V predchozich prispevcich je napsano, ze je treba resit rozmery, ktere jsou napsany ve velkem technicaku. Ja mam 6.5J x 16 ET51; 205/55 R16 91H. Tento udaj je tam 2x cili stejny(ze by predek a zadek

). V papirovem navodu v sekci "pneumatiky a disky" mam napsano rozmery 195 az 225.Nevite tedy nekdo jak to teda je. Ja bych se ridil co mam v navode a zda se mi to logicke, prece je blbost resit jen jeden rozmer dle TP. Za me jsou ve velkem technicaku uvedeny rozmery ktere jsou nazute pri prodeji.
Co se tyce H nebo T, nikdy nevite co se vam stane a ktery pojistovak, policajt to bude resit. Ja osobne bych neriskoval.
Leto uz se pomalu blizi, nicmene bych se rad zeptal jestli nekdo jezdi v zime na alu kolech. Jestli jste nekdy s prodejcem resili jestli napriklad alu kola nejsou vhodne, mate nejake spatne zkusenosti apod. Cenovy rozdil pri plechacich a nejlevnejsich alu kolech neni zas tak obrovsky. Posledni dobou zima je vetsinou bez snehu, tak at to auto vypada cely rok co nejlepe
Snazim se jeste zjistit jak jsem omezeny co se tyce parametru ET u disku. Docetl jsem se co znamena ten parametr, ale nemuzu zjistit jake rozmezi u meho auta pripada v uvahu. Poradi nekdo ?
Diky za informace.