Palivová rezerva nový Cee'd SW 1.6 GDI

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Palivová rezerva nový Cee'd SW 1.6 GDI

Příspěvekod sousto » 04.05.2013 21:32

Ahoj, mám pár týdnů nového Cee'da SW s motorem 1,6 GDI a nikde jsem se nedočetl, jaká je palivová rezerva, když začne svítit kontrolka benzínu? Všiml jsem si, že se rožne, když je odhad dojezdové vzdálenosti cca 100km, takže to odhaduji tak na 7 litrů?
sousto Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
13400 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Palivová rezerva nový Cee'd SW 1.6 GDI

Příspěvekod amentma » 04.05.2013 21:42

Môže byt, nádrž by mala mať 53l a ja väčšinou dotankujem 44 - 47l a to sa snažim dostať na pumpu keď palubny ukazuje dojazd 80 - 100km. Raz som chcel dôjsť domov "na doraz" teda keď mi palubny ukazoval dojazd 100km tak mi chybalo domov asi 75km. Prekvapilo ma, že kilometre dojazdu klesali suvisle len do cca 50km a potom tam hneď naskocila nula. Tak som odbocil na najblizsiu pumpu a voslo mi 49l :)
Obrázek Kia Cee'd SW 1.6 GDI 2012
Obrázek Kia Ceed SW 1.4 T-GDI 2019
amentma Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Ceed SW III (2019)
10 km @ 6.7 l/100km

Re: Palivová rezerva nový Cee'd SW 1.6 GDI

Příspěvekod Skrew » 04.05.2013 22:10

Jojo, dojezd se počítá podle průměrné spotřeby (od posledního tankování) a ta může být různá od vaší aktuální spotřeby a tak PP radši "zbaběle" přestane ukazovat při zbývajících cca 50 km dojezdu, než aby vás případně nechal stát na cestě s prázdnou nádrží a svítícím údajem o tom že ujedete ještě třeba 2 km ;) Když to začne svítit, máte relativně dost času natankovat, není důvod vyjíždět nádrž do sucha. Přesný údaj kdy to začne svítit asi nebude nikde uvedený ze stejného důvodu, je to jen informativní systém a není kalibrovaný - viz např. popis z příručky starého Ceeda:

Ukazatel množství paliva má i kontrolku nízkého stavu paliva. Tato kontrolka se rozsvítí když je nádrž téměř prázdná. Na svazích nebo v zatáčkách se může ručička ukazatele pohybovat nebo se může rozsvítit kontrolka nízké hladiny paliva dříve než je obvyklé. Je to způsobené pohybem paliva v nádrži.
Riso Sportivo
Skrew Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2010)
111111 km @ 6.5 l/100km

Zpět na ceed SW