Tak jsem se díky @Beda dostal zpátky na účet.. Jsem tele..
Skočil jsem nachvilku do auta. Vytáhl jsem MAP senzor.. (klasicky jsem idiot a točil jsem naopak, tak mi praskl ten plast, kde drží šroub

Ale naštěstí to drží dál). MAP byl od oleje, tak jsem ho prostříkal sprejem k tomu určeným a znovu připojil.
Smazal jsem chyby a jel auto projet (cca 15km). Auto jelo krásně, tak jako předtím, po sešlápnutí plynu zrychlovalo.. Není to nic moc výkon, ale prostě jsem cítil, že to jede jako vždycky jelo.
Klapku a svíčky jsem teď v noci nekontroloval.
Po příjezdu na parkoviště jsem auto zhasl a připojil diagnostiku.. Chyba P2191 už se neobjevila, ale vyskočila úplně nová chyba
P0420 - Catakyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1). -
https://www.obd-codes.com/p0420Tak prvně se zeptám, jestli je možné, že ta chyba vyskočila, protože třeba zůstalo trochu čističe v MAP senzoru a projelo to.. Nevím kudy kam to vede..
Pokud to možné není.. poukazuje tato novinka na možnou příčinu? Je v háji katalyzátor? Mám s tím dál zkoušet jezdit? Například chybu smazat a projet to ještě zítra a další dny nebo radši ne? Někde jsem četl, že u těchto CEE'Dek se vysypanej kat dokáže dostat do motoru a totálně ho zničit..
Každopádně jsem tuto jízdu monitoroval přes Torgue Pro, ale asi jsem tam nenastavil všechny správné grafy.. Snad to ale něco málo řekne..
Video ke stažení je opět na mém cloudu ->
https://icedrive.net/s/gjQGTVGzV55Ci5CbYFPZSAaG6WFWPárkrát jsem na rychlodráze dal plnej plyn, takže vyskočila spotřeba hodně nahoru, ale při držení konstantní rychlosti to vypadalo relativně v pořádku.. Příště nepoužiju ale graf, ale rovnou ukazatel hodnoty..
Ještě dodám, že mi přijde, že auto celkem papá olej, měnil jsem ho v září 2023, od té doby jsem nenajel moc (tak 3 tisíce km) a doléval jsem tak dva litry oleje). Nepamatuji si, jestli to někdy žralo tak moc.. Ale pravděpodobně dost chčije přes víko, je to tam špinavé.. Mechanik co tehdy koukal na rozvody se s tím asi moc nesral

Když jsem si víko dělal já, tak ani po roce kapička okolo víka.. Těsnění si stejně chci měnit..
A teď po návratu od mechanika (výměna lambdy, auto projížděl (tak 70km), výměna předních pružin a horního uložení) mi špatně ukazuje ručička paliva, po převzetí to ukazovalo hladové oko a nulu v nádrži. Natankoval jsem za 1.000,- a ručička stoupla jen o jednu čárečku (10%). Dá se to nějak opravit? Tuším, že to bude v nádrži ta krabice s palivovým filtrem, že? ..