Převodovka - řazení

Trápí Vás něco na voze?

Převodovka - řazení

Příspěvekod Mirek28 » 31.07.2009 15:26

Chtěl jsem se pochlubit, na starém fóru jsem naříkal, že mám problémy se zasekávající se řadící pákou po vyřazení dvojky, nemohl jsem pohnout pákou doleva k sobě, abych mohl zařadit 1 nebo 2. Byl jsem z toho hodně špatný a někteří z vás mě dodávali rady a vůli s tím bojovat - za to vám všem moc děkuji. Nejprve mi v servisu promazali kulisu řazení - beze změny, potom došlo na výměnu celé kulisy řazení - opět beze změny. Dnes jsem si přivezl opět své autíčko ze servisu - MÁM NOVOU PŘEVODOVKU !!! :drink: Problém ODSTRANĚN. Byl to ale trochu boj, vypadalo to, že výměnu bude muset schválit někdo z :kia: :SK: , ale díky podobné závadě, která se zrovna vyskytla někde v Ostravě a :kia: :SK: schválila po vyzkoušení výměnu převodovky, rozhodl pan Kulhánek z :kia: :CZ: , že bude vyměněna převodovka i u mě. Tímto mu děkuji, stejně jako NH Car v Čestlicích, kde už ze mě museli mít těžké spaní a kde výměna proběhla. Páka už se nezasekává. Řazení jde sice trochu z tuha (stará převodovka od začátku řadila znatelně lehčeji), cítím jak se zuby při řazení zasouvají a jednička tam občas fakt nechce vlézt, ale doufám, že se to ochodí a bude to v pořádku. Uvidíme, zatím má převodovka najeto 47 km. Převodovka měněna po ujetí 3305km.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Re: Převodovka - řazení

Příspěvekod matej » 31.07.2009 18:27

Tak nech ti vydrzi aspon 500000km :kia:
matej

km @ l/100km

Příspěvekod eifel » 13.08.2009 07:42

Po ročním provoze a najetí 15tkm jsem začal mit problém s zařazením zpátečky při studeném motoru, nevím čím to může být. Vždy musím chvíli počkat a pak až na druhý pokus tam rychlost zapadne.
Čeká mě první garančka tak snad mi v servise poradí.
eifel Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod mbiron » 13.08.2009 07:54

Prevodovka to je slabina vozu :kia: takove nepresne a dlouhe razeni jsem jeste nezazil. Zatim sice tyhle nepresnosti toleruju ale pokud by nastal vetsi problem tak to reklamovat uz pujdu.
Jen jsem se chtel zeptat osazenstva, uz se vam nekomu stalo ze pri vyslapavani spojky mate pocit jako kdyz vam do pedalu pri cca 20% seslapnuti tuka do nohy?
Jakoby pritlacny talir vykazoval nejaky problem a druha vec pri prerazeni z 2. na 3. po vyslapnuti spojky se ozve takove tuknuti?
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod luboss » 13.08.2009 10:05

Ja nepozorujem ani jeden z priznakov, ktore popisuješ, ale nesuhlasim s tym, ze radenie je nepresné, naopak, mne pripada, ze jednotlive kvalty tam padaju skoro same (az na tu spiatocku, tu ani ja netrafim vzdy na prvy raz)
luboss Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. místo (1)

Kia cee'd SW (2013)
121000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod mbiron » 13.08.2009 11:10

Razeni je vseobecny problem to ze ti jde 2,3,4,5 neznamena ze je to v poradku, pokud nejde 1 a zpatecka tak je spatne cele razeni, pro to neni omluva. Dalsi neprijemne zjisteni je spojka, ktera neni opravdu kvalitni jak konstrukci tak materialove.
mbiron Muž
KIA Family

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod micronimus » 13.08.2009 12:36

mbiron píše:Razeni je vseobecny problem to ze ti jde 2,3,4,5 neznamena ze je to v poradku, pokud nejde 1 a zpatecka tak je spatne cele razeni, pro to neni omluva. Dalsi neprijemne zjisteni je spojka, ktera neni opravdu kvalitni jak konstrukci tak materialove.

musím se přidat , rozjet se bez citelného škubnutí při záběru spojky se sice dá ale chce to hodně soustředění a mikroskopické pohyby nohy na pedálu ... u všech aut co jsem měl to šlo mnohem lépe. Dřív spojka hodně smrděla i při běžném normálním rozjezdu , teď už to nedělá. Nevím jestli je na trhu jiná alternativa spojkového obložení než originál ?
Cee´d SW 1,6 CVVT 95kW EX+
najeto: 75000 km
micronimus Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
62000 km @ 8.5 l/100km

Příspěvekod mbiron » 13.08.2009 13:44

Jakub mi rikal ze pouzivaji znacku SECO uricte je dobra znacka Bosch i Ferodo ale otazka je vic na konstrukci spojky.
mbiron Muž
KIA Family

Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod Jakub » 13.08.2009 18:21

Tak ono nejde o materiál spojky, ale o její konstrukci. Spojka má jen malý činný zdvih, takže zabírá na velmi malém úseku pedálu. Je to vlastnost většiny asijských aut. Oni moc spojky neumí, protože se tam používají téměř výhradně automatické převodovky.

Jinak spojka u cee'du je s automatickým vymezováním vůle, takže nejde ani nijak seřizovat mrtvý chod.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
Jakub Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (5)

Kia Sportage IV (2017)
37604 km @ 7.1 l/100km

Příspěvekod lada » 14.08.2009 01:16

No ja si koupil Auto moto cosi a tam testovali KIA 1.6 a po 63 000 km jim menili spojku.A priznaky toho byli,ze sla tezko spojka.Tak nas panbuch chran.
lada Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod anybody.else » 17.08.2009 11:58

No ja nevim, zadne potize ani s prevodovkou ani spojkou nemam. aktualne najeto neco pres 7t km.

jak tu kdosi psal, ze spojka smrdela, tak me ne, krome jednoho pripadu, kdy jsem nechtene vytocil motor do otacek a pak poustel spojku, nikdy jindy jsem ji necitil.
s razenim nemam jediny problem, i zpatecka zapadne celkem pohodlne. jen obcas nezapadne uplne, ale je to citit pri razeni a necham ruku na radici pace a sotva lehounce postim spojku, zpatecka zapadne jak ma. Ale jak rikam tohle se stava velmi zridka. (Predpokladam, ze to je vinou absence synchronizace u zpatecky)
ostatni rycholsti jdou zlehka a presne...

mozna je to tim, ze jsem zvykli s felicie a oproti tomu ma ceed razeni v jine kategorii. :D
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod olin » 17.08.2009 13:08

anybody.else píše:No ja nevim, zadne potize ani s prevodovkou ani spojkou nemam. aktualne najeto neco pres 7t km.

jak tu kdosi psal, ze spojka smrdela, tak me ne, krome jednoho pripadu, kdy jsem nechtene vytocil motor do otacek a pak poustel spojku, nikdy jindy jsem ji necitil.
s razenim nemam jediny problem, i zpatecka zapadne celkem pohodlne. jen obcas nezapadne uplne, ale je to citit pri razeni a necham ruku na radici pace a sotva lehounce postim spojku, zpatecka zapadne jak ma. Ale jak rikam tohle se stava velmi zridka. (Predpokladam, ze to je vinou absence synchronizace u zpatecky)
ostatni rycholsti jdou zlehka a presne...

mozna je to tim, ze jsem zvykli s felicie a oproti tomu ma ceed razeni v jine kategorii. :D

Jj..., můžu podepsat. Mám najeto zhruba stejně a někdy si hraju a do řadící páky jen strkám dlaní nebo dvěma prsty. Padá to tam samo :D :kia:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Toldik » 18.08.2009 17:02

my mame ceeda 4 mesiace mame verziu 1,6 ex cvvt zo zaciatku prvych mozno 2 az 3 tisic kilometrov islo vsetko ztuha pri rozbiehani spojka smrdela potom vsetky plasty , predsa je to nove auto , teraz mame nabehane 10 000 km bez najmensej chybicky, spojka funguje velmi dobre a rychlosti skacu same , zatial ju mozem iba pochvalit , verim ze to tak bude aj do buducnosti aj ked pri nasich deravych cestach nikto nevie.
Toldik Muž
Nováček

Příspěvekod martasczech » 18.08.2009 17:29

Musím napsat, že s řazením také žádné problémy nemám, ale je pravda že na služebním Seatu se mi trošku víc líbí kratší chod řadicí páky, jinak žádný rozdíl. Řazení je hladké a bez problémů, ono to s tou spojkou asi nebude tak špatné 8-)
Obrázek You'll Never Walk Alone Obrázek
martasczech Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
57000 km @ 6.9 l/100km

Příspěvekod slava » 19.08.2009 06:54

Bez jakýchkoliv problémů. A nejvíc se mi líbí jak při zařazení zpátečky pípne parkovací asistent, že je zpátečka zařazená a všechno je v pořádku.
S pozdravem :kia: za všechny, všichni za :kia: :thu:
slava Muž
Fanda vozů Kia

4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1)
17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) Sponzor (2) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (1)

Kia PRO_cee'd (2009)
35000 km @ 6.8 l/100km

Další

Zpět na Závady