Dutiny kia ceed sw 2022

Sekce pro specifické dotazy k vozu cee'd SW.

Dutiny kia ceed sw 2022

Příspěvekod mirakubis » 18.05.2022 20:03

Nevíte kudy vystrikat dutiny prahů kia ceed sw 2022, zespoda jsou ucpavky, jsou to otvory pro vystrikaní?
mirakubis Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Dutiny kia ceed sw 2022

Příspěvekod mayor_007 » 26.06.2024 16:22

Zdar, koukám, že nikdo dlouho neodpověděl...
Dutiny a spodek jsem dělal loni, jen to byl model 2023 - ale neměl by to být až takový rozdíl. Pokud se dobře pamatuji, špunty na prazích zespoda jsou jen pro vnější části prahů a navíc je tam plech dvojitý. Mezi "první" a "druhé" plechy jsem vosk fouknul jen sprejem s tenkou hadičkou.
K dutinám prahů blíže středu auta se dostaneš po demontáži podběhů (zadních i předních). Po vyjmutí špuntů se dá dostat až na délku aplikační hadičky, pokud se pamatuji dobře.
Před tím rokem jsem měl prakticky vše odstrojené a vzal to včetně spodků a hlavně prostorů nad a okolo kol - tam toho ochranného nástřiku ("prskavky") z fabriky moc není, někde je jen holej plech (dodatečně lituju, že jsem to nevzal i tou "prskavkou" než jen voskem... ale zase se to bude lépe kontrolovat). Byla to práce na tři dny (spíše tři odpoledne).
Asi někde najdu fotky, pokud je to furt aktuální. Jo, něco v těch dutinách už bylo z výroby, ale ne všude.
mayor_007 Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jagi » 07.07.2024 21:37

Lákalo mě to taky udělat, ale nechtěl jsem oplétačky ohledně záruky. Já to chápu, že jsme tomu auto jen pomohli, ale kdyby došlo na lámání chleba, tak pocítám, že kia nebude držet záruku na karoserii, protože kdo ví co vše jste s tím voskem do těch dutin stříkli neodborně. Navíc mohla být neodborně vrácena ucpávka dutin a tím i zvýšené znečištění dutin při provozu. Poslední dvě věty nejsou můj názor, ale pouze strach, že by to takto dopadlo. Nicméně na kontrole Vás budou ujišťovat, že to je v pohodě a že záruku máte, a že vám teda udělají kontrolu karoserie za litříka - ale pak kdyby byl problém tak já osobně pochybuju, že by plnili na záruku. Bylo něco děláno neodborně a mimo plán výrobce - hotovo,šlus.
Jagi Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod mayor_007 » 18.02.2025 18:25

Pozdě, ale přece...
Dutiny a voskování jsem konzultoval přímo s prodejcem - ale už nevím, jestli mi jen volal zpět, ať si dělám, co chci. A nebo jestli mi odpověděl emailem, že souhlasí.
Samozřejmě argument ohledně záruky/nezáruky má opodstatnění - ale oni se na tebe vys.rou tak jako tak. Stačila mi odpověď prodejce, když jsem se ptal na antikorozní ochranu z výroby. Říkal: Pozor, záruka se vztahuje jen na PROREZAVĚNÍ zevnitř, nevztahuje se na korozi vlivem poškození laku. Takže si stejně najdou výmluvu...
Haj-hou
mayor_007 Muž
Nováček

Příspěvekod therion » 18.02.2025 19:05

Ty dutiny nejsou az tak moc ohrozene. Daleko driv napadne koroze podmotorovy ram a ramena zadnich naprav. Stejne tak brzdovy stit vzadu. Dalsi slabinou byva nosnik zadniho narazniku a dno kufru.
therion Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2012)
100000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod pata07 » 05.03.2025 00:02

mayor_007 píše:Pozdě, ale přece...
Dutiny a voskování jsem konzultoval přímo s prodejcem - ale už nevím, jestli mi jen volal zpět, ať si dělám, co chci. A nebo jestli mi odpověděl emailem, že souhlasí.
Samozřejmě argument ohledně záruky/nezáruky má opodstatnění - ale oni se na tebe vys.rou tak jako tak. Stačila mi odpověď prodejce, když jsem se ptal na antikorozní ochranu z výroby. Říkal: Pozor, záruka se vztahuje jen na PROREZAVĚNÍ zevnitř, nevztahuje se na korozi vlivem poškození laku. Takže si stejně najdou výmluvu...
Haj-hou

To je docela legitimní, tak bych nechtěl držet záruku na to, že někdo orve dveře/blatník, tam to bude logicky rezivět.
pata07 Neuvedeno
Nováček

Zpět na ceed SW