Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Re: trhanie motora

Příspěvekod titanus » 17.04.2010 07:21

ono zase nie je shellka ako shellka ;) v BA je na panonskej ulici sice najlacnejsia shellka v sirokom okoli (ak nie aj na slovensku) no o kvalite som zacal vazne pochybovat po tom co som tam cca 3 mesiace tankoval a potom som nabral dve plne inde a bol citelny rozdiel...kazda jedna pumpa je vlastnikom danej znacky no v prenajme ju ma obycajny pondikatel ktory za meno plati mesacne najmy a ostatne je nanom... takze zase je to o ludksom faktore a podnikavosti :thd:

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod robertini » 19.04.2010 16:58

Tak dnes my vymenili snimac polohy spodnej klukovky a problem pretrvava dalej,predtym vymenili lambda sondu a neviem co teraz vymenia este.V stredu idem do Blavy do servisu na Tuhovsku,dufam ze tam mi pomozu,ked v TT su nejaky mantaci.
robertini Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod roman mikus » 20.04.2010 10:01

na tejto shellke tankujem aj ja a moj tatko uz dlhe roky.
tatko nepresiel emisnou kontrolou, lebo jeho TDI bolo zanesene, atd, atd. neviem, ci za to moze uvedena shellka, ale.......ale davaju pohare s formulou za 2 eura:D

titanus píše:ono zase nie je shellka ako shellka ;) v BA je na panonskej ulici sice najlacnejsia shellka v sirokom okoli (ak nie aj na slovensku) no o kvalite som zacal vazne pochybovat po tom co som tam cca 3 mesiace tankoval a potom som nabral dve plne inde a bol citelny rozdiel...kazda jedna pumpa je vlastnikom danej znacky no v prenajme ju ma obycajny pondikatel ktory za meno plati mesacne najmy a ostatne je nanom... takze zase je to o ludksom faktore a podnikavosti :thd:
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

Příspěvekod titanus » 20.04.2010 14:45

@roman.mikus
1. pohare uz nepredava a davala to kazda jedna shelka na slovensku
2. ak je pravda ze benzi/naftu niecim riedia tak si myslim ze ani zlava 2,- eura na litry sa ti neoplatia vzhladom k moznemu poskodeniu motora...
3. len si mi o nieco viac potvrdil co si myslim - pumpa vzhladom k najlacnejsim palivam v okoli ma svoj vlastny know-how, zial na ukor kvality paliva :thd:
4. ja uz riskovat nechcem a tak tam netankujem, radsej a hoci mozno im krivdim, som aspon v klude ;)

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Honey Bunny: Ale co dál? Chceš pracovat?
Pumpkin: Nikdy!
titanus Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (2)

Kia cee'd SW (2008)
63636 km @ 7.5 l/100km

Příspěvekod roman mikus » 20.04.2010 23:48

mas pravdu a asi zmenim pumpu. kazdy vikend, ked idem z chaty, idem okolo aralky v dedine svinna...mozno zacnem tankovat tam...jednu nadrz mam tak na tyzden...takze by som s naftou vysiel..

titanus píše:@roman.mikus
1. pohare uz nepredava a davala to kazda jedna shelka na slovensku
2. ak je pravda ze benzi/naftu niecim riedia tak si myslim ze ani zlava 2,- eura na litry sa ti neoplatia vzhladom k moznemu poskodeniu motora...
3. len si mi o nieco viac potvrdil co si myslim - pumpa vzhladom k najlacnejsim palivam v okoli ma svoj vlastny know-how, zial na ukor kvality paliva :thd:
4. ja uz riskovat nechcem a tak tam netankujem, radsej a hoci mozno im krivdim, som aspon v klude ;)
roman mikus Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
32 km @ 5.0 l/100km

1.6 CRDI klepani motoru docela pešek :)

Příspěvekod kuldinek » 26.04.2010 22:27

Zdravim, mam problem s motorem 1.6 CRDI 85KW, je to model 2010 Facelift model SW. Auto jsem zakoupil v breznu 2010 uplne nove. nyní mam najeto 3100km a motor mi klepe jak stary diesel ktery ma najeto 250 000km :(

Staci kdyz se s tim projedu trosku svizneji a zacne to klepat i na ctvrt plynu.

Vubec nevim co s tim mam delat, premyslim o reklamaci, coz jsem ale uz zkousel a docela valim oci jak servis kia reaguje na zavady :) najeto jsem mel 1700km, vyfakovali me ze je to v poradku protoze na diagnostice se zavada neprojevila. myslel jsem ze si ze me delaji srandu ze by na diagnostice videli mechanickou zavadu :twisted: nakonec pochopily ze se me nezbavi
pan vedouci servisu se jel projet a priznal ze to opravdu neni hezky zvuk to klepani ze si asi opravdu nevymyslim. Nasel neco o kia Venga ze ma obdobny problem a ze se to resi novym FW v ridici jednotce, na Ceeda bohuzel nic nemaji.

po ctrnacti dnech od koupe jsem mel tri problemy s autem

1. motor klepe jak stara popelnice
2. nezaviralo se mi automaticky jedno okno ikdyz to mam ve vybave, proste to jednoho dne prestalo samo zavirat.
3. parkovaci senzory - bohuzel narvali mi neorig, presto ze jsem chtel puvodne orig. nefunguji jak zacne poprchavat .

to vse se zacako odchazet od cca 800km, bohuzel dalsich ctrnact dni jsem se objednaval do servisu, kde mi mimo tech oken, rekli ze je vse v poradku.

takze z nej mam opravdu radost, stesti je ze se mi to auto libi a kdyz ozelim ty nebezpecne jizdni vlastnosti, coz me malem 2x vyhodilo ze silnice (je to neuveritelna kačena nepoustet se do zadnych vetsich akci :) auto se chova jako by bylo gumove) tak se mi auto porad libi a doufam ze zmenim nazor i na tech par velkych problemu.

Priznavam ale ze kdybych to vedel pred koupi tak do toho nejdu, a kdybych vedel jak se ke me servis zacne chovat, tak uz vubec. Uvidime jak to dopadne, holt clovek musi byt neodbytnej jinak s vama vybehnou.

PS: znam tri majitele ceeda motorem 1.6 CRDI 85KW novy model a klepe to vsem :( takze asi vyrobni vada, skoda ze mi to nerekl ten panácek co mi to prodaval v prodejne. U strasich modelu to nedelalo - taky jsem testoval.
:kia:
PSS: jo a jeste jedna vec, mam bohuzel v aute automaticky zamek dveri, jak jedu vic jak 15km/h tak se mi zamknou dvere - to je OK, ale pruser je ,ze kdyz auto vypnu, vyndam klicek vylezu a chci zvenku otevrit jine dvere tak to nejde, tak ze musim jak ocas zase jit od ridice odemknout pres tlacitko na palubce a pak se mi auto otevre a to me jako fakt toci, jednou ty kliky utrhnu :) Dela to porad, jen nekdy se to i odemkne samo. tak nechapu jako vlastne ma fungovat. Rekl bych ze je to zavada čislo 4. :roll:
kuldinek Neuvedeno
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Re: 1.6 CRDI klepani motoru docela pešek :)

Příspěvekod vladislav » 26.04.2010 22:32

@kuldinek
Myslím,že ti nezbývá nic než reklamovat a reklamovat...Jiná cesta není...Nenech se odbít..Na auto máš dlouhou záruku..Takové řeči ,že je to normální atd atd..To bych nebral vůbec do hlavy..Pokud to nebudeš tvrdě reklamovat tak problémy se ti budou kupit....Servisů Kia je docela hodně zkus ho změnit.. ;)
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod JonnY » 26.04.2010 22:56

nebezpecne jazdne vlastnosti ? :shock:
mame rovnake auto ?

to ze parkovacie senzory blbnu za dazda je normalne. funguju na zaklade ultrazvuku, a ked cez senzor tecie voda, tak ten zvuk proste nerobi to co ma.

ale inac, reklamovat reklamovat reklamovat. neskusal si natankovat nejaku shell supernaftu ? ak by sa to klepanie zmenilo, tak by sa z toho mozno dalo usudit, kde je problem.
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod lisak1979 » 27.04.2010 00:18

Kde jsi koupil auto a kde jsi ho reklamoval?
Opravdu bych to raději zkusil někde jinde. Já mám 1,6 CRDi 66kW 2009 a jsem spokojen.
Držím palce a nenech se odradit přístupem servisu. :thu:
lisak1979 Muž
Uživatel fóra

Sponzor (2)

Kia cee'd (2009)
30 km @ 6.3 l/100km

Příspěvekod rad3g » 27.04.2010 07:04

Ty zámky dveří se tak chovají, i když je to trochu nezvyk. Zase když se nad tím zamyslíš, tak zloděj který by ti, po automatickém odemknutí dveří, případně vlezl do auta dveřmi u spolujezdce bude mít trochu problém. 8-) V každém jiném autě se mi po otevření jedněch dveří odemkly všechny, ale tohle :kia: řešení se mi líbí a zdá se docela rozumné a bezpečné.
rad3g Muž
Nováček

Kia cee'd SW (2010)
1000 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod Marek_Km » 27.04.2010 07:20

@kuldinek:
Klepání motoru - reklamovat.
Okna - automatický dojezd se vyjímečně musí nastavit - podržet pár sekund zmáčknuté tlačítko v krajní poleze okna.
Senzory - reklamovat, třeba je před nima polej a předveď, že nefungujou.
Automatický zámek dveří - defaultně z výroby na 40 kmh, jinak se dá v servisu nastavit na 20 kmh, nebo úplně deaktivovat. U staršího modelu to bylo tak, že se to po vypnutí motoru a vytáhnutí klíčku automaticky odemklo. Zeptej se v servisu, jak to má být. Třeba to má facelift jinak. Pokud se ale zamkneš ručně, tak mám pocit, že se to samo neodemkne.
Nebezpečné jízdní vlastnosti, mám krátkého Ceeda, nepřipadá mi jak kačena. Jaká máš kola a jak je máš nafoukané?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Beda » 27.04.2010 07:58

FL verze to odemykani dveri ma jinak, uz mi to rikali rodice, ze se jim taky zadni dvere automaticky neotevrou jak mne, kdyz vytahnu klice :idea:

Edit: je to trosku jinak, ctete viz. nize ;)
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod Taserda » 27.04.2010 09:13

Tiež si myslím že treba zájsť aj do iného servisu,v každom sú ľudia ale v každom iný a odomykanie dverí sa mi zdá logické ,ak mám potrebu čo spomínaš zamknem s DO a zase odomknem.Stará finta s defektom pri výjazde z čerpačky a následnom vykradnutím auta pri výmene kolesa by tu nemusela hroziť.
Prajem vyriešenie problémov a veľa šťastných KM v novom aute.
sw 1.6 crdi,r.v.5.2009,farba HR
Taserda Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod ohen10 » 27.04.2010 09:28

Beda píše:FL verze to odemykani dveri ma jinak, uz mi to rikali rodice, ze se jim taky zadni dvere automaticky neotevrou jak mne, kdyz vytahnu klice :idea:

Ja mám FL a ako vytiahnem kľúč, automaticky sa odomkne celé auto. Pokiaľ niekto neotvorí skôr jedny dvere, potom ja vytiahnem kľúč- vtedy sú odomknuté len dvere, ktoré boli pred vytiahnutím kľúča. Zvyšok zostáva zamknutý...
Akustické vlny, šíriace sa zo zdroja v ľudskom hrdle, sa odrazia od bariéry geologického pôvodu so silou adekvátnou k pôvodnému impulzu. (Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.)
ohen10 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2009)
152000 km @ 6.0 l/100km

Příspěvekod penek » 27.04.2010 10:47

Hoď sem link kterej servis to je.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady