Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod dong » 20.09.2013 19:46

Gumovou ochranu prahu mam, byla soucasti vybavy.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod syberius » 29.10.2013 08:10

Tak po vikendove zkušenosti mohu potvrdit že matice z liťáků na plecháče použít nejdou. Jsou příliš krátké. I kdyby šly, tak to nedoporučuji, protože si je zničíte a pak můžou i poškodit osazení v liťácích.
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KarelK » 29.10.2013 10:58

Matice z 16" litých originálních kol jdou bez problémů použít i na originál plechové 16"disky. Osobně vyzkoušeno a potvrzeno u prodejce Kia.
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod syberius » 29.10.2013 12:10

Tak to bude asi auto od auta jiný, protože já je neutahnu. Jak jsou uzavřený, tak nejdou dotáhnout az do konce. Taky mám oboje origo disky od kii.

Ó děs ráno z Huhlavej
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 29.10.2013 12:20

@KarelK & syberius: nechci vám brát iluze, ale "originální" :kia: plechové ráfky neexistují ;) Co vím, tak servisy odebírají plechové ráfky přes firmu Alcar Bohemia :yes:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dong » 29.10.2013 12:47

Kazdopadne ja taky pouzivam jen jedny matice. Bylo mi tvrzeno, ze ty kola co mam (plechove 15"), sice nejsou origo, ale zase na ne jdou ty stejny matky jako na original lita.
Takhle mam za sebou prvni sezonu provozu.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod syberius » 29.10.2013 13:04

Ja mám na plecháčích vyražený logo Kia, takže nějakou cestou přes Kiu asi prošly.

Ó děs ráno z Huhlavej
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod KarelK » 29.10.2013 15:10

Samozřejmě že jsou ta plechová kola originál příslušenství (teda pokud je někdo koupí u Kie z katalogu). Jsou v katalogu originálního příslušenství, kde jsou i nosiče Thule a další věci. Výrobce není vůbec důležitý. Vždyť samotné auto je složeno ze součástek různých výrobců a kia je jen montuje. Litá kola také nevyrábí KIA,ale jiní výrobci. Porovnával jsem ocelové disky u prodejce Kia tedy originální příslušenství určené přímo na tento vůz a plecháče na internetu. Již si přesně nepamatuji, ale rozdíl byl zanedbatelný a tuším že v Kie byly levnější a se zázukou, že tam ty škouby jdou.
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod pražák » 29.10.2013 20:17

syberius píše:Tak po vikendove zkušenosti mohu potvrdit že matice z liťáků na plecháče použít nejdou. Jsou příliš krátké. I kdyby šly, tak to nedoporučuji, protože si je zničíte a pak můžou i poškodit osazení v liťácích.

Máš pravdu ,ještě ty šrouby na plecháče maj osazení které drží poklice. :yes:
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod KarelK » 30.10.2013 07:28

S poklicema pozor. Když jsem se ptal, zda tam ty matice jdou, tak mi u Kie řekli ano jsou tam, ale pokud chcete použít originál KIA poklice (za cca 700Kč/ks), tak musíte k poklicím koupit i matky na kola (ty budou asi opravdu trochu jiné).
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod DigX » 14.11.2013 21:26

Stejny problem jsem resil letos v unoru, kdyz jsem v salonu prebral noveho ceeda na 17" kolech. Pote jsem si v pneuservisu nechal nasadit zimni plechy s original poklicemi a zjistilo se, ze kola musi drzet jine matky, ktere zaroven drzi poklice. V kii to vubec nevedeli, museli to zjistovat primo u dovozce. Nakonec mi nacenili nove matky na plechy za cca 160kc/ks. Nakonec jsem pres net sehnal nahrady, ktere byli mnohonasobne levnejsi. Foto matek:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kia ProCeed GT 1.6T-GDi GPF 7DCT (2019)
Kia Ceed SW 1.6GDi Exclusive (2013) - prodáno
DigX Muž
Uživatel fóra

Kia ProCeed GT (2019)
430 km @ 8.2 l/100km

Příspěvekod Tommy » 22.01.2014 03:29

Alu kola a plechace mají každé jinou dosedaci plochu. Ja kupoval matky od výrobce, cca 250,- na všechna kola, akorát klíč je menší..a jsou otevřené, na jejich stránkách jsou vedeny na Škodu 120
Tommy Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod plasta » 22.01.2014 08:36

Já měl auto na plechách. Hliníky jsem kupoval přes net a chtěli po mně všechny údaje k vozidlu, jelikož sada šroubů nebo matek byla zdarma přiložena. Jediný problém, který byl, že matky na alu mají jiný rozměr než na plechy a tak jsem si musel do nářadí přikoupit ještě jeden klíč na kola.
Naposledy upravil plasta dne 23.01.2014 10:11, celkově upraveno 1
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod KarelK » 23.01.2014 09:08

Mám orig. 16"litá kola a na zimu koupena u KIE originál 16" plechy a matky pasujou z litých kol bez problémů.
KarelK Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod syberius » 23.01.2014 11:26

Matice na liťáky nemají osazení, takže si klíčem snadno podřete plecháče při utahování. Zároveň si v maticích uděláte plecháčema drážky a pak si s nima poničíte dosedací plochu na liťácích. Těch pár korun za matice mi za to nestojí.

Ó děs ráno z Huhlavej
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW