Klinový remeň

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Klinový remeň

Příspěvekod michael19 » 26.02.2015 08:27

Zdravým, potrebujem radu, kúpil som pred mesiacom ceeda 1.4 benzín 2009 pred FL (104000 km) . Majiteľ mi povedal ze boli menené rozvody cca pred vyše rokom a ze mi este pošle o tom faktúry. No doteraz mi nič neposlal a ja si teraz nesom istý či boli menené alebo nie. Ako to teda viem pozrieť? Ako zistím napríklad ci bol menený klinový remeň? Ako to na ňom spoznám?
A teda ak ešte rozvody menené neboli, uz by potom trebalo ze?

Ďakujem za rady.
michael19 Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Klinový remeň

Příspěvekod Stefi » 26.02.2015 10:02

:? Když to dělal v :kia: servise, zisti si u něj v jakém servisu to dělal a zeptáš se přímo v servisu, tam to budou mít podle VIN-ka, nebo SPZ a informaci Ti poskytnou, jinak 1,4 by měla mít řetěz, tam byly nějaké opravy na záruku.....koukni trocu do fóra.Klinový řemen jestli je volný, nějak odraný, nebo popraskaný.....pak vyměnit, tato položka není až tak velká, tak se nevyplatí čekat, abys musel někde zůstat stát kvůli kliňáku 8-)
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod autobit » 26.02.2015 10:19

Myslim ze tu by som skor pritlacil na toho predosleho majitela, ak si si kupil auto od neho za istych podmienok a so zarukou nejakeho technickeho stavu, tak tie faktury o vymene by mali byt sucastou kupy nie? Obzvlast by ma zaujimalo na tej fakture ake diely tam boli, ci nejake total lacne nahrady alebo solidne diely. Ak do toho investoval tak to teraz riesit nemusis, ak tam ale dal nejake smiesne nahrady za par korun tak to by som asi vymenil aj tak. A rovnako budes mat obrazok aj o tom, akej kvality mozu byt ostatne nahradne diely ktore uz boli menene na tom aute. Takze moj nazor je proste tie doklady od neho dostat co najskor a skontrolovat si to 8-) Odporucam si pozriet moj link, kde sme spracovali porovnanie nahrad a originalov, mozno pomoze v buducom rozhodovani: http://www.autobit.sk/jazdi-s-originalom/
autobit Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mv12 » 26.02.2015 14:24

Kromě reklamy ve stylu "kupujte jen originál" tam nějaké relevantní porovnání dílů nevidím :angry: :no:
Obrázek
KIA Cee'd 1.6 GDI
FIFA World Cup Edition
mv12 Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

15. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd II (2014)
118000 km @ 6.73 l/100km

Příspěvekod spd001 » 26.02.2015 21:41

michael19 píše:Zdravým, potrebujem radu, kúpil som pred mesiacom ceeda 1.4 benzín 2009 pred FL (104000 km) . Majiteľ mi povedal ze boli menené rozvody cca pred vyše rokom a ze mi este pošle o tom faktúry. No doteraz mi nič neposlal a ja si teraz nesom istý či boli menené alebo nie. Ako to teda viem pozrieť? Ako zistím napríklad ci bol menený klinový remeň? Ako to na ňom spoznám?
A teda ak ešte rozvody menené neboli, uz by potom trebalo ze? Ďakujem za rady.

Ak boli menene rozvody tak len a len v ramci zaruky kde sa pouzili urcite originalne dieli prave kvoli problematike preskocenych rozvodov.Osobne kaslem na celu fakturu a idem rovno do niektorej znackovej predajne :kia: kde podla VIN zistia ci a aky zasah bol na vozidle vykonany a zaroven si zistis kedy bol posledny oficialny servis.V ramci databazy by ti to mali vediet povedat v ktoromkolvek autorizovanom servise :kia:
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod michael19 » 03.03.2015 20:41

ahojte, dakujem za rady , nakoniec som bol v tom servise do ktoreho povodny majitel chodil a mi povedali ze auto je v poriadku, servisovane a ze auto ma retaz, takze ziadne rozvody menit netreba :D
takze mam o jednu starost menej :)
michael19 Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod autobit » 04.03.2015 13:32

mv12 píše:Kromě reklamy ve stylu "kupujte jen originál" tam nějaké relevantní porovnání dílů nevidím :angry: :no:

No porovnanie dielov moze vyzerat rozne, toto porovnanie je spracovane pre laicku verejnost a odkazuje na zdroje priamo do vyrobcu, ktore ma navstevnikovy ponuknut zakladne info. Detailne technicke porovnanie si vyzaduje trochu nakladnejsi vyskum a laboratorne podmienky, takze to by bol teraz trochu problem. Myslim si ze tie videa ktore tam su su dostatocne vypovedne a k teme :) :kia:
autobit Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spd001 » 06.03.2015 19:18

michael19 píše:ahojte, dakujem za rady , nakoniec som bol v tom servise do ktoreho povodny majitel chodil a mi povedali ze auto je v poriadku, servisovane a ze auto ma retaz, takze ziadne rozvody menit netreba :D
takze mam o jednu starost menej :)

Do buducna si pamataj ze takato kontrola sa robi pred kupou auta a nie po kupe skumat ci bolo alebo nebolo servisovane.Za opytanie nic nedas a ked sa tomu nerozunies tak si nabuduce nechaj spravit aj odbornu obhliadku vozidla v kvalitnom servise o ktorom vies ze neoj*bava tak ako 90% servisov na :SK:.Odborna prehliadka ta vide zlomok ceny vozidla a navyse mas aku taku zaruku ze nekupujes kradnute ci rozbite vozidlo ;)
Obrázek cee´d_SW 1.6 GDI FIFA World Cup Edition
spd001 Muž
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Kia cee'd SW II (2014)
120000 km @ 7 l/100km

Zpět na Technický koutek