Skubani vozu (motoru 1.6CRDi)

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Tony » 10.03.2008 00:16

musím říct že škublo. 2x za celý ten rok. takže to vůbec neřeším. kdyby se to opakovalo tak s tím budu něco dělat ale zatím nemám proč. nechci si posrát motor (jak tu někteří píšou).

je ale zvláštní že někomu to cuká furt, jinému ne. a po přehrání někomu to dělá pořád a jěště mu klesl výkon a jiný je v poho. je to zvláštní...
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

cukání

Příspěvekod penek » 10.03.2008 11:44

Tak dneska s tím škytalem jedu taky do Průhonic na ten soft, tak uvidíme. Mám najeto 5k, když to držím cca nad 2200rpm, tak poho, ale to škubání mi leze na nervy, na 1900rmp přece není dehet podtočenej.
Keine Panik auf der Titanic!
penek Neuvedeno
Uživatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod Kryshna » 10.03.2008 14:00

Vasek píše:
Kryshna píše:Je radost slyset ze KIA se o tento problem postarala... snad vam to bude slapat bez problemu, aby jste mohli mluvit o KIA jen v pozitivech a otevreli oci Fobiatikum a jim podobnym :scooter:

Myslíš že se o to postarala KIA? Postarali se o to ti ,co si to nenechali líbit.Né ti, co o tom jen psali a čekali až to za ně někdo vyřeší.Teprve pak KIA začala na tom pracovat.

Clovece, neber me hned za slovo... je to neslusne ;) Postarala se o to KIA na zaklade nespokojenosti zakazniku ;) a je to, ne?
Taky to mohlo dopadnout jinak ;) Jenze to by KIA musela mit pozici minimalne jako Schade v CR... ti take zametou vse pod koberec ;)
Já neumírám, já takhle žiji...

Obrázek
Kryshna Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd (2011)
31000 km @ 8.1 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 21:02

Tak dnes jsem si privezl svoje vozitko domu a asi dvakrat jsem zaznamenal zaskubani na zde uvedenych otackach. Jeste pockam jak bude dal ...
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 10.03.2008 21:54

bob17 píše:To koukám :shock: :shock: :shock: Je tu více majitelů, kterým se po přehrání SW zdá, že vedlejším efektem je pokles výkonu? I když já si už asi nevyberu, auta, která jdou teď do výroby, zřejmě dostanou nejnovější verzi SW.

Já můžu říct za sebe, že žádný pokles výkonu u auta nepocituji a to jezdím den co den už 14 dní do Prahy a auto šlape jak hodinky a že ho zrovna chudáka nešetřím.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod penek » 11.03.2008 05:30

Tak včera Průhonice přehrály soft a cestou domů už zaplať PB klid. Tak klopf, klopf, klopf! 8-) Jinak nějakej pokles výkonu jsem absolutně nezaznamenal.

P
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

cukání 1.6crdi

Příspěvekod penek » 13.03.2008 11:03

Tak po tom přeprogramování softu jsem najel už asi 500km, zkouším to lechtat, jezdit normálně, i lehce týrat :x a zatím to skutečně vypadá, že je to vyřešený, nehrklo to už ani 1x. Jo a ten výkon ABSOLUTNĚ dolů nešel. Takže pokud vám ta 1.6crdi taky cuká, z osobní zkušenosti radím udělat to samý. :grin:

(snike - příspěvek přesunut kam patří)
penek Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
245000 km @ 5.3 l/100km

Příspěvekod libra » 17.03.2008 11:49

Neviem presne o ake cukanie pisete. JA som podobne pozoroval (pocit, ako keby raz dostalo/raz nedostalo naftu) len pri nevhodnom radeni... Vacsinou to bolo na hrane, ked som plyn mal stlaceny asi o 1 - 8 mm , teda bol to normlany jav, vlastne som pedalom priskrcoval plyn...
Nechcem nikoho urazat, ale domnievam sa, ze to pozorovali vacsinou ludia, ktory prave presli na naftu...
Keby ste presli na TDI, tak by ste s tym problem nemali, kedze ono ti zacne tak triast autom a tak buchat, ze by si radsej odstavil auto, a volal odtahovku... Este zjavnejsie sa to objavuje na FABKE 1,4TDI 3valec...
Ale CRDI je tak skvely, ze ono ti namiesto toho buhania taha a taha. A teda moze nastat aj taky extrem, ze ti taha aj vtedy, ked raz dostane naftu-raz nie, a uz je pod normalnymi otackami...
Napriklad, u mna pri sportovej jazde ani raz netrhol motor... Stavalo sa to vacsinou vtedy, ked som jazdil v ECO mode, teda som isiel na hrane normlanych otacok a na hrane podradovania...

Ake s tym mate skusenosti vy ?
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 17.03.2008 13:55

libra píše:Neviem presne o ake cukanie pisete. JA som podobne pozoroval (pocit, ako keby raz dostalo/raz nedostalo naftu) len pri nevhodnom radeni... Vacsinou to bolo na hrane, ked som plyn mal stlaceny asi o 1 - 8 mm , teda bol to normlany jav, vlastne som pedalom priskrcoval plyn...
Nechcem nikoho urazat, ale domnievam sa, ze to pozorovali vacsinou ludia, ktory prave presli na naftu...
Keby ste presli na TDI, tak by ste s tym problem nemali, kedze ono ti zacne tak triast autom a tak buchat, ze by si radsej odstavil auto, a volal odtahovku... Este zjavnejsie sa to objavuje na FABKE 1,4TDI 3valec...
Ale CRDI je tak skvely, ze ono ti namiesto toho buhania taha a taha. A teda moze nastat aj taky extrem, ze ti taha aj vtedy, ked raz dostane naftu-raz nie, a uz je pod normalnymi otackami...
Napriklad, u mna pri sportovej jazde ani raz netrhol motor... Stavalo sa to vacsinou vtedy, ked som jazdil v ECO mode, teda som isiel na hrane normlanych otacok a na hrane podradovania...

Libra kdyby jsi cetl pozorne tak by jsi věděl že kvuli cukani motoru už se přehrával sw do ridici jednotky ve kterem byla chyba, rict ze se to stava lidem kteri presli na naftu je hloupe a zavadejici.Sam si zjistil kdy to dela tzn v eco mode.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod emann » 17.03.2008 17:29

tak sem dnes byl v servisu se připomenout že bych chtěl přehrát konečně ten sw a bylo mi řečeno že mají nějakou novější verzi programu a že tu kartu co jim poslala kia tak ta že jim je k ničemu pry snad čekají až si to budou moct stáhnout přes internet,karta prý pasuje jen servisům se starším provedením toho programu,ti co prý začali dělat kiu loni tak mají novější verze tak sem z toho blázen. :no: :no: :no: :no:
emann Muž
Přispěvatel fóra

Kia cee'd SW (2007)
111400 km @ 5.4 l/100km

Příspěvekod libra » 17.03.2008 20:33

ceedsw píše:
libra píše:Neviem presne o ake cukanie pisete. JA som podobne pozoroval (pocit, ako keby raz dostalo/raz nedostalo naftu) len pri nevhodnom radeni... Vacsinou to bolo na hrane, ked som plyn mal stlaceny asi o 1 - 8 mm , teda bol to normlany jav, vlastne som pedalom priskrcoval plyn...

Libra kdyby jsi cetl pozorne tak by jsi věděl že kvuli cukani motoru už se přehrával sw do ridici jednotky ve kterem byla chyba, rict ze se to stava lidem kteri presli na naftu je hloupe a zavadejici.Sam si zjistil kdy to dela tzn v eco mode.

To, ze sa to da upravit softwerovo, neznamena, ze je to chyba... predpokladam, ze len doladili vstrekovanie paliva, lebo vacsina vodicov s tym nevie jazdit normalne (tymto nechcem nikoho urazit)...
Esteraz: podla mna sa to objavilo prave kvoli tomu, ze to je CRDI, a tym nenuti benzinakov zvykat si na naftu - kedze sa stym da jazdit na 85% rovnako, ako s benziniakom...
Keby to bolo obycajne TDI, tak vodica ani nepusti na tu hranicu, lebo by zacal nenormalne klepat uz niekolko sekund pred tou hranicou...

EDIT: este by som dodal, ze pri TDI prave ten ECO mod dodrbava turbo, a ten odchadza predcasne... Ked sa spytas hociktoreho technika (nemyslim tym predajcov - oni totiz pekne zarobia pri vymene turba), tak ti povie, ze sa s TDI nesmie jazdit na hranici (cca 1900 - 2000 otacok)... Som zvedavi, ako to bude u CRDI - ale predpokladam, ze turbo pracuje na podobnom principe, a teda treba ho pouzivat, inak sa zanesie - a potom tomu uz nic nepomoze...
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 17.03.2008 21:10

@libra
No, ja to za normalni chovani nepovazuji. Jedu napriklad do zatacky, hodim nohu z plynu a za zatackou pridam. Pokud jsem na tech kritickych otackach a mam to "stesti" dostanu 3-5 kopancu. Nekdy to ma dokonce snahu kopat dokud nepodradim. Takze taky uz to zacinam resit se servisem a doufam v uspesne vyreseni.
Návštěvník

km @ l/100km

Příspěvekod snike » 17.03.2008 21:35

@libra: Chyba v ECU byla, řešilo se to přeprogramováním funkce EGR ventilu, který tohle škubání způsoboval.

@emann: Je možné, že některé servisy mají již novější verze GDS, které se softwarem na dodané kartě od KM nefungují.
KIA Sportage MY25 TOP 1.6 T-GDI GPF 4x2 MHEV 7DCT 118 kW bílá Cassa (WD) 8.666 km ... Kanec klubuObrázek
snike Muž
Moderátor

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1) 9. sraz Kia-Club.org (1)
10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1)
10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1)
27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) 1. místo (1) 2. místo (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (25)

Kia Sportage V (2025)
8666 km @ 0 l/100km

Příspěvekod libra » 18.03.2008 13:41

Potom sa ospravedlnujem vsetkym: potom asi mam uz dobry soft (kupovane v 05/2007), kedze ja som nic nezvycajne nespozoroval - akurat asi 3 krat male trhanie, ale to som pripisoval nespravnemu prevodovemu stupnu... spytam sa na to v servise, ze aky maju nazor :)
libra Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Návštěvník » 22.03.2008 01:11

neprecital som cele tema az do konca.... len som chcel malou prispiet do debaty.. existuje rezim motora "cut off" a ten je prave vtedy ak dobrzdujeme motorom.... pracuje sice len v istych otackach..ale tie zodpovedaju viac menej pracovnym... znamena to , ze pokial brzdime motorom..riadiaca jednotka dava pokyn na uplne vyplnutie dodavky paliva k vstrekom.... pretoze chape. ze nasa poziadavka je dobrzdovat motorom a tak nema vyznam aby sa motor prepol do rezimu volnobehu co si pyta zbytocne vela paliva....
ak to tu uz niekto vysvetlil...ospravedlnujem sa...no kazdopadne by som upravil prispevok KRYSHNU, to cukanie urcite nie je spravne, stym suhlasim ... ale nemato na svedomi prave "znovapripojenie paliva " do okruhu. je ale zrejme. ze kazdy motor zo zaradenim kvaltu bude cukat pokial by sme ho nutili ist pod otacky volnobehu...

a este k rezime cinnosti EGR ventilu.... ak mate moznost pozrite si niekde na nete princip cinnosti... rozsah otacok v ktorych je aktivny..atd atd.. skoro kazdy diesel... aj s common railom ma v istych otackach pokles vykonu na maly okamzik... a najviac je to citelne pri plynulom zrychlovani zvacsa pri poziadvke na maximalny vykon... hovori sa tomu vykonova diera a suvisi s connostou EGR ventilu.. mozno to prave riesi to zmena SW... aj EGR ventil je riadney RJ aj ked otvarany je podtlakom.. a pootvoreni odobera tlak vyfukovych spalin...

rad by som si nechal vysvetlit od Libru co ma turbo spolocne s "ECO modom" ..ako moze mat vplyv na jeho zivotnost... som v tom ze turbo je obycajna mechanicka zaezitost (nakolko som uz mal nejedno v ruke)... dve turbiny tociace sa na jednej oske kde podla typu sa mozu menit uhol nabehu jednotlivych lopatiek (VGT Variabil geometry turbocharger )

VGT

najvacsia zloba pre turbo je olej plny sadze kotra sa usadza voleji beznou prevadzkou. po vypnuti motora po sportovej jazde prestane cez turbo kolovat olej a ten sa zvykne napekat na vsetky mazane casti ( vdaka sadzi ktoru v sebe ma), ... trpi tym najma oska na ktorej su vedene turbinky. preto sas odporuca na volnobehu ponechat auto este par sekund..jednak nema turbo vysoke otacky a tak sa moze chladit pretekanym olejom. pokial viem maximalne otacky turba v zavislosto od velkosti a druhu su az okolo 100tis/min.

takisto trosku nechapem pojmy "zapina a vypina turbo"... je to trosku blbost, turbo sa toci nezavisle od elektroniky...

ja cakam na nove CRDi 1,6 niekedy zaciatkom aprila (dubna) a napisem ako je to u mna s cukanium. predpokladam ze zmenu SW zaradili uz aj do vyroby. dik vsetky ktori sa pricinili o tuto zmenu.
Návštěvník

km @ l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady