aifell píše:No tak to jste mě sakra vystrašili ... To že reznou 5 dveře i Pavlovi (Blackdeath.P) je pro mě naprosto šokující! Auto má jen pár měsíců ... Já se snad raději na své auto ani důkladně koukat nebudu ...
Blackdeath.P píše:aifell píše:No tak to jste mě sakra vystrašili ... To že reznou 5 dveře i Pavlovi (Blackdeath.P) je pro mě naprosto šokující! Auto má jen pár měsíců ... Já se snad raději na své auto ani důkladně koukat nebudu ...
Mě se zdá že to rezne v místách styku kufr a plastového dílu v kterém jsou umístěny žárovky na SPZ v rozích je tam odraženej lak jak se to zavírá tak se to tam dře. Nevím jestli je to na kov nebo každopádně technik se na to díval a tvrdil že to nakov nejní je fakt že když jsem to umyl wapkou tak jsem nic rezavího neviděl ale když jsem to myl jen houbou tak ano ale mohlo to být jen trochu špíny co nešla z toho rohu tak dobře smýt. každopádně vyjádření technika nejní to až na kov v dubnu se to vyřeší spolu s prohlídkou karoserie.
Jinak když jsem myl auto tak jsem na autě nacházel jak na laku tak i třeba na plastových dílech takkové rezavé tupky které nevím kde se tam vzali a od čeho jsou právě mě mate že to bylo i naplastovém nárazníku jao kdyby to od někud odlétavalo.
Blackdeath.P píše:No taky jsem čuměl co dělá rez na plastu šlo to normálně nehtem pak seškrábnout dolu ale kde se to tam vzalo to nevím
aifell píše:Blackdeath.P píše:No taky jsem čuměl co dělá rez na plastu šlo to normálně nehtem pak seškrábnout dolu ale kde se to tam vzalo to nevím
tak to bude ono, já na to moc nerýpal jak jsem psal, není to moc vidět z dálky, ale v hlavě mi to vrtalo v hlavě a dnes jsi mě to připoměl! Co si vzpomínám tak na kia srazu generální ředitel něco mluvil o špatné vodě ve výrobním závodě, když se probírala rez. Ale jestli i toto stím souvisí :-(
Blackdeath.P píše:No taky jsem čuměl co dělá rez na plastu šlo to normálně nehtem pak seškrábnout dolu ale kde se to tam vzalo to nevím
Axel píše:Blackdeath.P píše:No taky jsem čuměl co dělá rez na plastu šlo to normálně nehtem pak seškrábnout dolu ale kde se to tam vzalo to nevím
Tak jediný co mě napadá jsou nějáký exkrementy od much nebo podobné havěti. Vždycky když umyju auto a pak ho kontroluju mám tam taky takový ďubky. Jak je červený a mokrý tak to tu havěť strašně přitahuje....
Tony píše:aifell píše:No tak to jste mě sakra vystrašili ... To že reznou 5 dveře i Pavlovi (Blackdeath.P) je pro mě naprosto šokující! Auto má jen pár měsíců ... Já se snad raději na své auto ani důkladně koukat nebudu ...
kontroloval sem dneska dveře a ty jsou "zatím" ok. teda aspoň doufám...![]()
jestli je ale pravda že ta záruka je jen až opravdu na prorezivění (tedy skrz) tak to je šílené!!! představte si to: kvetou vám dveře jako u felicie a servis nic... maximálně vám to přebrousí a přelakuje a tak dá na dveře další vrstvu laku takže ta rez co tam je (protože jak se jednou objeví už se jich nezbavíte) si klidně vyleze za 2 roky znovu
Happy píše:Tony píše:aifell píše:No tak to jste mě sakra vystrašili ... To že reznou 5 dveře i Pavlovi (Blackdeath.P) je pro mě naprosto šokující! Auto má jen pár měsíců ... Já se snad raději na své auto ani důkladně koukat nebudu ...
jestli je ale pravda že ta záruka je jen až opravdu na prorezivění (tedy skrz) tak to je šílené!!! představte si to: kvetou vám dveře jako u felicie a servis nic... maximálně vám to přebrousí a přelakuje a tak dá na dveře další vrstvu laku takže ta rez co tam je (protože jak se jednou objeví už se jich nezbavíte) si klidně vyleze za 2 roky znovu
Když jsem to auto kupoval, tak jsem se právě na tohle speciálně prodejce ptal. A on na mě hned vyjel s tím, že mi stejně žádná automobilka nedá záruku na povrchovou korozi. A já hned, ale dá, třeba Mazda, tři roky a potom dalších devět na prorezivění. A on, že to prý nevěděl, že je to divné, že o tom nikdy neslyšel. Takže už tehdy mi bylo jasné, jak to asi bude. A pak jsem mu taky říkal, že se na netu objevily omlácené zadní dveře a blatníky od kamínků, tak jestli mi může říct on, jak se to řeší. Prý se s tím nesetkal a že to není možné, že majitel byl asi nějaké čuně a bůh ví kde jezdil. A já hned na to odvětil něco v tom smyslu, proč mají nové cee'dy ochranu na těch lemech a staré ne. A on, že kde .. tak jsem mu to ukázal. Úplně zrudnul a nevěděl, co má říct. Tak můj další dotaz byl, jestli mi to tam taky můžou dát ... to néé, to je z výroby. Ještě k tomu mám něco dodávat?
aifell píše:@Blackdeath.P: Ty woe teď si vzpúomínám, že něco podobného co popisuješ na konci tvé zprávy jsem už také na autě viděl. A sice vepředu na plastovém nárazníku jak je pod SPZ to žebrování. Tak tam jsem viděl jednou při mytí jakoby prosvítající rezavou čárku, tehdy jsem se tomu také divil co to je na plastovém nárazníku, jako kdyby to byla rezává odřeninka a byla vidět jen z kratčí vzdálenosti jak jsem to drhnul z čumákem skoro na autě ... Těžko říci, ale na plastu?? :-o
Axel píše:Já mám na předních kolech malý zástěrky a na zadních dveřích a na zadním lemu ve spod nalepenou pruhlednou folii....Je to ono?
Happy píše:Tony píše:aifell píše:No tak to jste mě sakra vystrašili ... To že reznou 5 dveře i Pavlovi (Blackdeath.P) je pro mě naprosto šokující! Auto má jen pár měsíců ... Já se snad raději na své auto ani důkladně koukat nebudu ...
Když jsem to auto kupoval, tak jsem se právě na tohle speciálně prodejce ptal. A on na mě hned vyjel s tím, že mi stejně žádná automobilka nedá záruku na povrchovou korozi. A já hned, ale dá, třeba Mazda, tři roky a potom dalších devět na prorezivění. A on, že to prý nevěděl, že je to divné, že o tom nikdy neslyšel. Takže už tehdy mi bylo jasné, jak to asi bude. A pak jsem mu taky říkal, že se na netu objevily omlácené zadní dveře a blatníky od kamínků, tak jestli mi může říct on, jak se to řeší. Prý se s tím nesetkal a že to není možné, že majitel byl asi nějaké čuně a bůh ví kde jezdil. A já hned na to odvětil něco v tom smyslu, proč mají nové cee'dy ochranu na těch lemech a staré ne. A on, že kde .. tak jsem mu to ukázal. Úplně zrudnul a nevěděl, co má říct. Tak můj další dotaz byl, jestli mi to tam taky můžou dát ... to néé, to je z výroby. Ještě k tomu mám něco dodávat?
Happy píše:aifell píše:@Blackdeath.P: Ty woe teď si vzpúomínám, že něco podobného co popisuješ na konci tvé zprávy jsem už také na autě viděl. A sice vepředu na plastovém nárazníku jak je pod SPZ to žebrování. Tak tam jsem viděl jednou při mytí jakoby prosvítající rezavou čárku, tehdy jsem se tomu také divil co to je na plastovém nárazníku, jako kdyby to byla rezává odřeninka a byla vidět jen z kratčí vzdálenosti jak jsem to drhnul z čumákem skoro na autě ... Těžko říci, ale na plastu?? :-o
To dělají posypové materiály. Na předešlých autech jsem toho měl plno a já se vždycky děsil, že to kvete. a ne, byl to zažraný posypový materiál ti prevíti do toho přidávají bůh ví co.
Axel píše:Já mám na předních kolech malý zástěrky a na zadních dveřích a na zadním lemu ve spod nalepenou pruhlednou folii....Je to ono?
Na předních kolech mám taky zastěrky, a na zadním lemu vespod mám taky cosi, ale pak je tam ještě jedna, která vede podél lemu a dveří ještě tak 10 cm nahoru a tu tam nemám. Ty folie jsou tam dvě. U starých aut jedna u nových 2 nad sebou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé