máme nové auto

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: máme nové auto

Příspěvekod svihak64 » 16.12.2011 22:48

Připojuji se majitelum vozu KIA sw 1.6crdi
dnes 16.12.2011 jsem si nadeli darek.Koupil jsem toto auto r.v.10.11.2008 najeto114 tis. a muzu říct že jízda z Prahy do Roudnice byla pohádka.Řeknu Vám jízda paráda ale co jsem byl u vytržení je ten motor. Tak doufám ,že mi toto nadšení vydrží.
svihak64 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Aha » 18.12.2011 00:21

Další spokojený majitel vozu :kia: .Gratuluji :drink: .Jen tak dal .... :thu:
KIA -Kupujete Ideální Auto
Aha Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (7)
TOP sponzor (1)

Kia Sportage IV (2016)
57004 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod iceaxe » 24.12.2011 12:36

Ahoj, po dlouhém porovnávání, hledání zkušeností s autem jsem se konečně rozhodl objednat Ceeda SW 1,6CVVT. Vyhrál "výběrové řízení" před Fordem Focus ;) . Vybral jsem verzi Top Spin, v modré metalíze Byte, navíc dešťový senzor, elektrochromatické zrcátko, Supervision panel, dělící síť, zadní senzory a ESP, plus drobnosti jako koberečky, vana do kufru, boční lišty atd. Celkem suma sumárum bratru za 386.000 korun kocourkovských :D
Dodání během ledna, takže se už nemůžu dočkat :)

Doufám, že po 13 letech s Fordama to nebude krok vedle...

Jakmile bude doma, podělím se o fotky a zážitky s novým autem.

Pavel
iceaxe Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Globtrotero » 25.12.2011 10:55

iceaxe: ... tak se Trauč rozroste o další Kiu :thu:

Auto se objednalo v Poříčí, nebo někde jinde?
Kia Cee´d SW 1.6 CVVT (Snowbitch) and Kia Picanto 1.0 CVVT (Froggie)

R.I.P.: Ford Fiesta 1,1 (88), Ford Mondeo combi 2.0 (98), Kia Sportage 2.0 (02)
Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod iceaxe » 26.12.2011 12:09

Jojo, objednáno v Poříčí... S jednáním zatím maximální spokojenost.
iceaxe Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod KamZehr » 27.12.2011 14:04

@iceaxe
Gratuluji k dobrému výběru. Za tu cenu docela dobrá výbava. :thu:
KIA Sportage III 1,6 GDi - 6/2011 - prodáno
Hyundai Tucson 1,6 T-GDi - 09/2020
KamZehr Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Hyundai Tucson (2020)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Globtrotero » 28.12.2011 11:36

Tak po pár najetých kilometrů, kdy jsem si už zvykl na nějaké ty neduhy, které jsem zde vypisoval musím napsat, že zavírání dveří, které nutí člověka využit větší síly a s dveřma vysloveně bouchnout aby správně zacvakly mne začíná pomalu ale jisto jistě s*át. Další věcí, je že pokud si dozadu sednou další 3 lidi a do kufru se hodí bágly, auto si pořádně sedne ... vzhledem k tomu, že z 99% jezdím sám, nebo ve dvou + kola, tak tento fakt neberu jako negaci. Co mne však ale překvapilo je jak často musím stírat zadní okno v tomto šíleným počasí. U bývalého auta stačilo jet o něco rychleji a vzdušný vír za autem udělal svoje (prostě se ta voda na sklo nedostala). To platilo i v případě, že jsem za auto dal nosič na kolo, upevnil kolo ... mohlo v rámci cesty do Itálie chcát celou noc ale jak sem dorazil, kolo díky víru po dálnici bylo čisté ... u Ceed se obávám že první co bude až někam dorazím, že budu řešit kde kolo umeju ;)

Pochvalu ovšem Ceed sklízí v rámci akcelerace, pokud potřebuji předjet menší kolonu, podřadím a auto v cukuletu reaguje a jede ... u Mondea, než se rozhejbala ta hmotnost, tak to byla radost. Velká spokojenost je i na poli LPG kdy dojezd na nádrž v rámci plynulé jízdy dělá cca 500 km, takže když přičtu nádrž v autě, je rádius překračující 1000km uspokojivý. ... jednoduše řečeno v rámci tankování LPG: v Trauči natankuju plnou, v Bratislavě dotankuju do plný ... to mi vyjde do Srbska za Subotici, znovu natankuju plnou, před Niší dotankuju do plné a další tankování můžu dělat až v Řecku před Soluní ... benzínek si jako 50litrová rezerva bude šplouchat v nádrži pro horší časy, kde pumpa nebude :roll:

Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod nadko » 29.12.2011 10:24

Globtrotero píše:Rovněž jsem s novým autem spokojen (byť ho mám 3dny), každopádně musím napsat pár negativních postřehů:
...
4. Osvětlení kufru je takové "jako" prostě aby se neřeklo, každopádně ve tmě vidím prdlajs ... navíc umístění z boku (když budu mít plnej kufr, tak jsem KO
...

Tiež mi to vadilo, tak som jedno doobedie po príklade iného majiteľa :kia: dorobil dodatočné osvetlenie a neviem si to vynachváliť
http://www.kia-club.org/garage_modification.php?mode=view_modification&VID=381&MID=313
http://www.kia-club.org/viewtopic.php?f=19&t=783&start=75#p37392
nadko Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
11000 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod djtomy1 » 30.12.2011 14:22

Taky se pripojim koupe 1.12.2011 do ted najeto 1400km,zatim bez zavad nebo nejakeho piskani.
Vybava Sport 1.6 crdi 85kw.
Je par veci co me stve.
Prvni - rychle se spinici zadni dvere. :(
Druhe - Tapecirung dveri jak u aut z 80 let ,proste hruza a nemoznost si dokoupit jiny. :thd: :angry:
treti - Chybejici zapalovac tim padem druha zasuvka a sitka do kufru.To by mel byt zaklad.Nemoznost koupit ve vybave :thd:
Jinak zatim velka spokojenost.Skvele jizdni vlastnosti.Drzi dobre stopu.
Škoda 110,Škoda 105L,Oldcit club1.1,Vectra A 2.0i 85KW,Vectra B 2.0i 100KW

KIA CEED SW 1.6 CRDI 85KW SPORT

Obrázek
djtomy1 Muž
KIA Family

10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (1) Nejvzdálenější účastník srazu (2)

Kia cee'd SW (2011)
2300 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod vankrut » 31.12.2011 21:39

presne to iste mam aj s dverami ja, uz som to aj reklamoval, ale vraj je to OK.... skusil som Ceedy v showroome a rovnako. proste felda sa zatvarala lepsie ;) tak s tym teraz manzelka aj ja trieskame ako na V 3 S ;)
inak po takmer 3000 km (cees SW 85kW) spokojnost)

j

[quote="Globtrotero"]Tak po pár najetých kilometrů, kdy jsem si už zvykl na nějaké ty neduhy, které jsem zde vypisoval musím napsat, že zavírání dveří, které nutí člověka využit větší síly a s dveřma vysloveně bouchnout aby správně zacvakly mne začíná pomalu ale jisto jistě s*át.
vankrut Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod zdenek.r » 07.01.2012 12:29

Máme první 1000 na CDSW, 1,6 CRDi, spotřeba zatím mezi 5,2-5,4, napul město a silnice l třídy. Trochu víc se špiní zadní sklo, ale kombíka jsme měli před 10 lety, tak už si to nepamatuju. Jinak spokojenost, trochu hůř se zapíná pás u řidiče / nebo že bych byl tlustej?/.
Dotaz- neumíme vypnout to pískání při nezapnutejch pásech?? U forda jsem musel mačkat asi 7x nějakej pedál , aby se to vyresetovalo. Díky za radu.
Z
zdenek.r Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
12000 km @ 4.9 l/100km

Příspěvekod only_one » 07.01.2012 14:38

pípání se vypne po několika minutách samo. Jiný postup není znám, samozřejmě kromě regulérního zapnutí pásu ;)
only_one Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Příspěvekod elwousek » 11.01.2012 18:48

Dobrý podvečer, jsem tu nový-KIA CEED SW TOP SPIN 1,6CVVT 6st.-koupeno 11/20111 a najeto při koupi 8km-zajímali by mne zkušenosti s tímto motorem a převodovkou, pokud už někdo má najeto více km. Přešel jsem z Ford Mondeo Combi 2,0 automat a zatím se rozkoukávám a poslouchám, cože to ševelí pod kapotou. Dejte vědět, jak jste spokojeni a jaké máte postřehy.
elwousek Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd SW (2011)
7349 km @ 7.7 l/100km

Příspěvekod rudolf.tomka » 11.01.2012 21:45

@elwousek , my tu už máme skúsenosti :lol: z našími autami, len si ty najdi svojí sekci a témy , a pííííííííš koľko vládzeš , aké máš skúsenosti TY :yes:
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod Globtrotero » 11.01.2012 23:41

2 elwousek: tak to jsme na to skoro stejně - já jsem přešel z Mondea combi 2.0 ale manuálu na Ceeda SW ... jako velké + vidím u Kie nižší spotřebu, lepší krouťák, celkověj pocit bezpečí (resp. je nový, takže by se neměl "srát") ...

Mondeo bylo na druhou stranu o něco těžší a rozhejbat ho dalo občas fušku ... na druhou stranu 190cm ložnej prostor o šířce 120cm bylo velice slušný ... motor držel jak sviň a s autem jsem projezdil křížem krážem kus světa. ... Obávám se, že se Ceedem to bude jenom po Evropě.

Globtrotero Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2011)
22200 km @ 7.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW