preco kupit ceed sw?

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: preco kupit ceed sw?

Příspěvekod luczan » 18.08.2015 12:11

dakujem za prispevky..

vybermiauto.cz poznam... pacia sa mi recenzie..ale bohuzial v porovnavani tam su len ceske vybavy
lpg by som nechcel ani keby to bola oficialna uprava kie - predpokladam ze sa zmensi kufor, nemozes s nim do podzemnej garaze...

Berky, s tou zadnou napravou s tebou suhlasim... je mi jasne ze 90% vodicov ten rozdiel nepozna... skor som len chcel ukazat na rozdielne koncepie pri jednotlivych aut... a zas verim tomu ze keby ze mas dve rovnake auta jedno s multilinkom, druhe bez... beries multilink :)

1,4 motor bol ozaj trochu problematicky - tiez som raz rano nenastartoval a musel volat odtahovku - problem s motorom (co som pozeral fora, nebol som jediny)

Seat sa vysplhal do top 3 prave z dovodu 6 rocnej zaruky. (viac ako prijemny bonus k peknemu vzhladu a prijatelnemu motoru). Seat zas nie je ziaden etalon v kvalite (aspon predchadzajuci model Leona), takze 4 rocna zaruka bola podla mna malo.
Pre Kiu tiez hovori 7 rocna spokojnost so servisom a vlastne s celym autickom (aj ked pri vymene brzd a spojky nielen moja penazenka zaplakala :D ).

Samozrejme vela napovie konkretna ponuka od predajcu (snad sa kiaci pochlapia s nejakou zaujimavou cenou) a tiez samotna jazda.
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod mv12 » 18.08.2015 13:53

Jaký motor jsem volil já je zřejmé z garáže a musím říct, že po 1. projetí s testovacími vozy jsem o 1.4 kvůli dynamice ani neuvažoval. Na druhou stranu musím říct, že podle toho, co tu popisuješ, tj. není požadována dynamika, tak na rozdíl od ostatních příspěvků bych 1.4 nevylučoval a asi by pro tebe byla dostatečná. Projeď a porovnej. Výhody vs. nevýhody jsou tu již zmíněny. Spotřeba bude nastejno a spíš menší u 1.6. U 1.4 se tu řešily problémy s přeskočeným řetězem, čímž došlo k poškození motoru. Ale jestli se to týká i nových verzí 1.4, kde by měl snad už být novější napínák řetězu, to nevím. GDI je zase novější motor, tak se závady nemusely třeba ještě projevit... Navíc je tu záruka 7 let, tak taky záleží, jak dlouho chceš auto držet...
LPG do 1.4 Ceeda KIA 100% nabízela a dělala (měl jsem na to i nabídku). Jestli s tím přestali, to nevím, ale pokud bys měl zájem, tak se na to zeptej. Býval tam příplatek zhruba 25-30 tis. Kč jestli si dobře vzpomínám.
Co se týká porovnání se Seatem, to si asi budeš muset zhodnotit sám, asi tu nikdo nebude mít přímou zkušenost s oběma vozy. Souhlasím ale s Berkou, že pevná zadní náprava není automaticky nevýhoda. Spíš se tím projeď a porovnej jízdní vlastnosti...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod filiphad » 18.08.2015 15:20

ad srovnání se Seatem Leon ST

Doporučuji kouknout na http://moje.auto.cz/Atomas/leontynka.html. Autor (mám pocit, že figuruje i zde na fóru) tam popisuje dojmy z Leonu, na kterého přešel právě ze Ceeda SW.
filiphad Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2015)
13 km @ 0 l/100km

Příspěvekod luczan » 18.08.2015 16:03

ja mam tusim vsetky testy aut prejdene... aj na moje.auto :evil: ale diik
prakticky som nenasiel nikde ziadne velke negativa... takze ci kupim jedno alebo druhe, urcite budem spokojny.
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod spacirx » 18.08.2015 16:47

Ke spotřebe 1.4 CVVT hatchback versus 1.6 GDI SW dle vlastních zkušeností.
Dlouhodobý průměr za celý rok 6,5l/100km VERSUS 6,8l/100km
CEE'D SW II 1.6 GDI Fifa World Cup Edition
Infra red
spacirx Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
105000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ceeed » 22.08.2015 00:22

U mě rozhodl poměr cena/výkon, aneb za málo peněz či slušnou cenu hodně muziky. Pomohlo odpoutání se od letité představy, "že si přece zase koupím škodovku" :) A také odpoutání se od toho naše čecháčkovského přezírání a předsudků vůči asijským značkám :)
ceeed Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod dong » 22.08.2015 06:47

U me odpoutani od toho, ze si zase koupim skodivku bylo vic nez snadne...stacilo se podivat do ceniku a razem me to preslo :-)
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

preco kupit ceed sw?

Příspěvekod Bedar19 » 23.08.2015 20:58

Jsem dva roky majitelem ceed sw 1.6 gdi ve vybave comfort + a popravde po 35tkm najeto nechapu proc jsem to koupil .... V servise na reklamacich to stravilo pomerne hodne casu, jen pro info mam novou prevodovku, spojku, poloosu, sloupek rizeni, jednotku abs a esp a popraskane plasty pod radiem mi vymenit odmitli, prej kdyz mi pred koupi pridavali navic parkovaci senzory tak nekdo spatne utahl sroub, ten se povolil a pri pohybu mi ten plast praskl a to neni vada auta, ale je to proste tak jak se to rika, dostanes co si zaplatis ...

Znova bych volil treba i lehce jetych, ale premiovejsich znacek, viz treba se da z nemecka dovezt za 350k coz stala moje kia Audi A4 2.0 tsi z roku 2013 tzn i v zaruce ...
Bedar19 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Generics » 23.08.2015 23:29

Z jakyho duvodu byla menena prevodovka (tzn. projev zavady)? Souvisela s tim spojka?
Prpc byla menena poloosa?
Sloupek rizeni cvakal nebo to nejak souviselo sjednotkami?
now: hyundai tucson style 2018 1.6t-gdi 4x4 dct
now: hyundai i20 premium 2017 1.4
ex: kia cee'd sw top 2015 1.6 gdi
ex: hyundai i40 style 2013 2.0 gdi 6a/t
ex: kia pro_cee'd 2008 1.4
ex: hyundai i30 2010 2.0
ex: hyundai elantra, getz, lantra
Generics Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod crui5er » 23.08.2015 23:45

Ten soupis problému co jsi uvedl by nedali dohromady ani všichni majitelé Ceeda tady na fóru. Asi prostě smůla na kus. A ojetina není taky žádná výhra. Dnes se tyto prémiové značky stáčí už rovnou v Německu. Nový je nový a jak píšeš, tak většinu problémů ti odstranili v rámci záruky. Je ale pravda, že tvoje starosti s autem bych nechtěl mít.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Bedar19 » 24.08.2015 08:05

Prvni zavada se projevila prokluzem spojky, kdy prasklo gufero a olej zacal prosakovat na spojku, tudiz gufero a spojka, zaroven ale vymenili i prevodovku a poloosu ( bylo mi receno, ze nejsem prvni komu se to na GDI stalo, staci s autem jezdit trochu ostreji, pry prvni rok mel nejak poddimenzovane dily nebo co, takze gufero prasklo protoze se v nem osa hybala) je fakt ze jsem si vsimal, ze vypadavala 2ka ale proste jsem si rikal, ze sme spatne doradili. Sloupek rizeni jsem spatne napsal, jedna se o tyc rizeni a melo to souvislost s jednotkama, nejdriv autu na rolete propadavaly brzdy - prehrabi sw v jednotce abs a esp problem pretrval - vymena jednotky. Auto zacalo z nenadani vypinat esp bez zjevne priciny nebo pri urcitych situacich - diagnostika - vymenena cela jednotka + tyc rizeni se vsemi cidly. To ze se dejou jeste takove kraviny jako ze se mi povolily zadni zamky dveri, nebo se odmital zamknout kufr, protoze se zapadka posunula uz nejak neresim, to se da opravit za 5 minut v garazi s golovkou, ale o to vic me sere, ze jsem mel mondeo 2005, s 298tkm najezdem a to auto bylo absolutne bezproblemove, otec ma V70 05 a za tech 10 let mu praskla jen trubka od intercooleru. Pravdu rici, tedka uz nam 6 mesicu klid (tuk tuk) ale dobrou vizitku ve me to auto nezanechalo ....
Bedar19 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Generics » 24.08.2015 09:44

Cekal jsem, ze to budou spojeny vymeny, tohle je u Korejcu bezny.
Byla vadna serie gufer (soucastka za 200,-), ale pro sichr ti vymenili vsechno, nekdo bude nadavat, ja bych to docela ocenil, protoze vuz se tim padem udrzuje v kondici.
Napr. me na Hyundai kvuli praskly manzete (ktera se normalne dala koupit za par korun) vymenili poloosu a podepisoval jsem 17000,-. Podobnejch vymen jsem tam mel vic (napr. nova sedacka ve 150tkm jen proto, ze se zespod uloupl kousek molitanu podsedaku) a kdyz jsem auto s 220tkm prodaval, troufal bych si rict, ze spodek auta byl TOP a prave diky zaruce.
Takze sice mas vymenenejch 10 veci, ale kvuli dvema zavadam, je na tobe, jak si to preberes, ja si od toho auto s dlouhou zarukou kupuju a s odstupem bezicich let jen ocenuju, ze jsem tak zvolil a ze mam vlastne novy dily. Spojka ti sice mohla prijit pozdeji, treba po 100tkm, ale kdyz znova prijde, dostanes zase novou, no stress.
now: hyundai tucson style 2018 1.6t-gdi 4x4 dct
now: hyundai i20 premium 2017 1.4
ex: kia cee'd sw top 2015 1.6 gdi
ex: hyundai i40 style 2013 2.0 gdi 6a/t
ex: kia pro_cee'd 2008 1.4
ex: hyundai i30 2010 2.0
ex: hyundai elantra, getz, lantra
Generics Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod zaplosak » 24.08.2015 13:19

no, já už ty prémie jak píše borec výš nechci ani vidět, co tam jsem se navštěvoval servisů - hanba mluvit, to co mám je první (neprémie) a jsem spokojenej jako nikdy... ;)
zaplosak Muž
Fanda vozů Kia

Kia Ceed III (2018)
3000 km @ 6.8 l/100km

Příspěvekod luczan » 24.08.2015 13:50

tak sedel som v ceede sw 1.4, aj v leone 1.2 (110k) - a ten rozdiel bol citit, ceed mi prisiel badatelne lenivejsi (1.4 sa do combi ozaj nehodi, nieze by 1.2tsi bol idealny motor k takemuto autu).
Ozaj idealnym bude 1.6GDI :) - mozno keby bol predajca ustretovejsi, tak si ho aj vyberiem... Ale ponukol mi zlavu len 290e (na to ze si u nich servisujem auto 7 rokov nic moc).
A v seate vyrukovali s novym cennikom /su znacky ktore s novymo modelovym rokom dokazu aj zlacniet/, 6 rocnou zarukou, balikom s FullLED zadarmo ... k tomu moja spokojnost s motorom, interierom, zlava o nejaku stovecku lepsia ako u kii... takze sme sa dohodli... teraz uz len pockat 2-3 mesiace - a medzi tym sa rozhodnut co s proceedom :)
luczan Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia PRO_cee'd (2008)
112000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod crui5er » 24.08.2015 19:41

Leona bych bral, ale designově působí mezi dnešními auty jako šedá myš. O interiéru ani nemluvě. Na druhou stranu máš za mnohem menší peníz Octavku v jiným kabátu a s mnohem zajímavější nabídkou motorizace oproti Ceedu.
crui5er Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
70000 km @ 6.7 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW