Dlouhodoba spotreba u 1,4 v SW

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Příspěvekod Mexican » 11.06.2009 14:48

Vlasta píše:Mě Ceed 1,4 stačí a požitek z jízdy si taky užívám.S tím hlukem nemáš pravdu.Nevím proč Ceeda haníš a jestli je pro tebe doopravdy 9 500 za rok" solidní peníz" ,tak tě docela lituji.Víš co? Příště si půjč aspoň FERRARI ať můžeš nás nezasvěcence se Ceedem poučit.

ano 9500kc je pre mna dost. Pre vela ludi je to jeden mesacny plat, ktory do roka tazko usetria. Takze prosim nerob ramena. nemusis ma lutovat, myslim ze to nepotrebujem. Skus teda obetovat nejake peniaze a prevez sa na niecom slusnejsom a zistis ze Ceed s 1,4 je fakt akurat tak na dochadzanie do prace

http://www.dream-cars.cz/subaru-impreza-wrx-sti.php.

pripadne "obycajny" focus ST ti ukaze co je to "pozitek z jizdy"
2021 Kia STonic 1.0T-GDi TOP a 2023 Hyundai Tucson HEV Style/Premium
http://pancuha.wordpress.com
Mexican Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

os

Příspěvekod Rytíř » 11.06.2009 15:31

Jen hlupák nesleduje provozní náklady svého vozidla. A jezdit za 30 l není umění. To dokáže každý pupík. Ale jezdit svižně a bezpečně z ohledu na kolegy řidiče, a náklady na ujetý km to je umění. A názor, že čím jezdím rychleji, tím udělám více kšeftů, je pěkná blbost a svědčí o myšlení takového člověka. Okamžitě by měl dobrovolně odevzdat řidičák. A pro kolegu Mexičana – začal jsem jednat s výrobcem svíček Tábor-Brisk a již sladily nějaké svíčky pro KIE a teď je zkoušejí nebo něco takového. Zatím při stejném stylu jízdy a na stejné trase dosahují úsporu 0,5 až 0,7 l /100km. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. :kia:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Re: os

Příspěvekod Mexican » 11.06.2009 15:33

vhman píše:Jen hlupák nesleduje provozní náklady svého vozidla. A jezdit za 30 l není umění. To dokáže každý pupík. Ale jezdit svižně a bezpečně z ohledu na kolegy řidiče, a náklady na ujetý km to je umění. A názor, že čím jezdím rychleji, tím udělám více kšeftů, je pěkná blbost a svědčí o myšlení takového člověka. Okamžitě by měl dobrovolně odevzdat řidičák. A pro kolegu Mexičana – začal jsem jednat s výrobcem svíček Tábor-Brisk a již sladily nějaké svíčky pro KIE a teď je zkoušejí nebo něco takového. Zatím při stejném stylu jízdy a na stejné trase dosahují úsporu 0,5 až 0,7 l /100km. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne. :kia:

tak 10% uspora je uz velmi solidna.. dufam, ze sa to potvrdi.. drzim palce
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

os.

Příspěvekod Rytíř » 11.06.2009 15:41

Pokud se něco dozvím, hned dám vědět. :yes:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod titanus » 11.06.2009 15:58

@Mexican a Vlasta

ste vadni sa tu hadat??????????? 1. je to dost mimo diskusiu, 2. je jasne ze kazdy z vas si bude tvrdit svoje... 3. kazdy sem pisete uplne extremy....treba sa trosku zamysliet pred tym nes sa tu zacnete hadat....komu tym pomahate?? takze skusme sa schladit a vratit k teme...PEACE :wink:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Mexican » 12.06.2009 08:37

titanus tema je dlhodoba spotreba u Ceedu. Ja tvrdim, ze dlhodobo usetrit liter paliva na 100 moze priniest zaujimave financne uspory.. Dokaz zo vcera:

http://www.mojekolo.cz/5073-schwinn-searcher-gsd

v zlave za 9999 v Sportisime, NC KrPole Brno.. tak som ho kupil. Ak by som jazdil "sportovo" a "dynamicky (alebo proste bez uvodzoviek s tazkou nohou" tak by som si ten bicykel mozno nekupil. Staci ako priklad?
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Raven » 12.06.2009 09:32

Promin, ale ses v uplne jinym filmu. Pises ***.
Ty "usetreny" penize stejne nikde neuvidi a kdyz si budu chtit koupit kolo tak si proste koupim i kdyz budu jezdit se zilem.
To je stejny jako kdyz prestanes kourit, penez vic nemas a vic sezeres, tloustnes, musis novy obleceni...

Ty tvoje argumenty me pripominaj nazory Busrikovic ekokretenu.

Mexican píše:titanus tema je dlhodoba spotreba u Ceedu. Ja tvrdim, ze dlhodobo usetrit liter paliva na 100 moze priniest zaujimave financne uspory.. Dokaz zo vcera:

v zlave za 9999 v Sportisime, NC KrPole Brno.. tak som ho kupil. Ak by som jazdil "sportovo" a "dynamicky (alebo proste bez uvodzoviek s tazkou nohou" tak by som si ten bicykel mozno nekupil. Staci ako priklad?
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod titanus » 12.06.2009 09:35

Mexican píše:titanus tema je dlhodoba spotreba u Ceedu. Ja tvrdim, ze dlhodobo usetrit liter paliva na 100 moze priniest zaujimave financne uspory.. Dokaz zo vcera:

neviem si zivo predstavit ako funguje tvoja uspora...po roku jazdenia si vygenerujes tabulky kolko si usetril a na zaklade tejto sumy si kupis bicykel? alebo si pravidelne odkladas peniaze do prasiatka??realne mi pride prva verzia no ak mi chces tvrdit ze mas teraz na ucte navyse 9000,- vdaka tomu ze si setril jazdenim tak to mi do hlavy nenatlacis...ak potrebujes doma dovod aby si si kupil bicykel tak dobre ale sem to urcite nepatri...(inak sikovny bicykel to je pravda ;) )

spotreba auta je kazdeho osobna vec, jeden ma peniaze ze moze tankovat kazdy tyzden plnu a niekto si moze dovolit maximalne jednu plnu mesacne...ten kto si jednoducho nemoze dovolit minat vela na benzin/naftu musi but a) menej jazdit b) znizovat spotrebu - v tom sa dufam Mexican zhodneme...ked predpokladame ze takíto ludia vacsinou uz jazdia iba to minimum tak im ostava b) moznost...v tom pripade nastupuje na rad sledovanie spotreby, ceny a druhy benzinov/naft, prejdenych kilometrov a setrnejsia jazda...

inak dost ma urazila tvoja poznamka ze 1,4 je tak na dochadzanie do prace...hlavne od niekoho kto ma Accent a 1,5l naftu... :no:

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod Mexican » 12.06.2009 10:09

titanus píše:

neviem si zivo predstavit ako funguje tvoja uspora...po roku jazdenia si vygenerujes tabulky kolko si usetril a na zaklade tejto sumy si kupis bicykel? alebo si pravidelne odkladas peniaze do prasiatka??realne mi pride prva verzia no ak mi chces tvrdit ze mas teraz na ucte navyse 9000,- vdaka tomu ze si setril jazdenim tak to mi do hlavy nenatlacis...ak potrebujes doma dovod aby si si kupil bicykel tak dobre ale sem to urcite nepatri...(inak sikovny bicykel to je pravda ;) )

spotreba auta je kazdeho osobna vec, jeden ma peniaze ze moze tankovat kazdy tyzden plnu a niekto si moze dovolit maximalne jednu plnu mesacne...ten kto si jednoducho nemoze dovolit minat vela na benzin/naftu musi but a) menej jazdit b) znizovat spotrebu - v tom sa dufam Mexican zhodneme...ked predpokladame ze takíto ludia vacsinou uz jazdia iba to minimum tak im ostava b) moznost...v tom pripade nastupuje na rad sledovanie spotreby, ceny a druhy benzinov/naft, prejdenych kilometrov a setrnejsia jazda...

inak dost ma urazila tvoja poznamka ze 1,4 je tak na dochadzanie do prace...hlavne od niekoho kto ma Accent a 1,5l naftu... :no:

ja mam accenta na dochadzanie z bodu a do bodu B (z prace, do prace, nejake tie vylety).. ziadne sportove ambicie s tym autom nemam. BTW vykonovo je to rovnake, Accent je lahsi.. ale ziadny strach, nebudem tu vyspevovat ody.. Accenta mam prave kvoli nizkym prevadzkovym nakladom a vyhodnej cene

Raven v beznom zivote existuju tzv fixne a pohyblive naklady. Medzi fixne sa da zaradit najom, hypoteka, poplatky za energie. Tie neoplvynime. Za pohyblive mozem spomenut dopravu, jedlo, volny cas, investicie. Ak vygenerujem rocne nejaky kapital (vyplaty, predaj organov, ...) odclenim z toho povinne naklady a ostane mi nejaka suma. V tejto oblasti sa da setrit a tak dynamicky pridelovat uvolnene (usetrene) peniaze do inych prioritnejsich kategorii. Priklad.. cely rok budem tlacit do seba rozky s pastekou, ale to mi usteri xxxx kc a tak mozem ist na luxusnu dovolenku. Alebo ako si spominal prestanem fajcit a kupim si nove handy (lenze ak by som neprestal, tak tie handry proste nemam)

myslim vsak ze sa dostavame offtopic. Takze len moja rada. neospravedlnujte sa pred samymi sebou ze jazdite sportovo ak mate tazku nohu. Pretoze jazdit s 1,4 a 1,6 za 8-9 litrov je peklo. To ste si mohli kupit dvojliter a s tym to zvezenie uz mohlo byt daleko zaujimavejsie. Skuste ten rok jazdit setrnejsie, pozicajte si ten Focus ST alebo RS na vikend a uvidite ten pekelny rozdiel v tom co tu nazyvate sportove zvezenie sa
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luboss » 12.06.2009 10:44

@Mexican

Myslim si, ze nikto, kto tu spomina sportovnejsiu jazdu s ceedom nema namysli 220 na tacho, rezanie zakruty s pískaním gúm, alebo že na svetlách nechá za sebou každé bmw a podobne... je tym myslena športovejšia jazda v ramci možností auta, takže by som to neporovnával s dakym st-ckom alebo wrc-ckom.

A prepáč, ale mne to pripadá tak, že ty si vyberáš aj výlety na aute podla toho kolko ti auto zožerie... ja napriklad, ked idem na výlet za nejakým požitkom tak určite ma nestraší to, že spotreba bude vyššia pretože musím prekonať napr. nejaký horský prechod :no:
luboss Muž
Fanda vozů Kia

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Raven » 12.06.2009 10:48

Mas pravdu hombre, ted sem se podival synovi do skript a je to vsechno tak jak pises.
Prehodnotil jsem sve dosavatni pocinani a uz mam prvni korunku v prasatku na bicigel :wink:

Mexican píše:
titanus píše:

ja mam accenta na dochadzanie z bodu a do bodu B (z prace, do prace, nejake tie vylety).. ziadne sportove ambicie s tym autom nemam. BTW vykonovo je to rovnake, Accent je lahsi.. ale ziadny strach, nebudem tu vyspevovat ody.. Accenta mam prave kvoli nizkym prevadzkovym nakladom a vyhodnej cene

Raven v beznom zivote existuju tzv fixne a pohyblive naklady. Medzi fixne sa da zaradit najom, hypoteka, poplatky za energie. Tie neoplvynime. Za pohyblive mozem spomenut dopravu, jedlo, volny cas, investicie. Ak vygenerujem rocne nejaky kapital (vyplaty, predaj organov, ...) odclenim z toho povinne naklady a ostane mi nejaka suma. V tejto oblasti sa da setrit a tak dynamicky pridelovat uvolnene (usetrene) peniaze do inych prioritnejsich kategorii. Priklad.. cely rok budem tlacit do seba rozky s pastekou, ale to mi usteri xxxx kc a tak mozem ist na luxusnu dovolenku. Alebo ako si spominal prestanem fajcit a kupim si nove handy (lenze ak by som neprestal, tak tie handry proste nemam)

myslim vsak ze sa dostavame offtopic. Takze len moja rada. neospravedlnujte sa pred samymi sebou ze jazdite sportovo ak mate tazku nohu. Pretoze jazdit s 1,4 a 1,6 za 8-9 litrov je peklo. To ste si mohli kupit dvojliter a s tym to zvezenie uz mohlo byt daleko zaujimavejsie. Skuste ten rok jazdit setrnejsie, pozicajte si ten Focus ST alebo RS na vikend a uvidite ten pekelny rozdiel v tom co tu nazyvate sportove zvezenie sa
Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Mexican » 12.06.2009 10:56

luboss ked idem na vylet (napr Norsko 2008 - prejdenych 5000km) tak na PP som sa nepozeral asi ani raz. Spotrebu som si vyratal az doma. Zazita predstava ze ludia co jazdia ekonomicky su cumakom nalepeni na PP a omdlievaju ak sa priemerna spotreba zmeni o 0,1litra je trochu mimo. Jazdit ekonomicky sa da naucit. vela veci mozu dporucit znami, existuju na to kurzy. Nikdy nejdem autom ( atoboz nie niekam na vylet) zeby som siel na spotrebu. Idem pohodovo, teda nepresypam pasiazierov z lava do prava. Neohrozujem ich zivoty (a moj tiez) le preto ze v mieste X (ciel vyletu) chcem byt o 5-10 minut skor a preto vymetam zakruty, predbieham co to ide a tak dalej. O tom je vylet - o pohode, bez stresu. Ja svoju spotrebu ako som pisal vyssie zistim tak po 600 az 950km. Jazdim tak aby som vzdy bezpecne a nacas prisiel tam kam potrebujem. Ci mam nizsiu spotrebu, to je len taka ta priejemna ceresnicka na torte :-)
Mexican Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (3)

Kia Stonic (2021)
0 km @ 0 l/100km

os.

Příspěvekod Rytíř » 12.06.2009 11:14

Pro Mexičana: Dnes přišla první správa – RIO II svíčka BRISK DOR14LGS, úspora dle výrobce svíčky 0,2 až 0,4 l/100 km. Záleží na vlhkosti a kyslíku ve vzduchu. Jinak se shoduji s tvým názorem na spotřebu a úsporu peněz. :idea:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod titanus » 12.06.2009 12:37

takze po prekroceni 12.000 km mi PP ukazuje spotrebu 7,6. Cez zimu bola 7,7. No po prepocitani mojej poslednej plnej nadrzi a prejdenych kolomteroch mi vysla spotreba 7,53...berem odchylku +/- 0,1L nakolko nadrz nebola uplne prazdna sice som ju ani uplne nevyjazdil...lejem do svojho tatosa iba V-Power bez akychkolvek poznamok pls :-P (vobec od neho necakam zazraky ale zatial na tych par centov navyse mam tak preco nie...)najhorsie na spotrebu su paradoxne dialnice...tych 130 - 140 km/h co jazdim da spotrebe pekne zabrat...darmo 6. stupen (ale dobry 6. stupen)tam chyba...

@vhman
aka je cena?aby som si vedel prepocitat navratnost ktorá by pri zachovani vyrobnych hodnout bola urcite rychla...len jedna vec je co udava vyrobca a druha co je pravda takze by to bolo zaujimave sledovat v praxi...

titanus Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

os

Příspěvekod Rytíř » 12.06.2009 12:53

Pro Titanus: Souhlasím, ale musí se to odzkoušet. Syn je sežene do jeho RIA a příští týden namontuje. A hned se uvidí. Pochopitelně já to budu muset financovat. Pokud to vyjde, tak mám karton šampaňského. To víš, že to budu důkladně sledovat. Mám hroznou žízeň !!!!!!! Cenu neznám ale odhaduji kolem 150 KČ za kus. Dám vědět .:shifty:
KIA Rio II/09
Rytíř Muž
Fanda vozů Kia

Kia Rio II (2009)
15000 km @ 6.9 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW