Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Montáž neorig. autorádia na Kia ceed base

"Máte štěstí, že jdu zrovna kolem, říkají o mě, že jsem odborník".

Montáž neorig. autorádia na Kia ceed base

Příspěvekod Návštěvník » 16.11.2008 18:39

jak na montaž autoradia u kia ceed base,nejde vysunout záslepka otvoru pro autoradio.neporadil,by mi někdo,jak na to?jedna se o neoriginální autoradio.je možné někde sehnat vymezovací rameček?Otvor pro radio je širši.díky moc.
Návštěvník

km @ l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Radio na BASE

Příspěvekod Návštěvník » 28.11.2008 14:17

Tak to si budes muset bud zajet neka do servisu nebo sam zkusit sundat cely sloupek panelu, zaslepka je tam prisroubovana. Taky jsem to zkousel pacit,pak s tim zajel do kie a bez problemu to vymontovali. A raecek uz je taky k sehnani, uz tak 2 mesice.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 28.11.2008 17:26

Tento problem s autoradiem mám už vyřešený,nakonec jsem skončil,také v servisu kia.Celá ta sranda mě přišla cirka na 1000kč.500kč,čtvrthodinová montáž a 500kč rámeček v hodnotě asi 50kč.Mají to dobře vymyšlené,aby vydělali.Na kolik to přišlo tebe?
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 05.12.2008 12:41

Vlastne asi jen na ten ramecek a ten nebyl od nich takze jen na 400,-. Menil jsem to hned druhy den,co jsem ho dovez, takze mi to nejak nepocitali v servisu.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod greenca » 27.03.2009 23:16

tady najdeš co hledáš

http://images.google.cz/imgres?imgurl=http://www.aunika.com/download/img/produkty/1204-s-372360_M.jpg&imgrefurl=http://plastove-adaptery-autoradii.aunika.com/&usg=__FbAo_sORIvdXra7d9k5j8LLvl9w=&h=92&w=140&sz=10&hl=cs&start=146&tbnid=4DFey9ceHSh1zM:&tbnh=61&tbnw=93&prev=/images%3Fq%3Dautoradio%2Bkia%2Bceed%26gbv%3D2%26ndsp%3D20%26hl%3Dcs%26sa%3DN%26start%3D140
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod laco123x » 05.06.2009 19:59

inak mysle som si že montaž radia je nenormalna veda ale ked som videl ako mi to vymenil chlapik v servise za 10 minut tak by som si trufal teraz aj ja len sa netreba bať ten panel ide dole jedna basen.a napichat konektory nemozes sa pomylit
laco123x Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Návštěvník » 15.06.2009 22:46

Ja mám s tým zapojením problém. Keď to zapojím štandartne(ISO konektor), tak mi vždy keď vyberiem kľúč(respektíve ho dám do tej polohy) zresetuje autorádio(asi problém s 12V napájaním pamäti). Prehodil som preto napájanie z kľúča za napájanie pamäte a pamäť funguje(laicky povedané červený som prekrížil so žltým). No stále nechápem, prečo mi nechce zapnúť rádio ak mám kľúč vonku. Na paThalii sa rádio dalo zapnúť aj bez kľúča, no po 15tich minútach vyplo. No autorádio od SONYho a Kia mi túto možnosť odopierajú. Viete niekto poradiť? :snow:
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod laco123x » 16.06.2009 11:39

Ronin píše:Ja mám s tým zapojením problém. Keď to zapojím štandartne(ISO konektor), tak mi vždy keď vyberiem kľúč(respektíve ho dám do tej polohy) zresetuje autorádio(asi problém s 12V napájaním pamäti). Prehodil som preto napájanie z kľúča za napájanie pamäte a pamäť funguje(laicky povedané červený som prekrížil so žltým). No stále nechápem, prečo mi nechce zapnúť rádio ak mám kľúč vonku. Na paThalii sa rádio dalo zapnúť aj bez kľúča, no po 15tich minútach vyplo. No autorádio od SONYho a Kia mi túto možnosť odopierajú. Viete niekto poradiť? :snow:

ja som mal presne ten isty problem vyber opatrne radio a vymen kabliky( predpokladam že maš žltý v žltom a červený v červenom.zapoj) žltý od auta do červeného od radia a červený od auta do žlteého od rádia a pojde ti to :wink:
A to ze ti nejde ani po vytiahnuti kluca predpokladam že je to z bezpečnostných dôvodov, akonahle sa vyberie kluč so spinacej skrinky nie je 12V nikde (okrem zásuvky v kufri "spominal to tu niekto") takže ani v radiu
laco123x Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod marco44 » 22.06.2009 18:57

laco123x píše:
Ronin píše:Ja mám s tým zapojením problém. Keď to zapojím štandartne(ISO konektor), tak mi vždy keď vyberiem kľúč(respektíve ho dám do tej polohy) zresetuje autorádio(asi problém s 12V napájaním pamäti). Prehodil som preto napájanie z kľúča za napájanie pamäte a pamäť funguje(laicky povedané červený som prekrížil so žltým). No stále nechápem, prečo mi nechce zapnúť rádio ak mám kľúč vonku. Na paThalii sa rádio dalo zapnúť aj bez kľúča, no po 15tich minútach vyplo. No autorádio od SONYho a Kia mi túto možnosť odopierajú. Viete niekto poradiť? :snow:

ja som mal presne ten isty problem vyber opatrne radio a vymen kabliky( predpokladam že maš žltý v žltom a červený v červenom.zapoj) žltý od auta do červeného od radia a červený od auta do žlteého od rádia a pojde ti to :wink:
A to ze ti nejde ani po vytiahnuti kluca predpokladam že je to z bezpečnostných dôvodov, akonahle sa vyberie kluč so spinacej skrinky nie je 12V nikde (okrem zásuvky v kufri "spominal to tu niekto") takže ani v radiu

neviem, ci som to pochopil spravne, ale u mna ked nemam kluc v zapalovani radio (original) ide ...
marco44 Neuvedeno
Nováček

Kia cee'd (2009)
10000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ervss » 22.06.2009 19:29

marko44

to ako vazne ? :D ja ked nemam kluc vo vnutri tak nejde radio .. ide iba ked ho tam mam v polohe tej prvej alebo s pustenym motorom ..
ervss Muž
Přispěvatel fóra

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 22.06.2009 19:34

Už se to psalo snad 100x. V ceedovi jde (nebo by správně mělo jít) zapnout rádio bez klíčku v zapalování.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod laco123x » 22.06.2009 21:18

Marek_Km píše:Už se to psalo snad 100x. V ceedovi jde (nebo by správně mělo jít) zapnout rádio bez klíčku v zapalování.

Asi to bude tym, že nemame original radio ale kupene dodatočne :sun:
laco123x Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Marek_Km » 22.06.2009 22:37

laco123x píše:
Marek_Km píše:Už se to psalo snad 100x. V ceedovi jde (nebo by správně mělo jít) zapnout rádio bez klíčku v zapalování.

Já taky reagoval na příspěvek, co se týkal origo rádia :wink:
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod thunder » 22.06.2009 22:41

@ervss and all

tak este raz ..origo radio ide zapat aj bez klucika stisknutiim ovladaca hlasitosti...hra nejaku pol hodinu myslim a potom sa same vypne ..ale stym casom som si nie isty,ale kazdopadne daa sa zapnut a cudoval by som sa keby nie 8-)
thunder Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2007)
21000 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Raven » 23.06.2009 07:06

Omyl, je to pouze tim, ze to mas blbe zapojene. Kazde normalni autoradio jiz mnoho let pouziva dvoje napajeni. Permamentnich 12V a 12V az za klickem. Tech trvalych 12V slouzi prave k tomu aby bylo mozne zapnout radio i bez klicku a aby si u tech blbejsich typu pamatovalo predvolby apod... 12V od zapalovani souzi k automatickemu ON-OFF...

P.S. prozrad me jaky ma smysl si koupit neorig. radio a prijit o vyhody integrovaneho reseni??

laco123x píše:

Raven Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Další

Zpět na Technický koutek