Caute.
Mam Kia ceed 1,6crdi kupenu vo februari minuleho roku novu. po roku a 30tis km. by som sa chcel podeli o svoje skusenosti s vozidlom co sa tyka spokojnosti a zavadami. musim povedat, ze za prvy rok ma ani raz nenechalo stat niekde pri ceste ale od noveho auta sa to rozhodne ani neocakava. pohodlie v aute je fajn, vsetko funguje ako ma. ale....pred tyzdnom som pol na prvej garancke (vdaka bohu, ked som zistil cenu servisu, ze mam tu akciu 3 roky alebo 60tisic zadarmo servis). takze klasika korozia na 5tych dverach ale nemaju s tym problem nic neriesili, proste len ma objednali na prelakovanie ziadne otrepavacky okolo toho ci je to z vonka a podobne cize fajn pristup. ved je to aj znama zavada ako citam. a stazoval som sa na divne zvuky zo sedacky vodica. je to akoby sa mi odliepal molitan za chrbtom v spodnej casti. to mi povedali, ze dali objednavku ale ze sedacka je draha musia pockat na schvalenie, ale ze bude to samozrejme v ramci zaruky. po hodine mi volal, ze u je to schvalene a objednaju ma a spravia to spolu s tymi dverami. ked som odisiel zo servisu a isiel na bezny nakup do obchodu, vsimol som si (asi vdaka tomu ze mi v ramci servisu umyli auto) na prednych stlpikoch koroziu. zaujimave, ze robili kontrolu na koroziu celej karoserie a toto si nevsimli? na lavom z predu asi 5 pluzgierikov z toho dva uz ukazuju hrdzu. priblizne v strede a krasne spod farby to ide. na pravej strane dva jeden v strede a jeden hore. tak som sa vratil do servisu na reklamaciu. uz som cakal ze sa budem hadat ze je to z kamienkov a podobne, ale hned ako prisiel, videl, ze oponovat nemoze. aj sa vijadril, ze na tom mieste este koroziu takto nevidel, a ze to musi byt chyba z lakovania, zle ocistene pred lakovanim a podobne. nechce sa mi tomu moc verit, podla mna je karoseria poskriabana pod farbou od vyroby, ale hlavne, ze mi to spravia a ak sa to ukaze znova, bude ich cakat reklamacia za neplnohodnotnu opravu. okrem tychto ziadnu dalsiu zavadu som zatial nenasiel a ani oni. musim povedat, ze (ne)kvalita spracovania karoserie ma velmi nemilo ohromila. po roku na novom aute korozia nema co hladat. a hlavne nie na tolkych miestach naraz. pan s ktorym som sa bavil mi slubil, ze mi osobne prehliadne cele auto celu karoseriu a vsetko co uvidia opravia. predtym si ho detailne pozriem aj ja a vsetko zapisem. ale snad ma neojeklamu. oproti nizkej kvalite karoserie musim ale pochvalit servis co sa tyka vybavovania reklamacie. boli na mna prijemni a teda aj ja na nich. ziadne vyhovaranie a podobne takze fajn. ale ta karoseria...ta karoseria. som zvedavy po case s ostatnymi castami auta a suciastkami akej su kvality.
nebyt tej karoseria, tak som vseobecne spokojny zakaznik.
Pekny den prajem
Roman