máme nové auto

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Kia CEED SW 1,4 (66kw) - dojmy po 1000 km

Příspěvekod PetrLa » 03.08.2010 20:16

miramaslo píše:Trojblik mám, to je jasný. Ten se používá nejčastěji, ale stejně... No, zvyknu si.
Ten parkovací asistent mi přidělali vlevo za volant na palubku. No řev děsnej... :lol: Ono se to dá přehodit jinam??? Jsem v tomhle trochu mimo. A ty pásy řvou vlastně taky šíleně. Ale já se poutám bez debat, tak to neva. Ale couvat - bohužel - přece jen sem tam musím :yes:

jo ty to máš i s tím grafickým nesmyslem? Jak ti to ukazuje vzdálenost? V tom případě kukni na tu krabičku jestli to lze ztlumit. Tohle nikam neschováš. Nebo ten reprák přelep nějakou páskou nebo fólií.

Já mám totiž asistenta bez displeje, jen v kufru trčel repráček (asi 5 cm průměr) ...tak jsem ho schoval za plasty na kterých leží roletka a je klid.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod rudolf.tomka » 03.08.2010 20:21

aj ja som presedlal z Feldy do :kia: SOUL a je to raketa, tých 93 kW je sila :evil: , ale tvojich 1,4 66 kW a 130 nm krúťak ,je skôr na mestský provoz :yes: , ale komfort vo vnútri je príjemný, mne sa to páči a neľutujem , že som presedlal so ŠKODA do KIA, zatiaľ 9200 km , no problem , až na tú nešťastnú červenú farbu :angry: , ináč šťastné KM a trpezlivý zábeh a potom uvidíš tu radosť z jazdy :lol: :kia: :SK: :CZ: :drink:
KIA SOUL 1,6 CVVT tomato red
rudolf.tomka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (13) TOP sponzor (2)

Kia Soul (2009)
183000 km @ 7.50 l/100km

Příspěvekod miramaslo » 04.08.2010 13:34

PetrLa píše:
miramaslo píše:Trojblik mám, to je jasný. Ten se používá nejčastěji, ale stejně... No, zvyknu si.
Ten parkovací asistent mi přidělali vlevo za volant na palubku. No řev děsnej... :lol: Ono se to dá přehodit jinam??? Jsem v tomhle trochu mimo. A ty pásy řvou vlastně taky šíleně. Ale já se poutám bez debat, tak to neva. Ale couvat - bohužel - přece jen sem tam musím :yes:

jo ty to máš i s tím grafickým nesmyslem? Jak ti to ukazuje vzdálenost? V tom případě kukni na tu krabičku jestli to lze ztlumit. Tohle nikam neschováš. Nebo ten reprák přelep nějakou páskou nebo fólií.

Já mám totiž asistenta bez displeje, jen v kufru trčel repráček (asi 5 cm průměr) ...tak jsem ho schoval za plasty na kterých leží roletka a je klid.

Ztlumit to nejde, leda ten pidirepráček přelepit, jak píšeš. Díky za radu... Třeba to za chvíli nebudu vnímat :drink:
Kdyby tohle byl největší problém, tak je to v klidu, že...
miramaslo Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Patrik » 04.08.2010 16:59

takze vidim , ze s motorom si spokojny , co je fajn. Myslim ze na normalne jazdenie uplne v pohode . Kto chce rychlejsie tak ma 1,6 . Inak s tymi parkovaci senzormi je to vacsinou strasne. Ja ho mam uplne vzadu pri tom malom okienku a tiez mi to pipanie lezie obcas na nervy , hlavne ked to pipa a za autom nic nieje. "Preto sa snazim cuvat co najmenej, radsej jazdim dopredu nez curigam". Ten blinker asi navrhoval nejaky divny clovek , na fabii v pohode vypol , tu aby to toho clovek trochu drgol nech sa to vypne , ale da sa to prezit. Palubny pocitat trochu klame , ale plus minus na orientaciu dobry. Niet auta bez nejakych much, ani v mercedese ci bmw za 2-3 miliony sa nemusi kazdemu vsetko pacit.
Patrik Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2)

Kia cee'd SW (2009)
21800 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod rehmen » 06.08.2010 22:51

Já mám krátkýho, výbavu jen Active a najeto 3900 km, ale s hodnocením souhlasím. A co se sportovnějšího zážitku za volantem týče, tak já si víc užívám to, že můžu projet zatáčku 70 - 80 km/h, kterou jsem dřív ve feldě jezdil 50 km/h a je to naprosto v pohodě. Jezdit po okresce 150 km/h s 1.6 skutečně nepotřebuji :) . I když uznávám, že to předjíždění se holt musí víc rozmýšlet.

Jinak co se prostoru týče - naložím do auta půlku kapely a pohoda. Dřív jsem používal feldu kombíka a prostorově to vyjde téměř nastejno.

Přidal bych akorát jeden zápor - zvládání nerovností: jelikož jezdím v exRathovském kraji, tak mi trochu vadí to, že cítím každých 30 kč, které šli na návštěvy u lékaře místo do silnice (rozuměj každou blbě spravenou či vůbec nespravenou díru). Raději bych obětoval trochu sportovnějšího ježdění za větší pohodlí.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

máme nové auto, ale co se teď ....

Příspěvekod gegeo » 07.10.2010 20:07

Ahoj, dneska jsem přebíral nové auto kia cee'd SW a všiml jsem si že okénko mezi zadními dveřmi a kufrem (zkrátka to malé trojúhelníkové u A sloupku) je mírně, ale znatelně pohmatem poškrábané. Předávající a ani v servisu si toho nevšimli a tak mi byla navrhnuta jeho výměna nebo jednorázová sleva na garančce. Vzal jsem raději tu výměnu okna. Bylo mi řečeno, že okna servis vyměňovat umí. Je to ale asi už zásah do nového vozu, tak jsem z toho trochu rozladěn.
Jak byste se zachovali vy? Nechali byste si okénko v rámci záruky vyměnit nebo s vědomím mírné kosmetické vady na skle u nového vozu, mávli rukou a vzali slevu 10% na první garančce?
gegeo Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: máme nové auto

Příspěvekod ladlen » 07.10.2010 21:24

Chápem, že ako čerstvého majiteľa ceedu Ťa také niečo môže rozladiť, ale časom Ťa tá úzkostlivá starostlivosť prejde. Prídu kamienky, možno odierky na parkovisku a bude. Ale ja osobne by som zobral výmenu okna. Je to len taká maličkosť, mne museli hneď prvý rok meniť čelné sklo, stačil v horúčave malý kamienok a pustená klíma na okno.
ladlen Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2013)
167000 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 08.10.2010 11:03

Jednoznačně výměna okna :yes:
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Každou jízdu si už 9 let užívám :-) je to bůh na tři písmena
Tohle nepotřebuje ani komentář http://www.youtube.com/watch?v=N8eCcSFcukA
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Re: máme nové auto, ale co se teď ....

Příspěvekod Eva L. » 08.10.2010 11:12

gegeo píše:Ahoj, dneska jsem přebíral nové auto kia cee'd SW a všiml jsem si že okénko mezi zadními dveřmi a kufrem (zkrátka to malé trojúhelníkové u A sloupku) je mírně, ale znatelně pohmatem poškrábané. Předávající a ani v servisu si toho nevšimli a tak mi byla navrhnuta jeho výměna nebo jednorázová sleva na garančce. Vzal jsem raději tu výměnu okna. Bylo mi řečeno, že okna servis vyměňovat umí. Je to ale asi už zásah do nového vozu, tak jsem z toho trochu rozladěn.
Jak byste se zachovali vy? Nechali byste si okénko v rámci záruky vyměnit nebo s vědomím mírné kosmetické vady na skle u nového vozu, mávli rukou a vzali slevu 10% na první garančce?

Aj keď je pravda, že časom Ťa prehnaná starostlivosť prejde.Určite by som si to dala vymeniť aj ja. Máš NOVĚ auto a tak máš právo si to užívať a vychutnať.
Eva L. Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod rehmen » 09.10.2010 15:30

10 % sleva na první garančce to je pár stovek. To bych byl jendoznačně pro výměnu okna.
Bílá po FL s ochranýma lištama vypadá fakt DOBŘE.
rehmen Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2010)
84500 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod gegeo » 10.10.2010 17:29

No asi tam stejně pojedu, protože dnes jsem poprvé strčil do přehrávače CD a ono už nevyjelo (zaseklo se při zmáčknutí tlačítka eject), CD error mi to hlásí na display :-), dále jsem si všiml jemně škrábnutý lak na dveřích asi 10cm dlouhý (snad to půjde rozleštit).

Nakonec se chci zeptat zda i Vám vykukuje část nějaké izolační pásky v místě kde se přední okno potkává s palubní deskou? Nové auto je nové auto :(
gegeo Muž
Nováček

Příspěvekod Nemo55 » 23.10.2010 14:58

Dnes jsem se zúčastnil v ASAS Most akce: Prohlídka vozu před zimní sezonou
cca 40 minut kontrola brzd, osvětlení, stěračů, výfukové potrubí, provozní kapaliny, olejové náplně, akumulátor, pneumatiky, podvozek
a řídící systémy vozidla.
Vše za 99 kč a ještě dárek škrabka s rukavicí ;)
Vše OK a dušička má před zimou pokoj ;)
Naposledy upravil Nemo55 dne 01.11.2010 12:07, celkově upraveno 1
Škoda 1000MB, Škoda120L, Peugeot 605 2,0 TD, Hyundai Getz 1,1 3D, Kia cee'd SW 1.4 Comfort+(2010)
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod mbiron » 23.10.2010 16:15

Nemo55 píše:Dnes jsem se zúčastnil v ASUS Most akce: Prohlídka vozu před zimní sezonou
cca 40 minut kontrola brzd, osvětlení, stěračů, výfukové potrubí, provozní kapaliny, olejové náplně, akumulátor, pneumatiky, podvozek
a řídící systémy vozidla.
Vše za 99 kč a ještě dárek škrabka s rukavicí ;)
Vše OK a dušička má před zimou pokoj ;)

jen te trochu poopravim ASAS MOST ;)
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Beda » 23.10.2010 18:44

Offtopic :
Pocitacovi maniaci se nezaprou ... ASUS :lol:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Nemo55 » 01.11.2010 12:08

Překlep opraven :roll:
Nemo55 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2010)
55000 km @ 6.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW