Zimní pneu

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Re: Zimní pneu

Příspěvekod jjb » 01.10.2015 15:38

...je sice v nemcine, ale hore cez kliknutie na EN vlajocku hore dostanes anglictinu ;)
KIA c'eed II SW 1.6 GDI (predané)
2013 JD
Obrázek
jjb Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Miroslav_Dolejs » 12.10.2015 12:02

Ahoj pánové, prosím ro radu. Jdou maticema z elektronů přišroubovat plecháče, když budu mít na zimu plechy? Třeba u MB jsem měl dvoje šrouby.
Kia Ceed SW 2014
Díky
Kia Ceed SW JD 1.6 CRDi exclusive - modrá metalíza
Miroslav_Dolejs Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
7900 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mv12 » 12.10.2015 13:09

Záleží, co máš za disky. Originál :kia: KIA plecháče a elektrony jdou upevnit stejnou maticí, ověřoval jsem si to přímo u prodejce. Mám 16" AL kola z výroby a dokoupil přes inzerát na zimu originál :kia: 16" plecháče. Potvrdili mi, že je to OK a matice tam půjdou. Už jsem to loni měnil a odjezdil na tom jednu zimu. Údajně by to prý nešlo, pokud bych chtěl na ty plecháče dát i originál KIA kryty kol, které se chytají pod matky. Ty ale nemám, tak jsem to neřešil...
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Miroslav_Dolejs » 12.10.2015 15:47

:( jsem to zapomněl uvést. elektrony KIA :kia: original, a plechy chci koupit taky od nich. Teď mi z prodeje náhradních dílů napsal, že jiné matice mít musím. Tak jsem mu ten mail hned otočil, jestli nejsou náhodou jen když bych chtěl dávat poklice, což na zimu opravdu nebudu. Tak uvidím.
No jinak to vypadá tak, že kromě gum a disků ještě budu kupovat ty snímače TPMS, jednak aby mi to v autě nesvítilo jak vánoční stromeček a pak taky někde jsem vyčetl, že všechny auta od určitého měsíce v roce 2014 jsou tím vybavené povinně a musí to mít bez ohledu na letní nebo zimní provoz. Jinak řečeno, když bych to na ty zimní nedal, tak by v podstatě to auto nebylo schopno provozu. No *** z EU :no:
Ty teda nebudu brát z :kia: , ale na netu jsem našel jeden za 1200. Baterka je zalitá v nich a vydrží 4-5 let, tzn. každá koupě gum znamená rovnou i výdaj za ty ventilky... To se mi teda moc nelíbí.
Miroslav_Dolejs Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2014)
7900 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod kremilek10 » 12.10.2015 20:03

ja jsem se chtel zeptat proc beres gumy z KIA, teda disky (to je vlastne jedno) ? Neni to predrazene ? Neni preci nic snazsiho, nez si koupit homologovane disky ci gumy u renomovaneho prodejce (neni jich malo). Pokud resis matky a to budu resit taky, tak se bavime o jake sume ? Na plechace muzes koupit matky za par korun, nebo se pletu ?
Muzes nam prosim poslat ceny za ktere to kupujes ? Cenik co mam od KIA na cokoliv je k smichu, ale mozna se "divam na spatnou stranu".
Ja osobne musim koupit na zimu "cele" kola. Cili gumy a disky. Osobne do plechacu v zadnem pripade nepujdu. Rozdil u 4 gum je cca tisic korun a z estetickeho hlediska a k cene vozu se mi tisic nejevi jako moc velka palka.Nereknu, kdyby zima byla tak, ze vsude pul metra snehu a celou zimu, kde kola ani nejdou videt :)
Dalsi vec, ktere mi vrta hlavou jsou ty snimace tlaku. Musim zjisti u prodejce zda je na aute mam. Auto sice koupene ve 4 mesici tohoto roku, ale mam za to ze je vyrobene v roce 2014.Z ventilku to na 100 pro nepoznam.
Kia Ceed SW 1.4 CVVT Anniversary Plus, barva Blue Space, 4/2015
kremilek10 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 12.10.2015 22:21

Miroslav_Dolejs píše::( jsem to zapomněl uvést. elektrony KIA :kia: original, a plechy chci koupit taky od nich. Teď mi z prodeje náhradních dílů napsal, že jiné matice mít musím. Tak jsem mu ten mail hned otočil, jestli nejsou náhodou jen když bych chtěl dávat poklice, což na zimu opravdu nebudu. Tak uvidím.

Mě to loni potvrdili tak, jak jsem napsal. Matice mi pak šli na plecháče namontovat bez problému a odjezdil jsem na nich zimu... Mrkni ke mě na fotky auta, jestli máš ty samý a pak by neměl být problém. Někdo tu na fóru sice tehdy moc nedoporučoval používat stejné matice na ocel disky kvůli jejich vymačkávání, že prý pak budou poškozovat AL disky, ale já zatím po jedné zimě žádné vymačkání matic nepozoruji, tak nevím.

@kremilek10: já kupoval nové zimní pneu přes net. Disky jsem k tomu koupil na inzerát tuším za 800 Kč/ks - fungl nové orig. KIA - někdo to sundal z auta... Přehazovat pneu na jeden disk nechci a víc se mi za disky dávat nechtělo :-D
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Miroslav_Dolejs » 13.10.2015 10:02

kremilek10 píše:ja jsem se chtel zeptat proc beres gumy z KIA, teda disky (to je vlastne jedno) ? Neni to predrazene ? Neni preci nic snazsiho, nez si koupit homologovane disky ci gumy u renomovaneho prodejce (neni jich malo). Pokud resis matky a to budu resit taky, tak se bavime o jake sume ? Na plechace muzes koupit matky za par korun, nebo se pletu ?
Muzes nam prosim poslat ceny za ktere to kupujes ? Cenik co mam od KIA na cokoliv je k smichu, ale mozna se "divam na spatnou stranu".
Ja osobne musim koupit na zimu "cele" kola. Cili gumy a disky. Osobne do plechacu v zadnem pripade nepujdu. Rozdil u 4 gum je cca tisic korun a z estetickeho hlediska a k cene vozu se mi tisic nejevi jako moc velka palka.Nereknu, kdyby zima byla tak, ze vsude pul metra snehu a celou zimu, kde kola ani nejdou videt :)
Dalsi vec, ktere mi vrta hlavou jsou ty snimace tlaku. Musim zjisti u prodejce zda je na aute mam. Auto sice koupene ve 4 mesici tohoto roku, ale mam za to ze je vyrobene v roce 2014.Z ventilku to na 100 pro nepoznam.

Především díky za pomoc a za názor, to si cením. No já ty plechy nechci brát za každou cenu z :kia: , ale nepodařilo se mi nikde vyčíst rozteče abych to mohl koupit někde jinde. V :kia: jeden plecháč 1655 s DPH. Tady http://www.vsenaauto.cz/plechove-disky/kia/cee-d/ jsem 16ky našel za 1429 ale nevím jestli to jsou oni, úplně ty dole. Zimní gumy budu dávat stejné, tzn 205 55 16. Ty koupim na netu, značku vynechám, to by byla další diskuze. Ještě se chci podívat do auta, jelikož rezerva je na plecháči a pokud u ní není 5 matic, pak to musí pasovat na ty z elektronů, jinak bych tam měl rezervu zbytečně že jo :thd:
No a TPMS senzor vezmu asi tady https://www.alukola-obchod.cz/tpms-senz ... -2015.html.
Zkusím si přidat do garáže pár fotek a jdu si upravit podpis, ať se nemusí vše všude hledat :|
Miroslav_Dolejs Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2014)
7900 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Miroslav_Dolejs » 13.10.2015 10:03

mv12 píše:
Miroslav_Dolejs píše::( jsem to zapomněl uvést. elektrony KIA :kia: original, a plechy chci koupit taky od nich. Teď mi z prodeje náhradních dílů napsal, že jiné matice mít musím. Tak jsem mu ten mail hned otočil, jestli nejsou náhodou jen když bych chtěl dávat poklice, což na zimu opravdu nebudu. Tak uvidím.

Mě to loni potvrdili tak, jak jsem napsal. Matice mi pak šli na plecháče namontovat bez problému a odjezdil jsem na nich zimu... Mrkni ke mě na fotky auta, jestli máš ty samý a pak by neměl být problém. Někdo tu na fóru sice tehdy moc nedoporučoval používat stejné matice na ocel disky kvůli jejich vymačkávání, že prý pak budou poškozovat AL disky, ale já zatím po jedné zimě žádné vymačkání matic nepozoruji, tak nevím.

podle všeho mám stejné elektrony jako Ty. jdu to hodit do galerie
Miroslav_Dolejs Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2014)
7900 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod plasta » 13.10.2015 10:10

Pokud vím, tak většina slušných prodejců litých kol dnes dává šrouby či matice jako bonus zdarma. Stačí uvést na jaký typ vozu liťáky pořizujete.
Kia Ceed SW, 1,6 GDI, 99 kW, Comfort, červená, 2013 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDI, 97 kW, Exclusive, červená m. - 2016 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1.6 GDi, 97 kW, Edice 75, modrá m. - 2020 - PRODÁNO
Kia Sportage, 1,6 TGDi, 110 kW, TOP, modrá m. - 2022
plasta Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. výročí Kia Clubu (1) Sponzor (7) TOP sponzor (1)

Příspěvekod kremilek10 » 13.10.2015 10:20

Tak ja osobne mam od prodejce zjisteno ze TPMS nemam. Cili par tisic usetreno :)
kremilek10 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod Miroslav_Dolejs » 13.10.2015 10:32

Tak to jsi vyhrál :thu:
Nemáš prosím zjištěné ty rozteče? Pomohlo by mi to díky.
Miroslav_Dolejs Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2014)
7900 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod kremilek10 » 13.10.2015 11:03

ee zjistovat ani nebudu, zajedu do pneuservisu (uz jsem tak s nima domluveny jak jsem prezouval jine auto) a ukazu jim co se mi libi a oni mi reknou jestli je to ok nebo ne a primo to objednaji. Tenhle pristup se mi libi, zvlaste kdyz je mam kousek od baraku... Budu brat ty nejlevnejsi ALU=na zimu akorat

Na druhou stranu dneska ty lepsi e-shopy maji primo vyber dle znacky, typu a roku vyroby auta. Cili ja tam nejaky zasadni problem nevidim.
Nicmene roztece jsem narazil napriklad zde http://www.aluapneu.cz/webpage/roztec-kia Predpokladam, ze to musi byt nekde i v papirech
Mam ulozeny odkaz, mam ten pocit z tohoto vlakna co diskutujeme. Odkaz http://www.pneu-nej.cz/ kde minulou sezonu prodavali primo na CEED cele kola (plech+pneu). Momentalne je nemaji v nabidce.
kremilek10 Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod mv12 » 13.10.2015 18:54

Rozteč je 114,3x5 středový otvor 67 mm. Ostatní rozměry máš v techničáku, např. 16" je to 6,5x16 et51
Co se týká cen, tak si pamatuju, že se dalo sehnat v e-shopu kolem 1200 Kč.
Bez nějakého porovnávání jsem teď v rychlosti našel např. http://shop.bestdrive.cz/plechovy-disk/ ... -67mm-9147 Poštovné je tam zdarma, tj. cena konečná. Chceš-li jiný rozměr, měl bys ho tam najít. A nejspíš se to dá najít i jinde levněji.
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod Miroslav_Dolejs » 13.10.2015 19:00

mv12 píše:Rozteč je 114,3x5 středový otvor 67 mm. Ostatní rozměry máš v techničáku, např. 16" je to 6,5x16 et51
Co se týká cen, tak si pamatuju, že se dalo sehnat v e-shopu kolem 1200 Kč.
Bez nějakého porovnávání jsem teď v rychlosti našel např. http://shop.bestdrive.cz/plechovy-disk/ ... -67mm-9147 Poštovné je tam zdarma, tj. cena konečná. Chceš-li jiný rozměr, měl bys ho tam najít. A nejspíš se to dá najít i jinde levněji.

Dekuju! Jj ten zbytek mam z TP ale tohle pomuze.
Miroslav_Dolejs Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2014)
7900 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Symber » 13.10.2015 19:56

Já si teď půjdu koupit nové zimní a rozměr 205/55/R16 jsem zatím nikdy neměl. Zatím jsem si vybral Barum Polaris 3....mám s Barumkami celkem dobré zkušenosti a opravdu málo najezdím. Doporučíte mi je nebo mám vybrat něco jiného ? Samozřejmě v rozumné ceně - Barumky mi nabídli za nějakých 1650,-Kč. Do hor nejezdím, především po městě a za 4 roky je rozhodně nesjedu, spíš až za 6 let a to je ještě následně dojedu v létě a pak je zahodím kvůli stáří a ne kvůli sjetí. Poradíte mi ? Na testy jsem se díval, ale nemůžu se rozhodnout.
Kia Ceed SW II Top 1,6 GDI 2015, Black Pearl
Symber Muž
Uživatel fóra

PředchozíDalší

Zpět na ceed SW