Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Re: Koroze na dveřích

Příspěvekod Prokeš » 27.02.2011 15:28

no to bude asi náletová rez, vem saponát (jar ) a mělo by to jít dolu,čau
Prokeš Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

10. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)

Kia Soul (2009)
80000 km @ 5.5l l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Nikodem » 27.02.2011 15:40

Pokud se mého problému týče, není to náletová rez, ale typické "puchýřky" v rozích lišty. Není to problém jenom u naší značky. Jen než jsem došel k svému autu, objevil jsem totéž u Mazdy 3 a Zafiry.
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 27.02.2011 16:52

Co je náletová rez?Proč je to jen k lištám:? Na kapotě a střeše nic neníTo mě fakt dožralo - jdu to ojarovat.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod Beda » 27.02.2011 20:23

cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 27.02.2011 20:42

Na 99% si myslím ,že je to od rezavějících kotoučů.Přesně jak popisuje Sunit. jde to od předních kol po celém boku a do poloviny zadních dveří. Přední kapota ani střecha nejsou zasažené.Jarem to moc nešlo ,takže mám telef dohodnuto na zítra přeleštění, Zároveň na auto natáhnou tvrdý vosk.Díky Bédovi- za pomoc.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod olin » 28.02.2011 11:20

Co se týče lišty nad SPZ, ihned po koupi jsem kontakt lišty se zadními dveřmi na obou koncích "vymezil"
šikovně zasunutým kouskem sirky :lol: . Po téměř dvou letech provozu stále bez koroze. :thu:
Obrázek Ceed SW III MY2020, 1.4 T-GDi, 103 kW, TOP Obrázeknajeto >19000 km a něco i nacouváno
Ceed SW II 1.6 GDi, 99 kW Comfort+
Ceed SW 1.4 CVVT, 80 kW Comfort+
olin Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1)
16. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 3. místo (1)
Sponzor (15) TOP sponzor (3) Organizátor srazu (1)

Kia Ceed SW III (2020)
19000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod ceedleguán » 28.02.2011 17:07

Tak auto je přeleštěné a navoskované.Není potvrzeno ale taky vyvráceno,že původ je od rezavějících kotoučů . Vlivem mokré cesty se smyvá rez a putuje dál po karosérií.Zažrané to bylo fést.
ceedleguán

km @ l/100km

Příspěvekod Kmet » 28.02.2011 18:57

Navoskování pomůže, do určité míry, "jednak" proti usazování těchto nečistot a "druhak" při jejich případném dalším odstraňování :thu:. Obzvášť v tomhle kraji - vyzkoušeno :yes:
Když do pekla, tak na krásném koni!!!
Kmet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Sponzor (2)

Mazda 3 (2023)
15000 km @ 7 l/100km

Příspěvekod Nikodem » 28.02.2011 20:03

Tak jsem dnes navštívil KIA servis. Divili se, že na ceedu FL ( mám vyrobeno III/2010) není podložená lišta. Korozi mi opraví na záruku. Říkali mi, že to na záruku lze do konce března, protože tato závada se již nemůže vyskytovat (??) a staré ceedy byly kontrolovány při garančkách a ve svolávací akaci. Ale na mém lišta podložená není. Díval jsem se i na auta na salónu a opravdu se již lišta plechu nedotýká.
Nikodem Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia Sportage III (2012)
68000 km @ 5.9 l/100km

Příspěvekod Paul Atreides » 03.03.2011 16:18

Tak jsem nechal včera umýt auto a po přečtení zdejších vláken jsem jej s hrůzou obešel. U mě ale musím zaklepat - najeto cca 16 000 Km, z toho určitě 10 000 v zimě, auto nijak nešetřím a po rezu ani stopa. Mám metalický lak, tuším Q8 Beige.
KIA ProCeed GT Line 1.5 T-GDI 7DCT r. v. 2022 červená Infra
KIA CEED SW 1.6 CVVT Comfort Plus r.v. 2010 Q8 beige (prodáno)
Paul Atreides Neuvedeno
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod LUBOBUBO » 22.06.2011 20:17

Ja som pri druhej garančke reklamoval hrdzu pod lištou piatych dverí. Bez problémou to uznali a dohodli sme si termín na striekanie. V dohodnutom čase som auto pristavil, s tým, že keď to bude hotové, tak sa ozvú. Samozrejme sa neozvali, tak som sa ozval ja. Auto stálo vonku a bolo dosť zaprášené, takže som ani poriadne nemohol skontrolovať ako to nastriekali. Skontroloval som to až doma v kľude. No to som už kľudný nebol, naopak!
Robota odfláknutá :thd: . S odtieňom farby sa trafili, ale to stiekanie! Pod farbou plno špiny, prachu, keď som prešiel po 5.dverách prstom, samé hrbolčeky a v pravom dolnom rohu stekanec farby :shock: ! Interiér v zadnej časti, dvere, sedadlá no skrátka všetko zašpinené od brúsenia a poškriabaný tapacírung na stľpiku dverí :cry: .
Takže hňeď na druhý deň som volal do servisu a dohodli sme si dalšie rande. Po obhliadke začal chlapík zo servisu vravieť niečo o brúsení, leštení striekanej časti, že to výrobca odporúča robiť najskôr na 6 deň od striekania a že to prebrúsia :!: . Zaujímavé, že predtým žiadne leštenie nespomenul a po auto som si prišiel na tretí deň od pristavenia do servisu! Nakoniec pristúpil na prestriekanie vzhľadom na stekanec v pravom dolnom rohu. Dohodli sme si termín.
Auto som im pristavil s tým, že nech sa neponáhľajú, mám dosť času, len nech to už spravia poriadne.
Na 4-tý deň som išiel okolo servisu, tak som sa išiel na auto opýtať. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi povedal, že je hotové a že mám počkať, že ho pristaví. Tak som čakal asi 15min. pán prišiel a ospravedlňoval sa, že ešte nie je hotové, že on nevedel, že mám prísť zajtra. No paráda, ľavá ruka nevie, čo robí pravá!
Na ďalší deň bolo auto už vonku, pán zo servisu mi povedal, aby som si to poobzeral a odišiel. Dvere boli prebrúsené, nedostatky z predchádzajúceho striekania boli viditelné, stekanec už nebol. Neviem, či to len prebrúsili, alebo to aj striekali?
Takže, ak to striekali, tak nedodržali doporučenie výrobcu brúsiť najskôr na 6-ty deň!
Auto som zobral a šiel domov. Nič som nepodpisoval, žiadna zákazka, robili to asi na pôvodnú. Ešte mi dal do ruky znak "CEED", aby som si to potom, keď to trochu vyzrie, nalepil.
Až o pár dní som si všimol, že mi nejako odstáva vnútorný čierny plast na 5-tych dverách a plasty na krajoch na stľpikoch tiež nesedia ako majú. Nevedia striekať a ani poskladať to, čo rozobrali!
Teraz ma mrzí, že tom to tam vôbec dával. Koľko času a nervov ma to stálo. mohol som si to pretrieť opravnou farbou a hotovo.
Mimochodom nevie niekto poradiť, ako sa ten plast dáva dolu? Aby som to mohol po nich ponaprávať a viac nepokaziť ;) .
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod Pujo » 22.06.2011 21:04

cierny plast na piatych dverach sa demontuje: odskrutkujes najprv 2ks srub ktore vidno pod ruckami a nasledne tahom postupne odtahujes od plechu, ja som zacinal od spodnej casti smerom hore ku sklu.....
Kia Cee'd 1,6 CVVT,FL 2010
Pujo Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2010)
11400 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod LUBOBUBO » 26.06.2011 20:56

Pujo píše:cierny plast na piatych dverach sa demontuje: odskrutkujes najprv 2ks srub ktore vidno pod ruckami a nasledne tahom postupne odtahujes od plechu, ja som zacinal od spodnej casti smerom hore ku sklu.....

Dakujem, aj som si myslel, ale radsej sa opytam ;)
LUBOBUBO Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
62500 km @ 6.7 l/100km

Příspěvekod ferino » 27.06.2011 08:18

@LUBOBUBO

noze sa pochval ktory servis ja tak kvalitny, nech aj ostatni vedia kam podobnu reklamaciu riesit nemaju ist. Celkovo mam pocit, ze takmer vseobecne servisy KIA maju najvacsi problem s kvalitnou pracou lakovania.
To Be Not Faster Than Your Angel Can Fly...
ferino Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia Sportage IV (2018)
129000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod radek1910 » 27.06.2011 21:13

Neviem cenu lakovania v KIA servisoch a ani kvalitu lakovania na SK v KIA servisoch a ani nechcem mať žiadnu skúsenosť s lakovaním auta ,ale môžem radšej odporúčať TEMPUS BAVARIA to je jedno aký resp. tu v KE alebo v MI chlapci sú veľmi šikovný a nie len ocovi striekali Fabiu striebornú metalízu -prednú kapotu celú pravú stranu a výsledok taký ,že keby som nevedel že je auto ručne striekanie tak by som povedal že dali nove diely kapotu PP blatnik PP a PZ dvere.... technik sa vyjadril ,že chlapci chodia na povinné teoretické školenie aj s praxou a skúšajú techniky ručného striekania laku na karosériu a ak zvládnu dostávajú certifikát s ktorým môžu vykonávať prácu v TEMPUS-e BAVARIA ....a majú s nimi podpísanú aj niekoľko ročnú prac.zmluvu.oco aj známi chodia tam na kontrolu auta aj na servisné prehliadky - chlapci sú šikovný a to sa aj odráža na kvalite tejto predajne a servisu...aj na spokojnosti u zákazníkoch... aj ja uvažujem ,že tam pôjdem len presne neviem kedy... nechcem prísť o záruku v prípade poruchy auta...
radek1910 Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2009)
150000 km @ 6.5 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady