018 21:05

Myslím, že je úplne jedno, koľko najazdíš nie? Servisná je nastavená buď 15 000 km (30 000 km) , ALEBO 12 mesiacov (24 mesiacov) - podľa toho, čo nastane skôr. V oboch prípadoch sa vykonávajú rovnaké úkony. Rozdiely v cenách v jednotlivých servisoch sú skôr v cene práce a nastavení marže (keďže aj čas na vykonanie prehliadky je normovaný) na jednotlivých položkách a v prácach, ktoré sa vykonávajú NAD rámec tejto prehliadky - napr. nejaká žiarovka, premazanie a pod. Mňa osobne sa vždy pýtajú, či nie je nejaký problém, na ktorý sa majú pozrieť a rovnako ak na niečo naviac narazia, tak telefonicky informujú o probléme, aj približnej cene. Ale pokiaľ sa robí len čisto prehliadka (teda olej, filtre, kontrola karosérie atď.), tak cena pre auto s 15 000 km po 6 mesiacoch jazdenia a auto so 6000 km po 12 mesiacoch by mala byť identická.
Obrázek Rio Sporty 1,4 16V 71 kW (2008)
Obrázek
Obrázek Carens Platinum + Platinum Pack 1,6GDI 99KW (MY2018)
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

19. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Carens IV (2018)
89053 km @ 7.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Nole » 01.03.2018 22:48

zavolaj do servisu a uvidíš
podľa km nábehu sa niektoré veci predsa menia, nie?
či tebe menia len olej a filtre?
1 garančka za vyše 180 éčiek je cez čiaru
to hádam nie je len za olej a filtre
Kia ceed II 1,4 Silver
Nole Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod buko1 » 02.03.2018 08:51

Ale bavíme sa predsa o PRVEJ garančke. Teda 15000 km, ALEBO 12 mesiacov (najbežnejší prípad). Je úplne jedno, či ide auto na garančku po najazdení 15 000 km, alebo po 12 mesiacoch s nájazdom 2000 km. Servis má striktne dané, čo musí urobiť a musí to urobiť na oboch autách rovnako (základné úkony - kontrola, výmena... sú uvedené aj v návode k vozidlu). Ak tam nie sú žiadne dodatočné úkony, tak rozdiel v cene je daný naozaj len maržou servisu a cenou za normohodinu. A za tých prvých 15000 km/rok sa na tom aute veľa vecí nekrytých zárukou nevyskytuje.

Vtip je v tom, že nikto z tých, čo tu dávajú cenu neuviedol či je to cena čisto za predpísané práce, alebo im robili aj nejaké ďalšie veci, na ktoré prišli pri diagnostike. Na druhej strane - mimo žiaroviek, poistiek a doliatia chladiacej, brzdovej a ostrekovacej kvapaliny - by mali byť všetky prípadné poruchy zistené počas prvej garančky stále kryté zárukou, takže aj keby menili nejaké káble, alebo čidlá, tak by to zákazník platiť nemal.

Súčasťou protokolu pri prevzatí auta je okrem faktúry, kde sú uvedené ceny prác a menených dielov aj výpis diagnostiky a papier, kde sú vyhodnotené jednotlivé predpísané práce. A ak sa mi niečo nezdá, tak sa spýtam priamo v servise. Ak idem do servisu a mám plnú nádobkou kvapaliny do ostrekovačov a vo faktúre mám 5 € za 3 l kvapaliny, tak sa predsa ohradím (osobná skúsenosť - ale v tomto prípade bol servis realatívne korektný a to čomi vyfakturovali som naozaj v aute aj mal - ale nie v nádržke, ale v originál zatvorenej bandaske, nakoľko že je nádobka plná zistili asi až potom, čo to nafakturovali.)

Osobne poznám servis, ktorý na ceed ponúkal minulý rok garančnú prehliadku za necelých 100€... Ale len pre zamestancov :kia: Žilina.... Servis v susednom okrese chcel za rovnakú prehliadku bez akcie 180€. V rovnakom servise stála pred dvomi rokmi (2016) prvá garančná prehliadka na ceed necelých 150€.
Obrázek
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Carens IV (2018)
89053 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod mv12 » 02.03.2018 14:54

K té kapalině do ostřikovačů. Tu si asi zvládne doplnit úplně každý, tak mi nepřijde moc seriózní praxe, která se tu zavedla, že to servis dolévá, aniž by k tomu dostal pokyn nebo se na tom aspoň předem domluvil. Přijde mi to stejné, jako kdyby mi bez ptaní dolévali benzín... Ale OK, už to tak asi u většiny servisů chodí, tak se dle toho přizpůsobím. Ale aby mi jen tak sami od sebe prodali a naúčtovali nádržku kapaliny, kterou jsem si neobjednal a ani ji nepotřebuji, když v autě je plná, to už mi přijde jako vrchol drzosti a nechápu, jak to můžeš považovat za korektní chování... Nevím jak by ses tvářil, kdyby ti v každém obchodě ještě k nákupu vždy přidali a naúčtovali nějakė věci navíc, co by se ti dle jejich mínění mohly hodit... Ale v servisu je to normální?
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod buko1 » 02.03.2018 17:45

Súčasťou servisnej prehliadky je aj kontrola a doplnenie prevádzkových kvapalín mimo paliva. Počul som o prípadoch, keď doliali pár deci a vyúčtovali si liter. Takže z tohto hľadiska to považujem za korektné - to čo som zaplatil som aj dostal.
Obrázek
Obrázek
buko1 Muž
Fanda vozů Kia

Kia Carens IV (2018)
89053 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Stinger » 03.03.2018 10:41

mv12 píše:K té kapalině do ostřikovačů. Tu si asi zvládne doplnit úplně každý, tak mi nepřijde moc seriózní praxe, která se tu zavedla, že to servis dolévá, aniž by k tomu dostal pokyn nebo se na tom aspoň předem domluvil. Přijde mi to stejné, jako kdyby mi bez ptaní dolévali benzín... Ale OK, už to tak asi u většiny servisů chodí, tak se dle toho přizpůsobím. Ale aby mi jen tak sami od sebe prodali a naúčtovali nádržku kapaliny, kterou jsem si neobjednal a ani ji nepotřebuji, když v autě je plná, to už mi přijde jako vrchol drzosti a nechápu, jak to můžeš považovat za korektní chování... Nevím jak by ses tvářil, kdyby ti v každém obchodě ještě k nákupu vždy přidali a naúčtovali nějakė věci navíc, co by se ti dle jejich mínění mohly hodit... Ale v servisu je to normální?

K tomu slouží objednávka opravy. Pokud si objednáš výměnu oleje, vymění ti olej. Pokud si objednáš "garančku", udělají ti ji podle určeného seznamu.
Stinger Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod ivo29 » 03.03.2018 20:21

s tým by som súhlasil. Ved aj ja som preberal auto a hned nakupil autokozmetiku , aditiva a tak veci okolo auta. Ako podla mna ked sa človek o auto sem tam aj postará a poumíva ho alebo napr. si pred zimou premažem panty a nasilikonujem tesnenia , prefuknem / vyčistím filtre tak mi to hádam nemusia robit v servise. Až na tu žiarovku teda no :D . Ale aj tak tomu nerozumiem ved 1 prehliadka je v podstate olejový servis a nie dalších 20 akože úkonov čo mi servis potom parádne naučtuje. A v prvom rade by som si obvolal pár okolitých servisov a popýtal sa čo a ako majú zaužívané a tak. Podla mna je to vždy o dohode že si poviem že toto nie to mi robit nemusíte pokial to teda nemajú predpísané. A aby som za 1 prehliadku platil 180 !!! euro tak to ani omylom.
ivo29 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod wayne » 04.03.2018 20:43

Vidim, ze som tu svojim prispevkom o cene rozviril diskusiu. No, tak toto je faktura. Za silikon co som sa tu rozculoval som dostal iba euro, neprecital som to poriadne. No a samozrejme DPH. V podstate som s tym mal pocitat, pri objednavke mi pani potvrdila, cas 1.5h cca, jednotkova cena je na pulte pri zamestnancovi. Chapem, ze vy mate za sebou s autami viac ako ja, stale sa iba ucim. Poznamky neberiem osobne 8-) Som mechanicky skor nesikovny, ak mi odporucite konkretne navody tipy, budem rad.

Obrázek
Obrázek :kia: cee'd 1.4 D-CVVT 73kW, Cassa White
wayne Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd II (2017)
3000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod nespik » 04.03.2018 23:00

Preco je kontrola karoserie extra uctovana? Nema to byt sucastou prehliadky?

Odoslané z SM-J510FN pomocou Tapatalku
Kia ceed SW 1,6 GDI gold version r.2016
Sírius Silver
nespik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2016)
5600 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod TraCkerCZE » 05.03.2018 00:02

No tak vzit si 55eur za 3,6l oleje... tak to pardon. 10eur za oil filtr a 30eur za pylovy... to je vtip? Nebo v tech cenach je i prace? :shock:
:kia: Ceed 2 SW, 1,6 GDI TOP 2018 :CZ:
TraCkerCZE Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2018)
34000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod mv12 » 05.03.2018 00:46

Neboj, vtip to není, protože ta cena je ještě bez DPH. Až připočteš DPH, budeš na té správné ceně ;) Pak se teprve zasměješ :lol:
Za olej u :kia: nic nestandardního a i ty ostatní ceny vypadají na :kia: standard. Poznáš sám až zajedeš na servis. :D
(Práce je tam uvedená přece zvlášť).
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Stinger » 05.03.2018 01:12

Furt kolem dokola... Tak tam nejezdi, ne?
Stinger Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod Stefi » 05.03.2018 09:59

:? Nevím co šílíte, ty ceny nejsou vůbec ujeté, sice hodinu práce mají trochu přestřelenou, no jo ale Košice nejsou žádná vesnice :twisted: / některé ceny dílů/filtrů od některých výrobců jsou téměř za stejné ceny , jen tak jsem juknul na mroauto.cz,a zde je z Kelly: https://www.autokelly.cz/Catalog/kia-ce ... 0;35391012 , https://www.autokelly.cz/Catalog/kia-ce ... 0;32231759 ;) pokud u obou vybírají kvalitnější, tak ceny jsou pomalu stejné :roll: , u olejů to je normální, že jsou ceny o dost vyšší než v e-shopeh :? :shock: je mi divný, že nebyl měněn vzduchový filtr :huh:
Stefi Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod mv12 » 05.03.2018 14:10

Kolega asi ještě se svým novým autem v servise nebyl, tak se divil.
Že je cena oleje v KIA servisech takto nadsazená je známé a najde se ti k tomu mnoho diskusí, nemá smysl to znova probírat.
Cena za práci je mnohde o něco nižší, ale spíš v KIA servisech mimo velkoměsta.
Celkově prostě standardní KIA ceny.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod snho » 05.03.2018 14:32

takze pri inych automobilkach je servis lacnejsi ? co som jednym okom pred par dnami pozeral napr VW, tak sa mi zda ze to vyslo velmi podobne (cena oleja, robota etc, napr pri tej prvej servisnej prehliadke po roku)
KIA Ceed, 1.4 CVVT, Strieborna edicia
snho Neuvedeno
Nováček

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW