Nežiaduci zvuk zo zadnej časti vozidla CEED SW 24MY

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Nežiaduci zvuk zo zadnej časti vozidla CEED SW 24MY

Příspěvekod sv_fail » 31.05.2025 11:43

Ahojte,

chcem sa spýtať či sa niekto nestretol s problémom kedy od zadného pravého okna/dverí ide neprijemny zvuk (viď video)

https://www.youtube.com/shorts/c6cJmtQdJJE

https://www.youtube.com/shorts/8VB2PfjZnm8

Zvuk sa prejavuje najmä pri dialničných rýchlostiach, 130km/h ale poslednou dobou už je to počuť aj pri 70-80km/h a rýchlosťou sa intenzita zvuku zvyšuje.

S týmto problemom som bol už asi 5x v servise, aj tento zvuk počuli pri test jazde, mam niekolko videíí ale nedokazali tento problem vyriešiť.

1x som mal som zle spasovane plasty v tejto časti okdial ide zbuk, opravilo sa a nepomohlo.
2x vybrali nejaký kovovy klip ktorý bol spadnutý medzi dielmy, nepomohlo.
Par krat ma poslali preč lebo zrovna bolo mokro/pršalo a vtedy sa tento zvuk neprejavuje.
3x boli rozobrané dvere a menilo sa tesnenie, a dotlačili nejaký lem kolo okna a vtedy to ako keby na chvilu pomohlo ale zrovna som moc nejazdil dialnice.

Ale nasledne ked som mal dlhsiu cestu tak opäť to iste.
Som z toho zufaly, naposledny som bol v servise cca mesiac a pol dozadu a už nemam energiu to riesit. Kazda dlhsia cesta autom je tymto velmi neprijemna.

Takže ak sa niekto s niečím takým stretol a podarilo sa to vyriešiť bol by som rád za každú radu.
Na internete som našiel fora kde ludia maju podobny problem ale nikde žiadne riešenie.

Vďaka
KIA CEED SW GT-Line 1-5TGDI 7DCT EXG MY2024
sv_fail Muž
Nováček
Léta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Nežiaduci zvuk zo zadnej časti vozidla CEED SW 24MY

Příspěvekod Iwanp » 03.06.2025 09:29

A ak niekto sedel počas jazdy v zadu, nedalo sa lepšie identifikovať odkiaľ to ide? Vyzerá to fakt na uvoľnené plasty. V krajnom prípade by som asi zašiel na tzv. pred STK diagnostiku (občas túto službu ponúkajú za 10-15Eur) a na teste podvozku na otrasovej doske dobre popočúvať z vnútra/ vonku odkiaľ to ide. Ak máte známeho na STK snáď by to šlo aj inak...
Iwanp Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2023)
10 km @ 0 l/100km

Příspěvekod therion » 03.06.2025 13:04

sv_fail píše:Ahojte,
Zvuk sa prejavuje najmä pri dialničných rýchlostiach, 130km/h ale poslednou dobou už je to počuť aj pri 70-80km/h a rýchlosťou sa intenzita zvuku zvyšuje.
Vďaka

Zkus poklepem prstu na vsechny 4 podbehy a predni a zadni naraznik jestli nerezonuje. Ten zvuk nebude nejspis identicky stim co slysis pri jizde nicmene bude jiny nez na strane ktera to nedela. Proklepej prsty rovnez plastove kryci plasty pod narazniky. Predni i zadni a porovnavej zvuk leve a prave strany. To zkousej na dobre proschlem voze , vlhkost ma tendenci podobne vibrace utlumit. Zamer se take na plastove štefty , ktere drzi plastove dily na karoserii.

43B1B452-42D8-D2BC-1E7B-46AD0423EFFA_L.jpg

Maji tendenci pri obeleni prachem zacit skripat.

Pokud nic nenajdes , zkus auto postupne po castech, kde se potkavaji karoserie a plasty a podbehy nastrikat smesi autosamponu a vody 1:1 a vuz hned projet. tim budes sto lokalizovat presne zdroj zvuku.

Rovnez porovnej zvuk pri zavreni jednotlivych dveri - muze to delat oplastovani dveri / klika.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod sv_fail » 05.06.2025 17:19

Ahojte,

ďakujem za rady.
Skusil som teda poklepavať po plastoch a jednotlivych častiach odkial by tento zvuk mohol isť a zistil som teda, že podobný zvuk ide od zadného pravého podbehu za kolesom čo by teda presne sedelo. Po poklepaní v jednom mieste
je počuť tento zvuk, ktorý sa teda aj prenáša do auta a má v podstate totožný prejav:

https://youtu.be/VgM8VX3w-xk

čiže je dosť pravdepodobné že pri vyššich rychlostiach sa tento zvuk prenaša do auta ešte vyraznejšie

Následne po poklepaní na ľavom podbehu v tom istom mieste takýto zvuk nepočuť:

https://youtu.be/bo3vsxt9F5s

Myslim že toto by mohlo byť ono.
KIA CEED SW GT-Line 1-5TGDI 7DCT EXG MY2024
sv_fail Muž
Nováček
Léta členství

Příspěvekod therion » 06.06.2025 11:17

Takze uz zbyva lokalizovat presne misto. Proklepej stejnym zpusobem cely oblouk dodbehu vcetne kraju, kde se podbeh dotyka karoserie/blatniku. Je mozne ze neni jen dotazeny sroub nebo jak uz pisu vyse vychechlany plastovy šteft.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Zpět na ceed SW