skusenosti a zavady

Trápí Vás něco na voze?

skusenosti a zavady

Příspěvekod romen3 » 22.03.2013 00:35

Caute.

Mam Kia ceed 1,6crdi kupenu vo februari minuleho roku novu. po roku a 30tis km. by som sa chcel podeli o svoje skusenosti s vozidlom co sa tyka spokojnosti a zavadami. musim povedat, ze za prvy rok ma ani raz nenechalo stat niekde pri ceste ale od noveho auta sa to rozhodne ani neocakava. pohodlie v aute je fajn, vsetko funguje ako ma. ale....pred tyzdnom som pol na prvej garancke (vdaka bohu, ked som zistil cenu servisu, ze mam tu akciu 3 roky alebo 60tisic zadarmo servis). takze klasika korozia na 5tych dverach ale nemaju s tym problem nic neriesili, proste len ma objednali na prelakovanie ziadne otrepavacky okolo toho ci je to z vonka a podobne cize fajn pristup. ved je to aj znama zavada ako citam. a stazoval som sa na divne zvuky zo sedacky vodica. je to akoby sa mi odliepal molitan za chrbtom v spodnej casti. to mi povedali, ze dali objednavku ale ze sedacka je draha musia pockat na schvalenie, ale ze bude to samozrejme v ramci zaruky. po hodine mi volal, ze u je to schvalene a objednaju ma a spravia to spolu s tymi dverami. ked som odisiel zo servisu a isiel na bezny nakup do obchodu, vsimol som si (asi vdaka tomu ze mi v ramci servisu umyli auto) na prednych stlpikoch koroziu. zaujimave, ze robili kontrolu na koroziu celej karoserie a toto si nevsimli? na lavom z predu asi 5 pluzgierikov z toho dva uz ukazuju hrdzu. priblizne v strede a krasne spod farby to ide. na pravej strane dva jeden v strede a jeden hore. tak som sa vratil do servisu na reklamaciu. uz som cakal ze sa budem hadat ze je to z kamienkov a podobne, ale hned ako prisiel, videl, ze oponovat nemoze. aj sa vijadril, ze na tom mieste este koroziu takto nevidel, a ze to musi byt chyba z lakovania, zle ocistene pred lakovanim a podobne. nechce sa mi tomu moc verit, podla mna je karoseria poskriabana pod farbou od vyroby, ale hlavne, ze mi to spravia a ak sa to ukaze znova, bude ich cakat reklamacia za neplnohodnotnu opravu. okrem tychto ziadnu dalsiu zavadu som zatial nenasiel a ani oni. musim povedat, ze (ne)kvalita spracovania karoserie ma velmi nemilo ohromila. po roku na novom aute korozia nema co hladat. a hlavne nie na tolkych miestach naraz. pan s ktorym som sa bavil mi slubil, ze mi osobne prehliadne cele auto celu karoseriu a vsetko co uvidia opravia. predtym si ho detailne pozriem aj ja a vsetko zapisem. ale snad ma neojeklamu. oproti nizkej kvalite karoserie musim ale pochvalit servis co sa tyka vybavovania reklamacie. boli na mna prijemni a teda aj ja na nich. ziadne vyhovaranie a podobne takze fajn. ale ta karoseria...ta karoseria. som zvedavy po case s ostatnymi castami auta a suciastkami akej su kvality.

nebyt tej karoseria, tak som vseobecne spokojny zakaznik.

Pekny den prajem

Roman
romen3 Muž
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
203000 km @ 5.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: skusenosti a zavady

Příspěvekod marko » 22.03.2013 08:17

Som šokovaný. Predpokladal som, že táto nová ceed už bude niečo úplne iné. A teraz toto! Že korózia 5. dverí po roku. Otrasné. Takto sa KIA asi moc nepresadí.
marko Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2011)
57500 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod remy10 » 22.03.2013 09:47

chápu dobre, ze mas ten nejnovejsi model (design od Schreyera), ne ten starsi ale koupeny v roce 2012? pokud ano, tak to je docela mazec :no:
remy10 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW II (2012)
22000 km @ 7.4 l/100km

Příspěvekod snike » 22.03.2013 11:06

Měl by mít Cee´da ED, jelikož dle popisu má motor 1,6 CRDi 85 kW a auto kupoval v únoru 2012. V té době ještě nový Cee´d JD nebyl v prodeji ;)
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 10.777 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
10777 km @ 0 l/100km

Příspěvekod romen3 » 24.03.2013 17:28

nie, mam dopredajovy predchadzajuci model. novy netusim ako je na tom. drzim palce majitelom aby bol na tom lepsie a sebe, aby bola oprava plnohodnotna a trvala...
romen3 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
203000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod -Petr- » 25.03.2013 14:02

Aby byla oprava trvalá jsem si před rokem taky přál, tento rok si s pátými dveřmi dám repete. :x
Kia Ceed 1.4 SW, 66Kw. Béžový ďábel (LPG/benzín)
-Petr- Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod romen3 » 27.03.2013 20:14

uvidime. mozno skus inu lakovnu. i ked pravdepodobne je vada v materiale dveri nie vo farbe a postupe. a mozno kombinacia. rozhodne ma to netesi.
romen3 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
203000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod runis » 27.03.2013 21:26

Už tady psal kluk, že má nejnovějšího Ceeda a po třech měsících koroze, tuším páté dveře. Stříbrná metalíza. Je z Karviné. Prostě Kia nedělá kvalitní auta a rezne to už ani ne po roce. Komu ne, má štěstí. Prostě si to musíme připustit, že to je realita. Já to bohužel taky pocítil a u auta za 430 litrů to fakt bolí! Jsem na Kiu nazlostěný a už nikdy a ani Huyndai. To je to samé! Šumt! Nebrat. Je neuvěřitelné, že taková nekvalitní značka má tak kvalitní klub se spoustou fajn lidmi. Kia stojí za prd, ale tenhle klub je fakt na úrovni! Nelituji členství, jen koupě vozidla Kia.
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Stefi » 27.03.2013 21:32

:? No,Radku, to máš štěstí, měl si koupit auto a ne :kia: :lol: :lol: , mne se zatím problémy asi bojí Pro_cee´d jako tak funguje :| , ale i přes to lovím po auto - nabídkách :evil:
Stefi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 3. místo (1) Sponzor (16) TOP sponzor (3)

Honda CR-V (2008)
157756 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod mbiron » 31.03.2013 22:44

No jestli odsuzujes znacku podle koroze tak si snad radeji uz zadne auto nekupuj ;) Ne vazne, souhlasim, ze koroze po par mesicich je trochu silna kava. Nakonec nam ti krasavci zreznou vsechny. Doby kdy se vyrabely kvalitni karoserie jsou ta tam kdy se dalo po aute klidne tancovat a nic se mu nestalo. Setri se vsude a je to znat na kvalite dilu naprosto u vsech znacek.

runis píše:Už tady psal kluk, že má nejnovějšího Ceeda a po třech měsících koroze, tuším páté dveře. Stříbrná metalíza. Je z Karviné. Prostě Kia nedělá kvalitní auta a rezne to už ani ne po roce. Komu ne, má štěstí. Prostě si to musíme připustit, že to je realita. Já to bohužel taky pocítil a u auta za 430 litrů to fakt bolí! Jsem na Kiu nazlostěný a už nikdy a ani Huyndai. To je to samé! Šumt! Nebrat. Je neuvěřitelné, že taková nekvalitní značka má tak kvalitní klub se spoustou fajn lidmi. Kia stojí za prd, ale tenhle klub je fakt na úrovni! Nelituji členství, jen koupě vozidla Kia.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod runis » 01.04.2013 09:02

Ano koroze mě štve nejvíc. Ale není to jen o tom. Hezké auta a to moje i s dostatečným kufrem a prostorným interiérem. Ale... Ale tlumiče na hov..! Jsou to levné šmejdy, které netlumí. V zimě to jen a jen bouchá jak zatvrdnou. Zadní nápravu dělal nějaký kutil a ne konstruktér. Tlumiče jsou debilně umístěné mimo osu. O tom již bylo dost napsáno. Když jsem si natíral auto zespodu asfaltem, tak jsem sám nad tím kroutil halvou a to jsem o tom ještě nikde nečetl. Palubní deska bouchá a vrže - děs. Nic s tím neudělají, není co. Je to z výroby. Řízení....pořád mi vypadává sem tam posilovač. Na vzpěry zadních dveří kufru jsem už nadával. Že musím hodně tlačit ať to zavřu. Je tomu rok, tedy auto bylo staré dva roky, a už se to neotevírá, nemají sílu. Atd atd. Mohl bych pokračovat. Motor dle mýho parametry na papíru OK, ale skutečnost mimo. Nejede to tak. A spotřeba? Jsem přesvědčen, že na naftu nic moc. Ostatní značky jezdí min. o půl litru dole. Při rozumném ježdní a já s tím jezdím jak posr... aby to nežralo a a realita nic moc. Ano jsem dost kritický ke značce Kia. Jsem z ní zklamaný a mám takovou zkušenost. A co tady čtu, je nás více. To že jsem členem klubu neznamená, že to budu jen chválit. Nejsem ten, kdo když si něco koupí, má to nejlepší a nic lepšího není. Jsem OBJEKTIVNÍ, ale ze své vlastní zkušenosti. Tento názor může být jen můj, ale je tady více příspěvků, které jej potvrzují. A to nemluvím o tom, co se člověk dozví od lidí co dělají v Kii. Jezdím na Slovensko do školy a mohl jsem se s někým o tom pobavit. Pokud to tak je, tak se nedivím, že to rezavý. Podobné, né li stejné to je i u Huyndaie. Je to mateřská značka. A kluci co tam dělají....však tady psal kluk, že byl na exkurzi a nešlo mu do hlavy co na holé sotva svařené karoserii ten dělník flexou zarovnává a brousí. No a pozink byl tímto v háji, že? :(
Kia Venga 1,6 CRDi 94kW, Comfort plus, Obrázek
runis Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

8. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia Venga (2010)
85000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod romen3 » 01.04.2013 09:09

to mbiron

A to mame akoze pretrpet a sklonit hlavy a ospravedlnit koroziu tym, ze ono to je vsade s tou kvalitou chabe? u nejakej dacie za 7tisic kludne. ale u auta 3x drahsieho? moj otec si kupil aveo a koroziu nema ani na podvozku po cca 2-3 rokoch a kazdodennom jazdeni. auto stalo 7500e. moje stalo cca 20tisic a po roku na zadnych dverach a aj A-stlpikoch (nie od kamienkov). ano aj korozia je vec, ktoru zohladnujem pri kupe. ak by to bolo po 6 rokoch, potom poviem ano je to ok. ale toto je prilis. jasne, korozia ta aspon nenecha niekde na krajnici, ale oprava korozie nie je najstastnejsia a ani najlacnejsia.
nebyt korozie, nemam tomu autu zatial co vytknut. uvidime casom.
romen3 Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2011)
203000 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod mbiron » 01.04.2013 10:09

Kdepak, jen chci rict, ze v dnesni dobe ocekavat kvalitu a dlouhou zivotnost je temer nemozne. Citat z jednoho filmu: Nejlepsi auto je takove, ktere si nikdy nekoupite.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 01.04.2013 12:20

Já si myslel, že nejlepší auto (kromě toho, které si nekoupíte) je auto služební.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod mbiron » 01.04.2013 17:56

No to taky ale to bohuzel nevlastnim. :)
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Další

Zpět na Závady