Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Totálně vybitá baterie

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod Ingdave » 11.05.2009 11:09

@ Axel
Nemáš pravdu v tom, že deaktivuješ origo :kia: alarm klíčem. Mám ho taky, zamknu tlačítkem na DO, počkám 30 sekund, až vše najede a začne blikat červená kontrolka za předním sklem a pak strčím klíč do zámku dveří, odemknu a otevřu dveře a v tu chvíli spustí alarm své tuuut tuuut, takže honem DO a deaktivovat. Myslím, ale když střčíš klíč do spínačky a načte se imobilizér, tak se takto taky dá deaktivovat alarm, ale toto jsem ještě nezkoušel.
Cee´d SW 1.6 CRDi - MY09 Comfort Abyss Blue
najeto: 24 015 km
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Scala (2024)
3700 km @ 6.2 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod Marek_Km » 11.05.2009 12:10

Axel píše:jinak se mi alarm spustil i když použijete tlačítko jen pro otevření kufru a zbytek vozu je zamčený a pak jsem ho zabouchnul, ale špatně a po chvíli tuuuuuuuut tuuuuuuuut tuuuuuuuuuuuut tuuuuuuuuut tak to jsem byl teda překvapen....

Mě se stalo přesně to samé, i když mi to tady nikdo nevěřil. Taky jsem si odemkl dálkáčem jen kufr, dlouho jsem se tam hrabal a ten jsem pak špatně zabouchl. Jen jsem viděl, jak blikly blinkry a začalo to houkat. Radši jsem to pak znova nezkoušel.
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod Dajek » 11.05.2009 16:04

s tím alarmem je pravda, že stačí zamčít dálkáčem a pak odemčít klíčkem a už to houká, jednou se mi to podařilo, od té doby sem to nezkoušel :-D ale kraválu jak na pouti :-P
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Marek_Km » 11.05.2009 16:15

Dajek píše:s tím alarmem je pravda, že stačí zamčít dálkáčem a pak odemčít klíčkem a už to houká, jednou se mi to podařilo, od té doby sem to nezkoušel :-D ale kraválu jak na pouti :-P

To je klasika, ale já měl na mysli odemčení dálkáčem jenom kufru, pak jeho špatné dobouchnutí. No a asi to signalizovalo vniknutí do auta, když nebylo vše dovřené. Podle mě to bylo tak, že se to při dovírání na malinký okamžik tvářilo jako zavřené, asi se to zamklo a v momentě kvůli nedovření to začalo řvát. Jinak sorry za OT, tady je to o baterii. Docela mně to děsí. Sice šlape jak hodiny, ale jestli se na ni můžu spolehnout... Ještě že je tu Kia Asistance...
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

Příspěvekod viki_ » 11.05.2009 16:56

Marek_Km píše:
...já měl na mysli odemčení dálkáčem jenom kufru, pak jeho špatné dobouchnutí. No a asi to signalizovalo vniknutí do auta, když nebylo vše dovřené. Podle mě to bylo tak, že se to při dovírání na malinký okamžik tvářilo jako zavřené, asi se to zamklo a v momentě kvůli nedovření to začalo řvát....

Stalo se mi to taky, jenom s tím rozdílem, že to začalo houkat až když jsem se špatně docvaklý kufr pokusil znovu otevřít (abych ho zavřel správně).
viki_ Muž
Nováček
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod Ingdave » 11.05.2009 19:08

@ anybody.else
Nemám zatím žádnou zkušenost s Kia Asistance, tak se chci zeptat, jestli ti pak poslali fakturu nebo bylo vše grátis :-D
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Nejvzdálenější účastník srazu (1)

Skoda Scala (2024)
3700 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod Rexrothak » 11.05.2009 19:56

Já jsem byl při koupi auta upozorněn na zvětšenou pozornost na světlo v kufru při zavíraní 5tých dveří.Bylo mi zděleno ,že se mám přesvědčit jestli světlo opravdu zhasne ,když odchazím od auta a myslím si ,že jsem dobře zavřel kufr a opravdu já i manželka jsme už několikrát takto zavíraní opakovali neboť jsme vzadu svítili.
Rexrothak Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Axel » 11.05.2009 20:12

A jak se mám jako přesvědčit když mám zataženou roletu :?: :?: :?: asi tam zavřu přítelkyni a ta mi vždycky zaťuká na pátý dveře, 1 - ok, 2 - špatný :D :D :D
Fandím:
Moto GP
Tým: Ducati Marlboro Team; Jezdec: Casey Stoner (samo na prvním místě jsou naši jezdci :) )

Formule F1
Tým: Scuderia Ferrari Marlboro; Jezdec: Felipe Massa
Axel Muž
Fanda vozů Kia

5. sraz Kia-Club.org (1) Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2008)
34000 km @ 7.6 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 11.05.2009 21:47

Ingdave : no problem nastal vcera, takze jestli mi chtej poslat fakturu, tak mozna teprve dorazi :-)

ale melo by to byt gratis. Na linku Kia Asistance jsem nahlasil temer vse : VIN, SPZ, barvu, typ motoru, kdo je majitel, adresu majitele, telefon na me. Technik prijel problem vyresil, vzal si odemne maly TP a KIA Assistance kartu. Vyplnil formulare, ja je podopsal a hotovo.
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod Ingdave » 11.05.2009 22:11

anybody.else píše:Ingdave : no problem nastal vcera, takze jestli mi chtej poslat fakturu, tak mozna teprve dorazi :-)

ale melo by to byt gratis. Na linku Kia Asistance jsem nahlasil temer vse : VIN, SPZ, barvu, typ motoru, kdo je majitel, adresu majitele, telefon na me. Technik prijel problem vyresil, vzal si odemne maly TP a KIA Assistance kartu. Vyplnil formulare, ja je podopsal a hotovo.

I ten technik dostává svůj plat, tak ho musí někdo platit. Nejsem si zrovna jistý, že by to byla Kia nebo nějaká pojišťovna. Pokud by šlo o problém s motorem, převodovkou atd. tak to chápu, ale vybitá baterie, tak z toho mám strach, že toto bude zpoplatněno. Jinak ti přeji, ať ti faktura nepříjde a nic nemusíš platit.
Ingdave Muž
Fanda vozů Kia

Skoda Scala (2024)
3700 km @ 6.2 l/100km

Příspěvekod anybody.else » 11.05.2009 22:46

Ingdave : podivej se do prirucky Kia Assistance. Je tam napsano za jakych okolnosti mas narok na Kia Assistance. nemam to ted u sebe, ale je tam neco na zpusob : Pri nepojizdnem vozidle zpusobenem nedostatecnymi provoznimi naplnemi, vybitym akumulatore...... dal uz si to nepamatuju, bo jsem ten odstavec uz nedocetl, kdyz jsem nasel co jsem hledal. :-)
Samozrejme je tam, ze sluzba je bezplatna....
anybody.else Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod spazy » 12.05.2009 07:49

Ingdave píše:
titanus píše:a si si isty ze si nemal kluc v 1. polohe??na zhaveni??v tejto polohe to je otazka par hodin...

Všiml jsem si, že namá diesel, tak žhavit by to nemělo .... ale o bateriích jsem slyšel taky něco podobného, že nejsou nic moc a chtělo by ji to časem vyměnit.

to je pravda po case by ju trebalo vymenit, aj ked su pripady ked som pocul, ze baterka vydrzala aj 5 rokov a bola dolievana len destilovana voda, ale v dnestnej dobe su uz bezudrzbove baterky, ktore staci len vymenit
spazy Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Kia cee'd (2008)
140 km @ 4.8 l/100km

Příspěvekod vladislav » 04.06.2009 18:11

Tak dnes ráno mě čekalo nemilé překvapení v podobě vybité baterie....Včera odpoledne jsem auto zaparkoval jako vždy před firmou. Zamknul dálkovým ovladačem.Dnes ráno nešlo odemknout ...Odemknul jsem klíčem dveře ,ale auto bylo absolutně bez proudu..Odpoledne jsem ho nastartoval přes kabely pomocí kolegy z práce....Schválně jsem koukal jestli nebyl špatně dovřený kufr....Vše bylo v pořádku....Je to záhada..Popojel jsem po městě asi 15 km baterie je znovu dobitá....Při nejbližší příležitosti navštívím servis a nechám jí přeměřit..Má najeto na autě 35 000km..Za posledních 17 let jezděni mě to takhle vypeklo poprvé... :mad: :mad:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

Příspěvekod Dajek » 04.06.2009 18:15

@vladislav
tak to nepotěší, spíš to přímo na*ere, hlavně když je venku zhruba 20 stupňů, doufám ale, že je to spíš kusová vada a né vada celé série, to by bylo pak hodně špatný
:kia: cee'd Sporty Wagon 1.6 CVVT Comfort Plus :love:
Dajek Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod vladislav » 04.06.2009 18:23

Užil jsem si už s autem okolo brzd svoje ..Ale jak pozoruji tak to nebylo asi vše... :???: Ještě,že mám na baterii dva roky záruku..takže mám půl roku čas.. :blink:
vladislav Neuvedeno
Fanda vozů Kia

2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)

PředchozíDalší

Zpět na Závady