Nový Cee´d SW - první objednávky

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Nový Cee´d SW - první objednávky

Příspěvekod jean » 21.05.2013 22:38

Tak auto konečně dorazilo, po 3,5 měsíci čekání! SW v Exclusive výbavě s paketem 1. Po zkušenostech s minulým vozem, kdy jsme stříbrnou barvu shledali nudnou už po pár měsících, jsme tentokrát zvolili červenou. Benzínová 1.4ka v minulým autě (astra g kombi) byla při plnějším autě dost líná, takže tentokrát sme neškudlili a připlatili za 1.6 GDI.
Auto zatím super, zvlášť při porovnání s astrou g v skoro holo verzi :-), jen:
- kočárek se do kufru vejde jen tak tak. Ale to sem věděl už při nákupu.
- i v největší výbavě mi některý čudlíky přijdou dost chatrný, ale holt cena musí bejt někde vidět.
- elektrickej posilovač je oproti hydraulickýmu co měla astra totálně tragickej :-(. Teď teprve chápu co v souvislosti s posilovačem psali o radosti z řízení. Když to přeženu tak s astrou se dalo jezdit doslova poslepu, jen podle odezvy ze silnice, v kie necítím vůbec nic a mám práci udržet rovnej směr. Kolem středový polohy je řízení takový jalový. Má někdo podobný dojmy nebo si to jenom vsugerovávám? Dá se na to zvyknout?

Na dálnici sem se ještě nedostal, tak sem zvědavej jak obstojí na D1 :-)
jean Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod birkoff82 » 21.05.2013 23:06

Ahoj, tak :kia: SWčko od včerejška doma. 1,4 s LPG výbava Comfort plus. Za ty dva dny jsem najel 150 km a zatím spokojenost. Interier moc příjemný. Jízda na plyn a přepínání N95 - LG nelze poznat rozdíl. Zatím jsem auto nezkoušel plně naložené( jen nákup a dvě osoby), ale myslím si, že obava z moc líného auta se zatím nepotvrdila. Auto je živé i do kopce. Předtím jsem měl Zafiru 95 kW a rozdíl pocitově není zatím nějak moc zřetelný. Uvidíme až bude auto naložené a někde v kopcích. Co se týká posilovače, ano odezva silnice není tak zřetelná, ale nemůžu tolik posoudit, u Zafiry byl také elektro posilovač. Z mého pohledu pro mě vyhovující. Jediné co mě zatím mrzí je, že není přisvětlování mlhovkami do zatáček. To i30 co jsem měl půjčené měla. Jen co bude čas udělám par fotek a napíši další postřehy.
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dong » 22.05.2013 07:03

jean píše:- elektrickej posilovač je oproti hydraulickýmu co měla astra totálně tragickej :-(. Teď teprve chápu co v souvislosti s posilovačem psali o radosti z řízení. Když to přeženu tak s astrou se dalo jezdit doslova poslepu, jen podle odezvy ze silnice, v kie necítím vůbec nic a mám práci udržet rovnej směr. Kolem středový polohy je řízení takový jalový. Má někdo podobný dojmy nebo si to jenom vsugerovávám? Dá se na to zvyknout?

Nez sem si zvykl, tak sem se citil uplne stejne, porad sem "lovil" auto v protismeru a nevedel proc :-)
A to mel predchozi Focus jen elektrohydraulickej posilovac. btw.: Jeste se mi zda, ze je rizeni na me dost preposilovane, ve Focusu sem mel nastavene "normal" a v Ceedu mam "sport" a zda se mi to porad lehci.

birkoff82: Mel sis koupit exclusive, ta prisvetlovani ma (i kdyz mlhovkama ne).
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 22.05.2013 07:05

Tak to já jsem problém s posilovačem neměl. Mě vyhovuje od začátku. Měl jsem ho nastavený na ten Comfort režim a poráda. Teďka už asi měsíc jezdím na Normal a taky pohoda. Předtím jsem jezdil ve Škoda Fabia Combi, rok 2004.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 22.05.2013 07:07

@birkoff82: přesně tak my to máme ve světlech a musím říct, že je to paráda jak to svítí. V létě je to k "ničemu" protože je hodně světla (teda když já jezdím), ale v zimě to bylo parádní vidět do zatáčky :D
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod dong » 22.05.2013 07:17

HarvyM: Comfort sem zkousel chvili, ale to je zabijak, s tim se nedalo jezdit :-)
Asi je to spis o tom na co si byl zvykly, Skoda ma taky nastavene posilovace dost na "lehko" a Ford mel holt tezsi. Takze me to pripada preposilovane a tobe OK.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod birkoff82 » 22.05.2013 07:18

Na exclusive uz bohuzel nebyl rozpocet. Myslel jsem to, neco jako kdyz neni prisvetlovni primo ve svetlometech,mohli to alespon zapojit do tech mlhovek. :D
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod snike » 22.05.2013 08:43

HarvyM píše:@birkoff82: přesně tak my to máme ve světlech a musím říct, že je to paráda jak to svítí. V létě je to k "ničemu" protože je hodně světla (teda když já jezdím), ale v zimě to bylo parádní vidět do zatáčky :D

Jezdil jsem se Cee´dem s přisvětlováním a ... dobrý :yes: Teď ve svém mám natáčecí xenony a ... úžasný :thu: Kdo zkusí již nechce jinak :wink:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod birkoff82 » 22.05.2013 09:20

No právě jak říkaš. Měl jsem půjčenou i30 a bylo to super. Tak nekdy příště :-)
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod HarvyM » 22.05.2013 09:52

@snike: na xenony, resp. na výbavu co má xenony, už jsem zas neměl rozpočet já :(
HarvyM Muž
KIA Family

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod dong » 22.05.2013 12:01

HarvyM: Napodobne, navic sem je ani moc nechtel. To prisvecovani se mi libi asi vic.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod William » 22.05.2013 15:36

To přisvěcování je perfektní,nosím brýle,takže to ocenuji dvojnásob,akorát se mi už asi 2x stalo na kruháku,že mi tam nějaký střevo vjelo,protože jim to osvícení jak se rozsvítilo v tom okamžiko vjetí na kruhák připomělo zřejmě blinkr,takže bacha na to,některý umělci prostě netuší,že nějaký přisvěcování do zatáček existuje... :idea:
KIA cee´d SW II JD 1,4 CVVT Exclusive+zatmavení zadních oken+kožené potahy
William Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Bydliště: Severní čechy-okres Litoměřice  Czech Republic (cz)
2. místo (1)

Kia cee'd SW II (2012)
160000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod pražák » 23.05.2013 08:16

Konečně :kia: doma :D .Prvních 400 km na LPG .Spotřeba 7,8 L město ,dálnice. Jen ta 1.4 slabší a dojezd na nadrž plynu 300 KM :( . Konečně začnu jezdit spořádaně a né jak prase :D .
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod birkoff82 » 23.05.2013 23:26

Na brzdě: Kia cee´d 1.4 CVVT – benzin vs. LPG
Více na: http://www.autorevue.cz/na-brzde-kia-ce ... n=copylink
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod remy10 » 24.05.2013 09:12

@ birkoff82 :

jelikoz planuji pristi rok dodelavat LPG do meho Ceeda, tak se to necte vubec spatne :thu:
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW