Zavady sumarne

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod vladislav » 22.02.2008 13:02

Ahoj...Někde jsem četl bud to bylo tady u nás nebo někde jinde ,že právě nefungující radio dokáže vycucnout baterku..Chová se jako takříkajíc mrtvé ,ale naopak odebírá proud z baterie....A tu garanční prohlídku si určitě můžeš udělat u jiného prodejce.. :yes: :yes:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod MP1 » 22.02.2008 13:03

1. Garančná prehliadka - už sa to tu rozoberalo. Robí sa u autorizovaného predajcu. Nikto Vám nemôže prikázať u ktorého predajcu.

2. No teoreticky na to môže mať vplyv rádio. Čo ak ostalo v nejakom blbom - zapnutom stave?
ED 1.6 CVVT automat / JD SW 1.6 GDI automat / JD FL 1.4 CVVT / CD 1.4 T-GDi/ Proceed 1.4 T-GDi / XCeed 1.5 T-GDi Gold / Xceed 1.5 T-GDi GT-Line a Proceed GT
MP1 Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2023)
18000 km @ 6.5 l/100km

Re: Vybitá baterie - z neznámého důvodu

Příspěvekod andyf » 22.02.2008 13:05

Joey píše:Co se mě dneska nestalo, dojdu do garáže, zmáčknu dálkové ovládaní a NIC. Totálně vybitá baterie. Přitom před 2 dny jsem s tím normálně jel a žádná známka toho, že by baterie byla slabá.

Pokud se spatne zavre kufr, sviti uvnitr svetlo a muze baterii vybit. Stalo se mi to pri predavani u prodejce. Ale pak by se nemelo auto zamknout, takze by si toho clovek mel vsimnout. Cili to muze byt neco jineho...
Joey píše:Takže jsem musel nastartovat přes kabely. A doufám, že se to po cestě do práce nabije ( 50 km, uvidím odpoledne ).

Me stacilo i dojet k vedlejsi pumpe, kde jsem musel vzit naftu (s bezicim motorem :cool: ) a zase zpatky k prodejci, kde jsem resil reset ESP. A stacilo to k nabiti baterie tak, abych uz normalne startoval.
Joey píše:
A ještě jedna otázka: Je problém nechat si udělat garanční prohlídku u jiného prodejce než jsem kupoval auto (důvodem je vzdálenost od bydliště) ?

Problem by to byt nemel. Prohlidku delas u servisu a ne u prodejce :wink: Asi to zpravdila je spojeno, ale z principu nemusi. Musi to byt autorizovany servis...
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Tony » 22.02.2008 14:22

ja napřiklad nechal zaplé stropni osvětleni jak sem se hrabal v aute a zapomel sem ho vypnout a jak pises sel sem k autu za dva dny a bylo po baterce.

a to radio si zajed vymenit. byla to spatna serie.
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod Joey » 22.02.2008 14:30

Díky všem za rady. S tím rádiem je to zajímavé. Začínám se přiklánět k názoru, že by to mohlo být tím :-) Nu uvidíme, jestli se to ještě vybije.
Během měsíce půjdu na garančku a tak jim to s tím zamrzávajícím rádiem řeknu, snad ho vymění.
KIA cee'd 1.4 LX 80 kW, Kompass Blue
Joey Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 22.02.2008 22:49

andyf píše:
Joey píše:Co se mě dneska nestalo, dojdu do garáže, zmáčknu dálkové ovládaní a NIC. Totálně vybitá baterie. Přitom před 2 dny jsem s tím normálně jel a žádná známka toho, že by baterie byla slabá.

Pokud se spatne zavre kufr, sviti uvnitr svetlo a muze baterii vybit. Stalo se mi to pri predavani u prodejce. Ale pak by se nemelo auto zamknout, takze by si toho clovek mel vsimnout. Cili to muze byt neco jineho...
Joey píše:Takže jsem musel nastartovat přes kabely. A doufám, že se to po cestě do práce nabije ( 50 km, uvidím odpoledne ).

Me stacilo i dojet k vedlejsi pumpe, kde jsem musel vzit naftu (s bezicim motorem :cool: ) a zase zpatky k prodejci, kde jsem resil reset ESP. A stacilo to k nabiti baterie tak, abych uz normalne startoval.
Joey píše:
A ještě jedna otázka: Je problém nechat si udělat garanční prohlídku u jiného prodejce než jsem kupoval auto (důvodem je vzdálenost od bydliště) ?

Problem by to byt nemel. Prohlidku delas u servisu a ne u prodejce :wink: Asi to zpravdila je spojeno, ale z principu nemusi. Musi to byt autorizovany servis...

Já ti řeknu co mě se stalo.Zajel jsem do garáže vystoupil a šel domů.V půlnoci jsem šel do garáže a auto uvnitř svítilo.Tak jsem ho zamknul dálkovým a znovu odemknul a po chvili zhaslo.,Kdybych tam šel ráno nebo odpoledne bylo by po baterii.Takže elektronický modul zřejmě blbne dnes mam jiný a mam zatím klid.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.02.2008 11:44

:D jejda :D díky za informace - přemýšlím ,že si koupím v pondělí startovací kabely
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Joey » 23.02.2008 12:11

07.miki píše::D jejda :D díky za informace - přemýšlím ,že si koupím v pondělí startovací kabely

No to si raději kup :-) Ale vážně, docela by mě zajímalo, jestli by přijela asistenční služba, kdybych ju zavolal ( KIA asistance, či jak se to jmenuje )
KIA cee'd 1.4 LX 80 kW, Kompass Blue
Joey Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod andyf » 23.02.2008 12:22

Anonym píše:
andyf píše:

Joey píše:

Já ti řeknu co mě se stalo.Zajel jsem do garáže vystoupil a šel domů.V půlnoci jsem šel do garáže a auto uvnitř svítilo.Tak jsem ho zamknul dálkovým a znovu odemknul a po chvili zhaslo.,Kdybych tam šel ráno nebo odpoledne bylo by po baterii.Takže elektronický modul zřejmě blbne dnes mam jiný a mam zatím klid.

Ty v garazi auto nezamykas?
Kia cee'd SW (2008) - 2.0L / nafta / 103kW / D4EA
andyf Muž
Uživatel fóra

Sponzor (1)

Kia cee'd SW (2008)
104000 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod snike » 23.02.2008 14:23

Joey píše:No to si raději kup :-) Ale vážně, docela by mě zajímalo, jestli by přijela asistenční služba, kdybych ju zavolal ( KIA asistance, či jak se to jmenuje )

Kia assistance funguje dobře, vím to bohužel z vlastní zkušenosti :-(
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 23.02.2008 15:27

andyf píše:
Anonym píše:
andyf píše:

Joey píše:

Ty v garazi auto nezamykas?

Není důvod zamykat v garáži
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Rcredbull » 18.03.2008 13:16

Ohladom : presalo hrat rádio - bolo to sice ine auto (sesterský HUNDAI)
Vracal som sa z Chorvátska - zrazu ticho - (budeme si spievať) :-D o pár desiatok kilometrov začalo auto koktať- PRÍČINA= odišiel alternátor-a tým sa vycucla bateria- ja som nadával -žena hysterčila-mladý plakal-(vždy to músi byt dohodnuté čo kdo robí ,aby nebol zmetok) :-D takže ALTÍK v škodovici to bol zas regler v :kia: ???
Rcredbull Muž
Přispěvatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2007)
118500 km @ 6.5 l/100km

Re: První problémy po 6 měsících :

Příspěvekod Návštěvník » 12.05.2008 21:27

[quote="Laskyx"][font=Arial Black:47de0fbecd] [/font] [font=Arial Black:47de0fbecd] [/font]

- [font=Arial Black:47de0fbecd] [/font]

3. Problém s digitální klimatizací : Třetí a docela otravný problém, který je též přičítán též řídící jednotce je problém s digitální klimatizací a zejména s automatickým nastavením teploty. Jelikož mám již třetí auto kde byla aut. klima, tak tato je nejproblémovější. Při nastavení např. na 19 st. C v autě se mi zdálo, že je zde mnohem víc, tak jsem začal laborovat. Měnil jsem teploty od nejnižších, až po nějakých standartních 21 st. C a prostě auto se pořád jak jsem zjištil podle externě přineseného teloměru přehřívalo. Při nastavení na nějakých 17 st. C ve vozidle se toto při automatickém nastavení vyhřálo na nějakých 24 st. a z dutin pro šíření vzduchu stále vyfukoval teplý vzduch. A to jsem při opakovaných měřeních teploměr ponechal na zadních sedačkách. Tak uvidíme co změní nová řídící jednotka. Každopádně, abych v autě při plný dig. klimatizaci musel při teplotě na automat : 17 st. C otevírat okénka, abych se mohl nadechnout a zchladit se mi zdá dost divný.

!!!! K O N E Č N Ě - problém s klimatizací vyřešen !!!

Tak protože byl autíčku rok, byl jsem na garančce samozřejmě v autorizovaném servisu KIA a nenechal jsem se odbejt. Nasliboval jsem jim hory doly, postěžoval si a tentokrát auto důkladně prohlédly a zjistily, že v místě kde se nachází čidlo snímající teplotu se nacházela pouze plastová záslepka a čidlo nikde. Nevěřily vlastním očím, čidlo dodaly vyčistily klimatizaci (nějaké filtry) a konečně si můžu sice po roce, užít klimatizatice a skutečně funguje tak jak má ....

Jimmy.T

Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 12.05.2008 22:05

Laskyx píše:............. a tentokrát auto důkladně prohlédly a zjistily, že v místě kde se nachází čidlo snímající teplotu se nacházela pouze plastová záslepka a čidlo nikde. Nevěřily vlastním očím, čidlo dodaly ................

Tak to je slušný :shock: :shock: :shock: Asi nějaký chlapec na Slovensku v Žilině trpí velikou sklerózu, že zapomněl ti tam to čidlo namontovat :no: :no: :no:
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Aifell » 12.05.2008 22:16

Snike píše: Tak to je slušný :shock: :shock: :shock: Asi nějaký chlapec na Slovensku v Žilině trpí velikou sklerózu, že zapomněl ti tam to čidlo namontovat :no: :no: :no:

A nebo nějaký chlapec na slovensku trpí a to jinou nemocí :-) kleptománií ... :shifty:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady