Zkušenosti s LPG u CEE´D SW druhé generace

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Zkušenosti s LPG u CEE´D SW druhé generace

Příspěvekod Kryshna » 04.07.2013 08:35

Ještě než KIA přišla s LPG, nechal jsem si auto přestavět v Praze v Neptunu. Mám BRC s Vapsaverem... sice jsou tam technici dost odměření, ale své práci rozumí. Všechno šlape na 1*. Měl jsem jen jeden problém, po cca 12tis. km začal vypínat plyn, když jsem se snažil "pod plynem" protáhnout prudké zatáčky. Tak jsem tam zajel, nechal tam na den auto, pozměnili nějak tu mapu vstřiků v CPU a od té doby zase všechno šlape jak na běžícím pásu. Mimochodem "nikdy" mi nesvítila kontrolka motoru... teď mám na plynu už 25tis km a příští auto bude na 100% opět v LPG. Jen doufám, že se KIA do té doby naučí ty přestavby dělat lépe...

Když tady čtu o tom amaterismu v KIA servisech... je to smutné. Měli si najmout subdodavatele, kteří by jim to montovali, stejně podle mě udělají jen pár desítek přestaveb v roce (v rámci ČR)...
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod pražák » 08.07.2013 20:41

pražák píše:SOUHLASIM máš pravdu. Dnes auto v servisu 12 hod závada neodstraněna :( .Plyn stále nezapíná tak jezdím na benzín. V pondělí opět do servisu,přijede udajně odborník.

Další den v servisu a auto není opravené,tak si nadávám proč jsem kupoval Kiu s plynem.
Kia ceed 1.4 SW s LPG Exclusive hurá prodáno :D
pražák Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod HarvyM » 09.07.2013 06:56

@pražák - si zvykneš, já už čekám přes půlroku až mi opraví vrzající sedadlo řidiče a pořád nic. Jen pořád výmluvy, že jim česká Kia neřekla jak to opravit a že oni neví a že musí čekat na vyjádření české Kia. Ze začátku mě to taky štvalo, ale nic si nepomůžeme. A to že porušují zákon (30 dnů na opravu)? To je vůbec nezajímá.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod pražák » 09.07.2013 09:38

HarvyM....tvojí reklamaci jsem zde pozorně :) četl a přišla dost úsměvná,do té chvile než řeším něco sám s :kia: :x .Já zatím nevržu :D .
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod HarvyM » 09.07.2013 10:25

@pražák - no taky se tomu už směju, dělají ze mě vola :cry:. Ale popravdě, jak se v dnešní době bránit? Právníkem? Soudem? Vem si hodinovou sazbu za právníka, jen debilní dopisy co by psal a orazítkoval tak tě budou stát min. pár tisíc, ale co jsem to počítal tak spíše pár desítek tisíc a to si nemůže 99% lidí dovolit. A co pak soud co bude stát statisíce. To vážně nejde. A nahlásit je na ČOIku? Nemá smysl dostanou pár tisíc pokutu a akorád to bude ještě horší.
Nová Kia Cee'd SW, 1.6 GDi, Exclusive (2012) Obrázek; Hyndai i30 kombi N Line, 1.5 TGDi Mild hybrid (2023) Obrázek
HarvyM Muž
KIA Family

12. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW II (2013)
235000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod birkoff82 » 09.07.2013 12:53

Zacinam se trochu bát. U me zatim vse jede jak ma. Zatim najeto jen 2000km. Jedine co se mi nezda je takovy traktorovy zvuk, ale bylo me receno, ze to jsou plynove vstrikovace. Kdyz jsem delal predvadeci jizdu pred koupi a taky s plynakem, tohoto zvuku jsem si nevsiml. Zezacatku se me stalo, že prepinani lpg cyklovalo. Uz jsem o tom spolu s Pražakem mluvili. Plyn se zapl pak blikala zelena ledka a nakonec na 2 sekundy ledky zhasly. Tohle dokola. V servise vse prosel a na nic neprisel. Jen pry zvysil citlivost snimani otacek. Pry to muze nekdy delat. Od te doby, ani v teple, jsem zadny problem nezaznamenal. Zkus se na to v servise zeptat. Jinak tam co sem auto kupoval plyn delaji jiz nejakou dobu a i do 1,8 GDI (tam ale nezarucuje zaruku na plyn 7 let, proste jako dodoatecna montaz)
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod birkoff82 » 09.07.2013 13:15

Jediny co me trápi, že nadrž je sice 42 litru, ale pri cerpani se dostanu na 32 max 33. Jak je to u vas? Kdyz zacne drncet pretlkovej ventil v adrzi, mam plnit dal nebo radeji vypnout?
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod pražák » 09.07.2013 13:17

Panové auto je doma,snad začnu jezdit už na plyn a né jen na něm vařit :D .Zavada se našla v elektroinstalaci,asi špatná elektronka :lol: .Taky už mám motor hlučnější po 1500 km nebo už hledám mouchy.Jak to klekne dám hned vědět.Pro kolegu neboj se a začni už jezdit :thu:
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod pražák » 09.07.2013 13:26

birkoff82 píše:Jediny co me trápi, že nadrž je sice 42 litru, ale pri cerpani se dostanu na 32 max 33. Jak je to u vas? Kdyz zacne drncet pretlkovej ventil v adrzi, mam plnit dal nebo radeji vypnout?

Nádrž se plní jen na 80% bezpečnostní důvody atd. Ten přetlakový ventil má správně vypnout plnění pak stojan má přestat dávat plyn. zatím se to stalo jen dvakrát a to v Rakousku u nás na stojanech to nevyplo. Při konzultaci s obsluhou je závada na mé straně :x jak zavrčí :roll: přestávám tankovat.Taky jsem při prázdné nádrži natankoval max 33 l.
pražák Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (1)

Příspěvekod birkoff82 » 31.07.2013 23:38

Tak prvni reklamace. Rano otocim klickem a nic. Baterie vybita. Rikal sem si, jestli sem nenechal otevrene dvere. Po "nabiti" zadna zmena. Baterie se nenabila a po chvilce spadlo napeti na 10V. Reklamace baterie probehla okamzte vymenou za jiny kus. Nevite od jakeho vyrobce tam davaji baterie?
birkoff82 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW II (2013)
35 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Beda » 01.08.2013 08:12

V cee'du prvni generace byly baterky korejskeho vyrobce Solite hadam i v tech dalsich budou.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Atomas » 01.08.2013 13:37

Já mám v Ceedu originální VARTU...
Atomas Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2013)
2700 km @ 8.4 l/100km

Příspěvekod dong » 01.08.2013 14:01

Vsechny automobilky berou od vic dodavatelu, takze jakou znacku ma clovek v aute byva veci nahody.
A pak se jeste dost znacek vyrabi v jedne fabrice a pak se jen "lepi" jine cedulky.
dong Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2012)
83415 km @ 6.09 l/100km

Příspěvekod elektronka » 27.09.2013 11:23

První zkušenosti jsou výborné.Ještě jsem nevyjezdil celou nádž,takže spotřebu neznám.Montáž prováděl servis Kia Ostrava- Hrabová.Snímky jsou v galerii a mohu konstatovat,že mechanik p.Rostislav R.se tohoto úkolu zhostil na výbornou. :thu: Jeho citlivý přístup k umístění i následnému provedení přestavby je příkladný.Tato přestavba byla součásti dodání nového vozu v rámci akce 7 7 7 +LPG. Není mechanik jako mechanik a tento opravdu nepatří mezi rychlokvašky,jak jsem někde na tomto foru četl.Prozatím vše funguje jak má a jízda na lpg nebo benzin není k rozeznání.

Kia Ceed SW Excluzive 1,4CVVT plus Paket Ultra 1
elektronka Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2013)
900 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod ribik » 23.05.2014 00:09

Jsem tady novy. Prave se chystam koupit KIA Cee'd SW s LPG. Jakmile budu mit prvni zkusenosti, podelim se.
Toyota AURIS TS, 1.6 Valvematic
KIA Cee'd SW 1.4 LPG 2014
KIA Cee'd SW 1.4 CVVT 2010
Volvo, Passat
Nissan Primera 2.0 4 modely
ribik Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW