Jasně, rádio byl jen tip - u staré Pežotky mi zkrat v rádiu vybil přes noc komplet baterku, ale než se na to přišlo... Ale tohle bude spíše na kontrolu dobíjení či alternátoru... Jestli je baterka nová, za takhle krátkou dobu by se neměla vybít.
Finanční podpora Kia-Club.org CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010 SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX
když to tu čtu, tak přemýšlím o nějaké nabíječce, sehnal jsem jednu ne moc drahou http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/lidl_cz ... x_8487.htm, pro jistotu si chci koupit startovací kabely, abych mohl případně někomu pomoct, ale nevím jaké, poraďte ( dělají se od 100 A výše, jaké by byli vyhovující )
nabijecka je fajn, ale kdyz prijdes k autu a potrebujes nekam jet, tak je ti to nanic. Nez vyndas baterku, nez se nabije...... ja volal KIA Asistance a v pohode, pokazde do 30minut prijel a nastartovali jsme.
ja spis premyslim, si poridit to co mel ten mechanik z UAMK. prenosnou baterii. Proste takovy kufrik, ze ktereho vedou draty, ty pichnes na baterku v aute a nastartujes.
Existuje přenosný startovací zdroj. Viděl jsem to myslím v OBI. Je v tom baterie a obsahoval startovací kabely a kompresor. Je v tom zabudovaná i nabiječka aby se zdroj mohl udržovat nabitý a dal se použít k nastartování vozu.
Až na to, že pokud někdy budete potřebovat nastartovat, tak určitě zrovna bude startovací zdroj vybitý. A pokud ho budete stále dobíjet, časem v něm odejde baterka.
Kia SPORTAGE IV 1.6T-GDI DCTexclusive + paket winter, bronzová metalíza MYB
spíš jsem myslel, když začne baterka zlobit, tak mít nabíječku a stejně bych co nejdříve koupil baterku novou. Neustále dobíjet by my asi lezlo na nervi . A mít v autě startovací kabely si myslím, že je docela rozumné, nejenom když to člověk potřebuje sám, ale může někdy píchnout i někomu jinému
Tak včera v TV říkali, že se blíží opravdové arktické mrazy a že bychom si měli zkontrolovat hlavně baterku... To jo, ale mě hlavně zaujala informace, že "zkontrolovaná" a tedy "v pořádku" baterka musí vydržet v pohodě celý měsíc při mínus 20 stupních a více při pouhém parkování VENKU!
Dneska jsem po skoro roce přišel k své odstavené Fárokáře (Zastava), abych odnesl baterku na nabíječku. A když už jsem v autě seděl, tak že ji zkusím natočit, máli cenu se s tou baterkou vůbec tahat. Baterka točila statečně a trvalo dobu, než pumpa nasála benál. Ale zastávka chytla, trochu si pokuckala, ale pak motor jen ševelil . Akumulátor jsem odnesl nabít (ani nevím, kolik jí je let) a těším se na jaro, až se zase svezu tímhle super autem . Bohužel ji čeká plechařina a pak snad veteránské značky.
Mám dotaz, protože v zimě autem moc nejezdím a když jedu, jsou to krátké cesty okolo 5-6km, vypadá to, že budu muset dobít baterku. Koukal jsem na ní a zvyklí z feldy, nenašel jsem kde se otvírá, aby při dobíjení nebouchla, už jste jí někdo dobíjel? Vypadá to, že tato baterka se už neotvírá, můžete mi to někdo potvrdit? Díky
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q) Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
@Mirek28 jedna se o bezudrzbovou baterii, kde se nic nedoleva apod. a dobiji se normalne "neotevrena" ... maximalne, ze by jsi ji otevrel flexou ale pak ji muzes vyhodit
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Zdravím Všechny, netušíte někdo jaká autobaterie je v motorizaci 1,4 CVVT SW ? Nikde to nemohu najít a ani v prodejně a servisu KIA nevěděli jaká by tam měla přijít. Díky moc za reakce.
Jeden prehled co mam, tak tvrdi, ze by se tam mela davat 50Ah rozmer 200x170x224 Pocitam, ze to muze byt i tech 45Ah protoze naftak ma predepsanou 70Ah a ve skutecnosti je tam 68Ah.
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)