Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Zamčení auta - nelze

Trápí Vás něco na voze?

Zamčení auta - nelze

Příspěvekod palo-1 » 30.12.2010 16:50

Zdravm všechny, chci se zeptat jestli se již někdo setkal na ceedu s problémem se zamčením auta. Mě konkrétně od včerejška jdou zamknout jenom troje dveře :? Normálně na dálkáči zmáčknu zamčení auta a zamkne se mi auto kromě kufru a levých zadních dveří. Tak nevím jestli může být něco na tom mechanismu zamykání zamrzlé, při těch mrazech co teď panují, nebo mám rovnou navštívit po novém roce servis :kia: Dneska jsem s tím v tomhle stavu najel asi 60km, a nic se nezměnilo, čekal jsem že by mohlo něco rozmrnout, ale nevím jestli by to vůbec bylo možné, když se telota venku pořád pohybovala okolo -8°C :| Je to docela na nic když nemůžete nikde nechat auto stát :x
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Zamčení auta - nelze

Příspěvekod PetrLa » 30.12.2010 17:30

ahoj,
já přesně nevím jak ten mechanizmus zamykání funguje, ale mě to dělá to samé...budu to řešit v lednu se servisem.
Protože ráno otvírám jen řidičovy dveře a dveře za řidičem, tak vím, že mě konkrétně zlobí ty za řidičem. Sice se zamknou, ale připadne mi, že jen tak napůl (dveře jsou zamčené, ale ten zvuk je takový poloviční). V půli cesty do práce to díky teplu povolí a zaskočí.

Moje logika zamykání v ceedu je takováto:
- první se zamykají všechny dveře (asi první přední a pak zadní)
- a pak kufr

no a podle mého když to zdechne u těch za řidičem, tak to dál nepokračuje v zamčení kufru. Protože zrovna dnes se mi to tak stalo....zůstaly odemčené dveře za spolujezdcem a kufr....ale jakmile povolily a zacvakly ty za řidičem, tak to rázem bylo zamčené všechno.

Můj názor je, že tam něco přimrzá, bude to asi potřeba promazat (možná ošetřit kontakty..nevím). Leden na garančce to jistí.
Zeptám se na to v servisu, jak ta logika má pracovat...jak to inženýři vymysleli.

Hezký den.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (1)

Příspěvekod palo-1 » 30.12.2010 19:35

No já si taky myslím že je to někde namrzlé. Bohužel mě to nepovolí ani když jedu, takže auto prakticky nezamknu, nemůžu ho nechat stát ani nikde na parkovišti, protože levé zadní dveře a kufr je pořád otevřený :( Nikdy předtím mi to neudělalo, až teď kdy jsem u nás projel sněhovou vánici, auto nechal venku, jak bylo teplé tak na něm ten sníh tál a v noci zmrz, jiné vysvětlení nemám proč by to začlo takhle z nenadání zlobit :? Kdybych měl možnost dát auto do vyhřívané garáže, tak to zjistím hned jestli to je tím namrznutím, bohužel tuto možnost nemám, a na garančku jdu až v březnu, takže pokud se to nerozchodí, tak budu muset příští týden navštívit servis.
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Berka » 30.12.2010 20:09

palo-1 píše:Zdravm všechny, chci se zeptat jestli se již někdo setkal na ceedu s problémem se zamčením auta. Mě konkrétně od včerejška jdou zamknout jenom troje dveře :? Normálně na dálkáči zmáčknu zamčení auta a zamkne se mi auto kromě kufru a levých zadních dveří. Tak nevím jestli může být něco na tom mechanismu zamykání zamrzlé, při těch mrazech co teď panují, nebo mám rovnou navštívit po novém roce servis :kia: Dneska jsem s tím v tomhle stavu najel asi 60km, a nic se nezměnilo, čekal jsem že by mohlo něco rozmrnout, ale nevím jestli by to vůbec bylo možné, když se telota venku pořád pohybovala okolo -8°C :| Je to docela na nic když nemůžete nikde nechat auto stát :x

Naprosto přesně stejná věc se stala i u mého auta den před návštěvou servisu. Nechal jsem auto hodinu běžet, topení na plný výkon, jen ventilátor jsem ubral o jeden stupeň abych ho tak nenamáhal a zřejmě něco rozmrzlo protože od té doby to funguje. Dnes u nás bylo -18.2 °C a zatím to zamyká.
Naposledy upravil Berka dne 30.12.2010 21:21, celkově upraveno 1
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod MartinP » 30.12.2010 21:19

Mně se stalo to samé, za řidičem se mi dveře nezamkly,ale taky se parkrát neodemkly. Ale,že by tam něco přimrzalo si nemyslím, protože dojíždim do práce 60 Km a topil jsem naplno a nešlo mi zamknout dveře za řidičem.A asi rok to šlape bez problému.V servisu nic nenašli.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Berka » 30.12.2010 21:23

Je divný že se shodneme na stejných dveřích- zadní na straně řidiče. To asi nebude zamrzáním :(
Subaru Outback 2.5i Executive
Renault Megane Grandtour GT 1.6 TCE EDC 151kw - prodáno
ceed II 1.6 GDI FIFA 99kw - prodáno
ceed SW 1.6 CRDi 85kw - prodáno
Berka Muž
KIA Family

4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)

Subaru Outback V (2018)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 30.12.2010 23:00

No uvidím co to udělá o víkendu, hlásí teploty kolem nuly tak možná tam něco povolí. Podle mě to s tím mrazem nějakou spojitost asi bude mít, stál jsem totiž poprvé s autem uplně jinde než obvykle (mírně z kopečka - zadkem dolů) tak tam možné někde něco steklo a přimrzlo :)
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod PetrLa » 31.12.2010 08:18

no s mrazem to na beton spojitost má.
PetrLa Neuvedeno
Fanda vozů Kia

Sponzor (1)

Příspěvekod Marek_Km » 31.12.2010 09:06

Možná by bylo zajímavé se podívat na fóra jných značek, určitě nejste sami. Kdysi jsem si tohle dosyta "užíval" s Favem, i když opravdu to možná stačilo promazat a měl jsem klid. Samozřejmě centrál to nemělo a pokud člověk neodemčel ani na jedné straně, tak na 100% šel odemčít kufr, kterým jsem do auta nesčetněkrát lezl. Až to auto rozmrzlo, tak to pak odemknout šlo. :)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod MartinP » 31.12.2010 11:11

Mně se to stalo i v létě a to nemrzne.
MartinP Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
193000 km @ 5.5 l/100km

Příspěvekod Jakub » 31.12.2010 15:02

Jenom dodám, že kufr vlastně zámek nemá. Otevírá se elektromagnetem přes tlačítko podl lištou. Pokud je auto zamčené, tak jen řídící jednotka po stisku tlačítka neotevře elektromagnetem. Takže pokud není zamčený kufr, není to zamrznutím (to by nešel otevřít), ale řídící jednotkou. To může souviset jak už psal Petrla s nezamčenými zadními dveřmi....
Zkuste fénem nebo horkovzdušnou pistolí (pozor na teplotu !) mechanismus zámku rozehřát - otevřete dveře a foukejte do mechanismu ve dveřích.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod Beda » 01.01.2011 17:53

Muzu potvrdit tvuj usudek jakube, dneska musela z auta ven baterka, protoze jsem nenastartoval :oops: (auto stalo 3 dny v garazi) a kufr po odpojeni baterky nesel otevrit, i kdyz jsem nejdriv auto odemkl, nez jsem odpojil baterku :|
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Katikakus » 02.01.2011 10:02

Pred tremi dny se to same stalo svagrovi u pred FL Ceeda - leve zadni a pate dvere. Zajeli jsme do nakupniho centra, nechali auto ohrat a za cca hodku vse fungovalo jak melo.
Proceed GT 1.6 T-GDI Penta Metal
Sportage III 1.6 GDI Comfort Plus Orange Techno
Cee'd 1.4 Comfort Plus So Red
Katikakus Muž
Fanda vozů Kia

2. místo (1)

Kia ProCeed GT (2020)
65000 km @ 7.94 l/100km

Příspěvekod souk69 » 02.01.2011 13:00

:yes: Mě se zas stávalo v mrazech na Peugeotu 405, že mě po odemčení a otevření dveří už nedržely zavřené. Taky dobrý za jízdy ještě držet dveře dokud se mechnismus neohřál a nezačal fungovat. Trvalo to tak 4 až 5 km :D
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod palo-1 » 02.01.2011 22:01

Tak auto už mi zase bez problému zamyká :) O víkendu se teploty pohybovaly kolem nuly, takže tam muselo asi něco povolit. Dneska ráno jsem to zkusil, a vše fungovalo jak má ;) Nicméně v březnu jdu na garančku tak se jim o tom zmíním, pokud se mi to ovšem nestane do té doby dřív, to je pak navštívím asi rychleji :)
palo-1 Neuvedeno
Uživatel fóra

Další

Zpět na Závady