titanus píše:Mexican píše:titanus tema je dlhodoba spotreba u Ceedu. Ja tvrdim, ze dlhodobo usetrit liter paliva na 100 moze priniest zaujimave financne uspory.. Dokaz zo vcera:
http://www.mojekolo.cz/5073-schwinn-searcher-gsd
v zlave za 9999 v Sportisime, NC KrPole Brno.. tak som ho kupil. Ak by som jazdil "sportovo" a "dynamicky (alebo proste bez uvodzoviek s tazkou nohou" tak by som si ten bicykel mozno nekupil. Staci ako priklad?
neviem si zivo predstavit ako funguje tvoja uspora...po roku jazdenia si vygenerujes tabulky kolko si usetril a na zaklade tejto sumy si kupis bicykel? alebo si pravidelne odkladas peniaze do prasiatka??realne mi pride prva verzia no ak mi chces tvrdit ze mas teraz na ucte navyse 9000,- vdaka tomu ze si setril jazdenim tak to mi do hlavy nenatlacis...ak potrebujes doma dovod aby si si kupil bicykel tak dobre ale sem to urcite nepatri...(inak sikovny bicykel to je pravda ;) )
spotreba auta je kazdeho osobna vec, jeden ma peniaze ze moze tankovat kazdy tyzden plnu a niekto si moze dovolit maximalne jednu plnu mesacne...ten kto si jednoducho nemoze dovolit minat vela na benzin/naftu musi but a) menej jazdit b) znizovat spotrebu - v tom sa dufam
Mexican zhodneme...ked predpokladame ze takíto ludia vacsinou uz jazdia iba to minimum tak im ostava b) moznost...v tom pripade nastupuje na rad sledovanie spotreby, ceny a druhy benzinov/naft, prejdenych kilometrov a setrnejsia jazda...
inak dost ma urazila tvoja poznamka ze 1,4 je tak na dochadzanie do prace...hlavne od niekoho kto ma Accent a 1,5l naftu...

ja mam accenta na dochadzanie z bodu a do bodu B (z prace, do prace, nejake tie vylety).. ziadne sportove ambicie s tym autom nemam. BTW vykonovo je to rovnake, Accent je lahsi.. ale ziadny strach, nebudem tu vyspevovat ody.. Accenta mam prave kvoli nizkym prevadzkovym nakladom a vyhodnej cene
Raven v beznom zivote existuju tzv fixne a pohyblive naklady. Medzi fixne sa da zaradit najom, hypoteka, poplatky za energie. Tie neoplvynime. Za pohyblive mozem spomenut dopravu, jedlo, volny cas, investicie. Ak vygenerujem rocne nejaky kapital (vyplaty, predaj organov, ...) odclenim z toho povinne naklady a ostane mi nejaka suma. V tejto oblasti sa da setrit a tak dynamicky pridelovat uvolnene (usetrene) peniaze do inych prioritnejsich kategorii. Priklad.. cely rok budem tlacit do seba rozky s pastekou, ale to mi usteri xxxx kc a tak mozem ist na luxusnu dovolenku. Alebo ako si spominal prestanem fajcit a kupim si nove handy (lenze ak by som neprestal, tak tie handry proste nemam)
myslim vsak ze sa dostavame offtopic. Takze len moja rada. neospravedlnujte sa pred samymi sebou ze jazdite sportovo ak mate tazku nohu. Pretoze jazdit s 1,4 a 1,6 za 8-9 litrov je peklo. To ste si mohli kupit dvojliter a s tym to zvezenie uz mohlo byt daleko zaujimavejsie. Skuste ten rok jazdit setrnejsie, pozicajte si ten Focus ST alebo RS na vikend a uvidite ten pekelny rozdiel v tom co tu nazyvate sportove zvezenie sa