robin píše:Buďte všichni pozdraveni, hlásím se do rodiny KIA CEE´D SW. Cee´da mám cca 14 dní s najetými cca 1100km, zatím si na sebe navzájem zvykáme. Aut jsem vystřídal několik (pro info- jsem už dědek, ŘP mám od roku 63 (po Kristu!!)), naposledy jsem měl služební Octavii II 1,6 benzin, takže to je můj srovnávací etalon. Rodina vznesla požadavek na vůz se slušně prostorným interiérem, objemem kufru nad 500litrů a ceně do 400tis Kč. Zajímavé modely Fordu, Renaultu,WV, Hyundaie....., nakonec volba padla na Cee´da SW model 2011 s motorem 1,6 CVVT (6st. převodovka) s rozšířenou výbavou o ESP. Dosavadní dojmy z vozu jsou dobré, přechod z Oktavie byl bezproblémový i když na některé vlastnosti zvykat se "musí". Převodovka - i když má 6 stupňů - je moc krátká (hlavně 4st.), podvozek na nerovnostech hodně tvrdý, odletující kamínky - to je jak rachot plechovky, výhled "na bok dozadu" je nulový. Rovněž dosavadní spotřeba 7,4litry (podle tankování, ne Tripu) je docela vysoká, zvlášť, když jsem v prvé tisícovce motor nad 3tis. otáček prakticky nevytáčel (ale to hodnotit je ještě předčasné). Jinak vůz pefektně sedí (i v ostrých zatáčkách), alcelerace je překvapivě znatelná i na 6témm stupni (a to i při rychlostech nad 140km - je to cca 3800-4000 otáček). Hlučnost je poněkud vyšší, ale to může být problém pneu, uvidím po přechodu na zimní (ale i zajetí motoru, u Octavie se motor výrazně ztišil cca po 10tis. km). Posaz je bezproblémový, čitelnost displejů je dobrá - i když pro zajímavost - regulace podsvícení desky je funkční jen při přepnutí na potkávací světla, při "denních světlech" regulace nefunguje... . Palubní počátač je opravdu primitivní (používá zřejmě první generaci sond - např. prům. spotřeba se nuluje po natankování PHM). Svítivost je dobrá, dálkové jsou výrazně lepší než u Octavie - opět pro zajímavost - mlhovky lze zapnout i při "denních světlech". Radio se tváří "mohutně", ale jeho citlivost je tak na úrovni předpotopního tranzistoráku (v Praze "zachytí" tak 6-8 vysilačů - Kenwood v Octavii cca 18... . Zajímavé je, že stanici naladěnou, a uloženou pak "drží" i v místech, kde ji samostatně nevyhledá...(ale kvůli radiu si auto nekupuji). Možná, že mám štěstí, nebo model 2011 má i nějaké další úpravy, ale "řvaní" parkovacího asistenta, nevracení směrovek a podobné neduhy, které potkaly některé majitele cee´dů (musím zaklepat) mne nepotkaly. Zatím ahoj, snad se taky dostanu na nějaký sraz.. .
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé