Co vybrat?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Co vybrat?

Příspěvekod titanus » 09.01.2010 18:31

...a to ti Kryshna napisal Vladislav, ktory by uz podla vsetkeho znova do ceedu nesiel - vsetci vieme preco ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 18:36

Proc bys Vladislave do Ceedu znovu nesel ??? nejake to na foru nemuzu najit...
No... Focus je samozrejme kvalitni... ale proste nenadchne - pritelkyni se nelibi... me take ne.
Ale doporucuji Vam shlednout Megane z blizka... specialne oblast zrcatek, a nakladovy prostor a detaily patych dveri...
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Dajek » 09.01.2010 18:48

Nějak jsem nevyčetl, jestli máš zájem o hatchback nebo kombík. Ale teď k věci, za mě ti samozřejmě můžu doporučit "moji" 1.6 CVVT 93kW, ten motor je prostě "bomba", SWéčko je s ním hodně živý. Samozřejmě i ta 1.4 stačí, je to jenom o tom, kolik chceš zainvestovat. Já osobně jsem 1.4 nikdy neřídil, ale všichni ji tu jenom chválí, parametry na to určitě má. Naftu vůbec neřeším, s tím kolik najedeš je o ničem, to stejný jsem si před rokem a půl říkal taky. :-) Promysli si, jak často budeš jezdit naloženej a jak často ne, a podle toho bych se asi rozhodl. ;-) Ale určitě bych se být tebou ještě zamyslel nad tím ESP, protože já ho mám, a jakmile nastane to, co dneska a není ještě pořádně prohrnuto a všude to klouže, je to ESP poznat. :-)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 19:02

Chceme SW... bude to asi nase posleni auto na dlooouhou dobu, neb se po zaplaceni uveru (70% + 36x) chystame na rodinu :D
Puvodne jsem chtel jen Active plus... v nafte, ale ted uvazuju o comfortu... ale jak jsem psal vyse... stoji mi to za to? Jeste nevim... Kdyby zalezelo na me, chtel bych k active plus jen mlhovky, nic vic... jenze ty ceny co mam jsou na skladovky, takze bud a nebo... (bez mlhovek auto vypada tak nejak ochuzene).
Vybava s ESP uz je mimo me soucasne moznosti... :/

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 09.01.2010 19:09

vladislav píše:@Kryshna
Jak tu pročítám tvé příspěvky....Já být na tvém místě vezmu Kia Ceed..1,4 benzín 80kW...Nejlepší volba s těch co si tu napsal...Není to v žádném případě slabý motor.. :D Každá značka má své plus a minus..Ale Ceed vycházi ze všech co si uvedl jednoznačně nejlépe.. :thu: :drink:

nevím jak je to s tou motorizací, ale ceníky uvádějí 1.4 již jen s 66kw http://kiaprislusenstvi.kiamotors.cz/pr ... eed_FL.pdf a to nevím jaké by bylo na SW
:kia: XCeed 1.5 T-GDi Exclusive Obrázek
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 09.01.2010 19:16

Kryshna píše:Chceme SW... bude to asi nase posleni auto na dlooouhou dobu, neb se po zaplaceni uveru (70% + 36x) chystame na rodinu :D
Puvodne jsem chtel jen Active plus... v nafte, ale ted uvazuju o comfortu... ale jak jsem psal vyse... stoji mi to za to? Jeste nevim... Kdyby zalezelo na me, chtel bych k active plus jen mlhovky, nic vic... jenze ty ceny co mam jsou na skladovky, takze bud a nebo... (bez mlhovek auto vypada tak nejak ochuzene).
Vybava s ESP uz je mimo me soucasne moznosti... :/

jo za příplatek 6000 kč přední mlhová světla včetně nastavení intenzity podsvícení přístrojů
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod gallyleo » 09.01.2010 19:22

jj Ceed FL má 1.4 iba s 66kW, aspoň podľa oficiálnych informácií. A ESP by sa tiež malo dať dokúpiť, nemusíš brať vyššiu výbavu, cena tuším 20 000 Kč abo tak nejak.
gallyleo Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2010)
6500 km @ 7-8 l/100km

Příspěvekod ferino » 09.01.2010 19:25

@ kryshna

No ja ti skusim dat svoje skusenosti a rady

diesel vs benzin (mame doma benzin aj diesel)
1) Ak rozmyslas nad dieslom, tak by si mal najazdit rocne aspon tolko, aby si aspon raz rocne siel na pravidelnu servisnu prehliadku s najadenymi km. Ak tolko nenajazdis, budes preplacat na servise, pretoze raz rocne tam budes musiet ist tak ci tak. A servis na diesle je drahsi ako benzin.
2) Ak nebudes jazdit dlhsie trasy, ale len kratsie tak ten diesel bude zbytocne trpiet a uspora na pohonnych hmotach bude minimalna.
3) Povinnu zakonnu poistku budes mat rovnaku (vykon/objem) diesla a benzinu je takmer rovnaky. Havarijna poistka sa rata z celkovej cennikovej ceny a kedze suma na auto mas uz "urcenu" tak bude tak ci tak priblizne rovnaka.
4) To co usetris na priplatku diesla, mozes dat na vybavu, alebo miesto hatchbacku na SW

hatch vs kombik (mame doma oba)
1) na bezne jazdenie staci hatch, dokonca aj ked mas male dieta. Rozumny kocik aj batozinou sa tam da slusne poskladat. Ale nie nahadzat. V najhorsom raz rocne, alebo aj lyze je lepsie vozit na streche a cena za stresny nosic aj s stresnym boxom je nizsia ako rozdiel medzi hatchom a SW.
2) ak mas uz aj psa, tak nic ine ako SW neodporucam. Pes aj s nakladom do SW sa zmestia 8-)

1.4CVVT vs 1.6CVVT (my mame 1.4 dalsi rodinny prislusni ma 1.6)
1) ak budes jazdit s poloprazdnym autom t.j. vodic + 1 tak ten rozdiel v dynamike takmer nepocitis. Rozdiel v spotrebe je cca 0.2-0.4dcl v prospech 1.4
2) ak budes jazdit viac plny ako prazdny, tak odporucam jednoznacne 1.6, pri nalozenom aute vo vyssich otackach dochadza 1.4 dych, skratka ten rozdiel v Nm na krutiacom momente pri vacsom zatazeni je citit
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 19:25

To GALLY:
Jj to vím... jenže to platí jen pro výrobu... ja se chystam koupit skladovku... neb to snizeni ceny je markantni a navrch metla.... a dodatecna montaz by byla asi drazsi... a za mlhovky (ktere clovek pouzije vice mene sporadicky) vyhodit tolik kč... no nevim... je to na povazenou.
K motoru - vsichni poptani prodejci KIA (4) mi rekli... upozornuji vsichni!!! ze ta 66kW verze je pro SW slaba... ze ten 80kW motor byl taktak... ve smyslu vyssich naroku.Tata ma hatch... je to zive auto, ale jakmile do toho sedla cela rodina, bylo znat, ze ma tendenci k loudani se.A kombi je o dalsich min. 100Kg tezsi...a nalozene... no nevim - spis se klonim k prodejcum.Ja mam rad obcas dynamickou jizdu (ac se nechystam zavodit).

TO FERINO:

Napsal jsi to naprosto presne... a ve vsech polozkach mi vyslo NE pro diesel... bohuzel, ac bych si ho moc pral...
Budeme nejspis investovat do vybavy...at uz v aute, nebo v byte.
Naposledy upravil Kryshna dne 09.01.2010 19:40, celkově upraveno 1

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod lebka75 » 09.01.2010 19:28

to máš pravdu, když jsem se ptal na dodatečnou montáž mlhovek, tak mi řekli 10 000 kč :shock: :shock: :shock:
lebka75 Muž
Fanda vozů Kia

3. místo (1) Sponzor (2)

Kia XCeed (2021)
36500 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod ferino » 09.01.2010 19:36

Kryshna píše:Jj to vím... jenže to platí jen pro výrobu... ja se chystam koupit skladovku... neb to snizeni ceny je markantni a navrch metla.... a dodatecna montaz by byla asi drazsi... a za mlhovky (ktere clovek pouzije vice mene sporadicky) vyhodit tolik kč... no nevim... je to na povazenou.
K motoru - vsichni poptani prodejci KIA (4) mi rekli... upozornuji vsichni!!! ze ta 66kW verze je pro SW slaba... ze ten 80kW motor byl taktak... ve smyslu vyssich naroku.Tata ma hatch... je to zive auto, ale jakmile do toho sedla cela rodina, bylo znat, ze ma tendenci k loudani se.A kombi je o dalsich min. 100Kg tezsi...a nalozene... no nevim - spis se klonim k prodejcum.Ja mam rad obcas dynamickou jizdu (ac se nechystam zavodit).

Len taka technicka poznamka. Rozdiel medzi hatchom a SW je cca 50kg. ;) Aj ked sa to nezda.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod Dajek » 09.01.2010 19:37

@Kryshna
Tak jsem si teď projel ceník:

Motor 1.4 už je fakt jenom ve verzi 66kW - Active Plus 329 980,- a Comfort 354 980,- (je hrůza, jak za rok a půl ty ceny spadly) :huh:
- za těch 25 000,- dostaneš navíc ty mlhovky, vyhřívaná přední sedadla a čelní sklo pod stěrači, nastavení intenzity podsvícení, vzadu elektrická okna a malý kožený paket
Teď se musíš rozhodnout, jestli tu výbavu za ty peníze vůbec využiješ, má to své pro i proti. Jestli bude auto na dýl, je podle mě lepší investovat do výbavy, ale zase se třeba říká, že nejlepší investice je do baráku...

Další rozhodnutí pro tebe ten motor, jestli 1.4 nebo 1.6 benzín, moc velkej rozdíl v těch motorech kromě 27kW není, záleží jak už jsem psal výš, jak často budeš jezdit naloženej.

Teď zbývá rozhodnout se, co bude lepší, jestli silnější motor, nebo lepší výbava. Mezi 1.4 Comfort a 1.6 Active Plus není v ceně žádnej rozdíl, mezi 1.4 a 1.6 Active Plus je to 25 000,-

Vím, že sem ti asi nenapsal nic, co bys už nevěděl z ceníků, nebo si to tu nepřečetl, ale aspoň sem to tak nějak shrnul, jak bych se na to díval já. ;-)
(akční nabídky od prodejců neberu v potaz, ale určitě jak už si psal tím nějakou korunu ušetříš)
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod Nalim2 » 09.01.2010 19:47

gallyleo píše:jj Ceed FL má 1.4 iba s 66kW, aspoň podľa oficiálnych informácií. A ESP by sa tiež malo dať dokúpiť, nemusíš brať vyššiu výbavu, cena tuším 20 000 Kč abo tak nejak.

Cena ESP podle oficiálních zdrojů je 15 000 Kč...
Kia Cee'd II (2015)
Nalim2 Muž
KIA Family

6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1)
23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1)

Kia XCeed (2025)
628 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 19:50

No jsem rozhodnuty pro tu 1.6... puvodne jsem ji chtel, ale pak me tu kluci trochu nahlodali... samozrejme mam stale v planu zkusit i tu 1.4 at uvidim ten rozdil... idealne v jeden den hned po sobe... v poradi nafta, 1.4, 1.6...
Auto by melo byt minimalne na tech 7 let... mozna vic :) to se uvidi... jestli se stavebnictvi vzchopi tak bude zase v budoucnu dobre :D
Diky za vypsani te vybavy... ten kozeny volant je super... vyhrivani sedacek je taky bomba, moc dobre si ho pamatuju ze sve Veky :thu: prijemne, ale jak casto ho clovek pouzije ;) No v podstate jsou to vsechno zbytecnosti za 25k... ale udelaji auti hezcim :D

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 09.01.2010 19:52

Nalime v tom priplatkovem ceniku je 20 :(

To Lebka:
Jj.. 10k za mlhovky bych vazne nedal...
A 50kg... to je nejak malo za takovy kus auta :D

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW