od peppo » 15.02.2021 19:43
Ešte by som sa na to pozrel aj z tej strany, že ak niekde pôjdeš na nejaký trip, dovolenku, stanovačku, raftovanie, či bicyklovanie, tak budeš potrebovať v aute veľa miesta na batožinu. Takže mať strechu "obsadenú" strešným stanom je veľký luxus. Hovorím z vlastnej skúsenosti. Keď sme šli s dvoma deťmi stanovať, tak do strešného boxu sa nám vošiel obrovský rodinný stan (High Peak Durban 5 - pre 5 ľudí, do predsiene vôjde ďalších 6 ľudí), nafukovacie matrace, pumpa, kempové stoličky a spacáky. V kufri sme mali už len tašky s vecami, kempingový stôl, jedlo a vodu. Všetko v pohode uložené v kufri combíka.
Ďalší faktor, ktorý odporúčam brať do úvahy, je cena. Za cenu strešného stanu si v pohode kúpiš strešné nosiče, strešný box (kvalitný a veľký), aj rodinný stan, nafukovacie matrace, spacáky a ďalšiu výbavu. Ak ti stačí menší stan, tým lepšie. O pohodlí v normálnom stane oproti tomu strešnému nehovoriac, pozeral som to naživo, aj keď som v tom nespal. No a posledná vec, využiť strechu radšej na box. Ak už ho budeš mať, tak tento využiješ aj na cestu na dovolenku autom, hoci budeš niekde na priváte alebo v hoteli. Box využiješ aj na lyže v zime, je mnohoúčelový. Strešný stan je len stan. Neprehováram, len sa snažím vykresliť pre a proti. Najprv si to ale určite vyskúšaj, či by to bolo pohodlné. Ber do úvahy chodenie hore a dolu po rebríku, zlé počasie, dážď...
Ale proti gustu žiaden dišputát.