Převodovka - řazení

Trápí Vás něco na voze?

Re: Převodovka - řazení

Příspěvekod hermenet » 10.03.2010 15:08

Offtopic :
-drb- píše:Párkrát mne takhle pobavilo, když jsem měl vedle sebe "závodníka" v 1.9 TDI, který udržoval ten svůj koncert v otáčkách, aby mohl vyrazit a nakonec ta moje malinká 1.4 v těžkém kombíku vyrazila podstatně rychleji. Na padesátce jsem tam dal tu svou čtyřku a závodník se s černým dýmem u výfuku prohnal vítězně kolem. Když to bylo poprvé, ťukal jsem si na čelo, co blbne, ale stalo se mi to už zhruba pětkrát a pokaždé stejný scénář, stejný motor, stejný typ auta a zřejmě stejný typ řidiče.

Jo, to znám. Nekoukaj na nic jinýho, soustředěj se na svůj "zápas", a když ho "vyhrajou", tak už skoro nestíhaj dobrzdit ke křižovatce nebo ke svému výjezdu z dálnice :-). Bacha na ně. Hlavně se nenechat vyprovokovat. Já si s nima teda občas zazávodím, to zas popřít nemůžu, ale zásadně jen v kopcích na dálnici. Asi jsem taky jen zakomplexovaný 1.4kař a potřebuju se občas ujistit, že to do těch kopců opravu umí tahat líp.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod bosyboss » 10.03.2010 15:30

Tak to ja som si raz pohral s jedným BMW.Vedľa mnana križovatke dvaja mlaďasi, samozrejme auto o tatínka a frajeri ojojoj :P . Bolo to v Ružomberku na poslednej svetelnej smerom na Poprad, tam kde sa Pravý pruh zbieha do ľavého. Síce mali novšie BMW ale na bratovu starú (r.v.1990)Lanciu Thema 2.0 Turbo benzín 137 kW nemali. To sa chlapci divili-1 a hneď rovno 3-ka. No nakoniec ma samozrejme po 400 metroch predbehli cez plnú čiaru, keď som ja mal na tachu 50Km/h. A neodpustili si prostredník(vodič aj spolujazdec). Lenže blbci si nevšimli políciu oproti. Tí sa otočili a s majákmi za nimi. Keď ich zastavili, tak som zastal aj ja, bez toho aby ma policajti zastavovali. Oni mi síce povedali, že celú situáciu( obehovanie cez plnu aj prostredník) videli a že ju budu riešiť, ja som im na to odpovedal, že OK. ale som len jednoducho chcel vidieť tých blbcom. Na čo sa policajt poumial, zaželal mi štastnú cestu a pekný deň.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod JonnY » 10.03.2010 15:35

rychlosti bez problemu, okrem tej spiatocky. uz tusim ani ta spojka nesmrdi.
jedine co som si vsimol, ze ak vytocim jednotku do 5-6tisic, a nasladne chcem zaradit rovno stvorku, tak mi tam skoro vzdy padne dvojka. :?
nestalo sa vam nieco take ?
JonnY Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Jenda » 10.03.2010 15:45

JonnY píše: ze ak vytocim jednotku do 5-6tisic, a nasladne chcem zaradit rovno stvorku, tak mi tam skoro vzdy padne dvojka. :?

To jsem ani nezkoušel - vytáčet 1. stupeň na 5 - 6000 otáček? Jaký to má smysl? :o
Jenda Muž
KIA Family

5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2009)
0 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod ervss » 10.03.2010 16:00

Jenda .. zavod .. egohonicka :D mnoho smyslu :D
ervss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

BMW 5 Series (2008)
0 km @ 8 l/100km

Příspěvekod JonnY » 10.03.2010 16:41

Jenda píše:
JonnY píše: ze ak vytocim jednotku do 5-6tisic, a nasladne chcem zaradit rovno stvorku, tak mi tam skoro vzdy padne dvojka. :?

To jsem ani nezkoušel - vytáčet 1. stupeň na 5 - 6000 otáček? Jaký to má smysl? :o

no skus sa niekedy v bratislavskej spicke zaradit do suvislej premavky, ktora ide 70kmh. vytacat motor do 2000rpm a hladkat plyn nieje spravna taktika.

ervss : podla seba sudim teba ? :angry:
to som fakt zavodnik, ked jazdim so skoro o dva litre nizsou spotrebou nez ty...
Naposledy upravil JonnY dne 10.03.2010 19:15, celkově upraveno 1
JonnY Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod -drb- » 10.03.2010 18:05

Jenda píše:

Třeba proto, že je tam ten motor nejpružnější a výkonové maximum je kolem šesti tisíc? A také proto, že poměr mezi 1. a 2. stupněm je u ceeda nějaký divný. Jednička je hodně krátká oproti dvojce. Pokud tedy nechci, aby mi na dvojku spadly otáčky příliš, tak musím jedničku vytočit trochu víc.

Prostě když potřebuju větší a plynulé zrychlení z 0 (nechme důvody stranou, je jedno, jestli to je závodění nebo potřeba rychlého zařazení do proudu aut), tak nezbývá než tu jedničku točit.

U převodovky v ceedu mám furt pocit, že to bylo konstruované pro výrazně slabší motor, proto je tam tak krátká jednička (a taky poddimenzované obložení, které smrdí při větší zátěži - třeba couvání do kopce při parkování s naloženým autem).
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod alena » 11.03.2010 13:32

Ahoj, mne taky zlobí 1 a 2 a nejhořší to je když stojím na križovatce a chci tam už vjet a nejde tam ta 1 zaradit. Někdy nepomuže ani vyšlápnout spojka , musím ji vyšlápnout víckrat. Mám už naježdeno neco kolem 15000km, za pár mesícu jedu na 1 garančku tak jim to tam hnet zreklamuji at se na to kluci kouknou. Jedu na garančku do Autobond Praha, reklamoval to tam už nekdo?
alena Žena
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod majopa » 11.03.2010 14:40

Mám nabehané 7500km, radenie rýchlostí (1-5) mi ide zatial bez problémov. Ale zato spiatočka mi tam neskočí niekedy ani na 3krát :o . Čo ma kámoš Ceeda ma ten istý problem. Keď pôjdem na garančku tak im poviem nech sa na to pozrú.
majopa Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Marek_Km » 11.03.2010 15:35

alena píše:Mám už naježdeno neco kolem 15000km, za pár mesícu jedu na 1 garančku...

Sorry za OT, ale s 1.4 se chodí po roce, nebo 15000 km (podle toho, co nastane dřív), nebo to máš jinak?
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod alena » 11.03.2010 16:05

Marek_Km píše:
alena píše:Mám už naježdeno neco kolem 15000km, za pár mesícu jedu na 1 garančku...

Sorry za OT, ale s 1.4 se chodí po roce, nebo 15000 km (podle toho, co nastane dřív), nebo to máš jinak?

Ja mám MY09 a tam se jezdí po 20000km a nebo po roce. Ja pudu asi podel km proto že ješte udelám cestu na východní slovesnko a km tam naskáčou rychle a až v pulce srpna budu mít auto rok.
alena Žena
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 11.03.2010 16:17

alena píše:Ahoj, mne taky zlobí 1 a 2 a nejhořší to je když stojím na križovatce a chci tam už vjet a nejde tam ta 1 zaradit. Někdy nepomuže ani vyšlápnout spojka , musím ji vyšlápnout víckrat. Mám už naježdeno neco kolem 15000km, za pár mesícu jedu na 1 garančku tak jim to tam hnet zreklamuji at se na to kluci kouknou. Jedu na garančku do Autobond Praha, reklamoval to tam už nekdo?

V Autobondu jsem byl včera, měnili mi motorek ostřikovačů a jen tak mezi řečí při čekání jsem se bavil s příjímacím technikem o tom, že mi v Čestlicích měnili převodovku a že se jim do toho moc nechtělo. Divil se, proč se jim do toho nechtělo, vždyť o nic nejde a KIA to zaplatí, z toho lze soudit, že by jsi tam neměla mít problém s reklamací. Zároveň mi však potvrdil, že u všeho v ceně nad 15000,-Kč musí být souhlas KIAMOTORS, tak to je možná trochu zádrhel. Držím palce ať pochodíš, s převodovkou jsem si užil svoje, najdeš to v předchozích příspěvcích. Ani ta nová není perfektní, 1 jde občas ztuha a u 2 očas cítím jak to tam zalejzá do sebe a čekám jestli se ozvou zuby nebo ne :( no zatím má nová skříň jen 3000km, tak má čas se ještě ochodit a jinak budu věřit v sedmiletou záruku (tchán má Hyundaie Elantru a převodovka taky nic moc, Korejci převodovky fakt moc neumí). Na mě AUTOBOND působí dobrým dojmem, vypadá to, že se stane mojim domovským přístavem. Garančka tam byla v pohodě.
Naposledy upravil Mirek28 dne 11.03.2010 16:26, celkově upraveno 2
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 11.03.2010 16:19

alena píše:
Marek_Km píše:

Ja mám MY09 a tam se jezdí po 20000km a nebo po roce. Ja pudu asi podel km proto že ješte udelám cestu na východní slovesnko a km tam naskáčou rychle a až v pulce srpna budu mít auto rok.

Můžu potvrdit, ověřeno v KM CZ, vozy od modelů MY09 mají garanci ROK/20.000km, i když je v servisce psáno ROK/15.000km.
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 11.03.2010 17:22

Mirek28 píše:
alena píše:Ahoj, mne taky zlobí 1 a 2 a nejhořší to je když stojím na križovatce a chci tam už vjet a nejde tam ta 1 zaradit. Někdy nepomuže ani vyšlápnout spojka , musím ji vyšlápnout víckrat. Mám už naježdeno neco kolem 15000km, za pár mesícu jedu na 1 garančku tak jim to tam hnet zreklamuji at se na to kluci kouknou. Jedu na garančku do Autobond Praha, reklamoval to tam už nekdo?

V Autobondu jsem byl včera, měnili mi motorek ostřikovačů a jen tak mezi řečí při čekání jsem se bavil s příjímacím technikem o tom, že mi v Čestlicích měnili převodovku a že se jim do toho moc nechtělo. Divil se, proč se jim do toho nechtělo, vždyť o nic nejde a KIA to zaplatí, z toho lze soudit, že by jsi tam neměla mít problém s reklamací. Zároveň mi však potvrdil, že u všeho v ceně nad 15000,-Kč musí být souhlas KIAMOTORS, tak to je možná trochu zádrhel. Držím palce ať pochodíš, s převodovkou jsem si užil svoje, najdeš to v předchozích příspěvcích. Ani ta nová není perfektní, 1 jde občas ztuha a u 2 očas cítím jak to tam zalejzá do sebe a čekám jestli se ozvou zuby nebo ne :( no zatím má nová skříň jen 3000km, tak má čas se ještě ochodit a jinak budu věřit v sedmiletou záruku (tchán má Hyundaie Elantru a převodovka taky nic moc, Korejci převodovky fakt moc neumí). Na mě AUTOBOND působí dobrým dojmem, vypadá to, že se stane mojim domovským přístavem. Garančka tam byla v pohodě.

Prečo Ti menili motorček ostrekovača?
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra

Příspěvekod alena » 11.03.2010 17:24

Mirek28 píše:

Ja sem tam totiž ceeda kupovala a byli docela v pohodě a i hodne příjemný. Tak se nechám překvapit. Jo a motorek si tam reklamoval? a vyměnili ti ho jako reklamaci nebo si neco platil? proto že moje stierače taky nejsou žádny upěch.
alena Žena
Uživatel fóra

Kia cee'd (2009)
19860 km @ 6.1 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady