Montáž parkovací kamery a stmívacího zrcátka s monitorem

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Montáž parkovací kamery a stmívacího zrcátka s monitorem

Příspěvekod syberius » 09.09.2013 19:32

Zdravím
Chtěl bych si do svoji kie sw 2013 namontovat parkovací kameru a zrcátko ve kterém by se zobrazoval obraz z této kamery a které je zároveň i samostmívací.
Použil bych tuto kameru
http://www.aunika.com/Multimedia/OEM-pa ... ndai-Kia-1
a toto zrcátko
http://www.aunika.com/Multimedia/Monito ... yundai-Kia

Podle prodejce by mělo vše pasovat. Jen bych se chtěl zeptat, zda s tím nemá někdo zkušenost, jestli jsem vybral dobře, či na co si dát pozor a jaké problémy se můžou případně objevit.
Diky
Kia cee'd II sw 1.6 GDI exclusive
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Montáž parkovací kamery a stmívacího zrcátka s monitorem

Příspěvekod syberius » 27.10.2013 12:05

Tak jsem se konečně odhodlal a objednal kameru a zrcátko. Zjistil jsem, ale že co tvrdil prodejce neni pravda. Výše zmíněné kamera a zrcátko nejsou s novou verzí kia cee'd sw kompatibilní. Demontoval jsem světlo spz a podle tvaru a rozměrů by měla pasovat kamera na hyundai elantra
http://www.aunika.com/Multimedia/OEM-pa ... ai-Elantra
a zrcátko
http://www.aunika.com/Multimedia/Monito ... Mitsubishi

Až vše dorazí tak poreferuji své zkušenosti.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod syberius » 12.11.2013 13:32

Tak kamera i zrcátko jsou namontovány. Vše funguje jak má. Vypadá to jako by to tak vyjelo už z továrny. Obraz v zrcátku je pěkně vidět a to i v noci. V noci, když někdo za mnou jede a svítí do zrcátka, tak se ztmaví jakoby do zelená mi přijde a jsou vidět jen světelný obrysy. Pokud vzadu nic nesvítí, je vidět normálně. Stmívání se dá samozřejmě vypnout. Takže spokojenost. Obrazky mám v galerii.

Ó děs ráno z Huhlavej
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod idarkco » 29.10.2014 22:19

Ahoj. Mam otazku, mal si predtym stmavovacie zrkadlo alebo obycajne? Lebo ja mam obycajne a zaujima ma ci sa to da nejak napojit a tiez tie odkazy nefunguju... Vdaka
Kia Pro_Ceed II. 1.6 GDI
Kia Sportage III. 1.7 CRDi
idarkco Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod syberius » 29.10.2014 22:40

Mel jsem normální. To ale není podstatný, protože to původní se nahradí tím novým, který je stmívací.
http://www.aunika.com/Multimedia/OEM-pa ... ndai-Kia-2
http://www.aunika.com/Multimedia/Monito ... ord-Toyota
Měly by to být tyto, ale rači si to zkontroluj podle svýho auta.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod idarkco » 30.10.2014 12:56

No preto sa pytam ze ci tam je do coho zapojit ked predtym tam bolo obycajne... Rad by som podobnu srandu, lebo v mojej vybave mi naozaj chyba uz len to monochromaticke zrkadlo a kamera by bola len dobry bonus ;) tazko sa to zapaja?
Kia Pro_Ceed II. 1.6 GDI
idarkco Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod syberius » 30.10.2014 13:32

Zapojení je jednoduchý. Problém byl provlíknout kabel průchodkou u pátých dveří. Musel jsem kabel ke kameře přestřihnout, provléct a znova napájet. Jinak pohoda.
Samotný zrcátko se musí tak jako tak připojit k napájení, bo je v něm monitor a plus to stmívání. To se dá vypnout tlačítkem na zrcátku, ale k tomu jsem zatím neměl důvod.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod idarkco » 30.10.2014 20:11

No to chapem, dozadu ide len kabel ku kamere. Ale od zrkadla este treba potiahnut tie kable pod palubovku a tam napojit? Trochu sa bojim toho rozoberania, preto sa pytam ;)
Kia Pro_Ceed II. 1.6 GDI
idarkco Muž
Uživatel fóra

Příspěvekod syberius » 30.10.2014 21:08

Kablík vede od zrcátka pod strop. Na to je k tomu krytka, a ta to krásně schová jako by to bylo z výroby. Podél okna ke sloupku stačí kablik pod tapec jen zastrčit, není třeba nic oddělávat. Na sloupku jde tapec dobře vycvaknout a tudy se vede napájení k pojistkam a tam se napojí. Kabel ke kameře jsem vedl nade dveřmi pod tapec. Stačí vytáhnout těsnění dveří a zastrčit kablik po tapec. Nejhorší je dostat se od zadních dveří k pátým a skrz průchodku. Na připojení kabliku napájení doporučuju koupit v eletropotrebach rychlospojky.
syberius Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW II (2013)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod idarkco » 30.10.2014 21:30

Vdaka za detailny navod ;) ked to objednam a dorazi tak ta pootravujem este kde co zapojit... Aby sa to spustilo pri spiatocke atd. A musim pohladat inu kameru lebo sw ma ine osvetlenie spz :/
Kia Pro_Ceed II. 1.6 GDI
idarkco Muž
Uživatel fóra

Zpět na Technický koutek