Převodovka - řazení

Trápí Vás něco na voze?

Re: Převodovka - řazení

Příspěvekod Marek_Km » 06.11.2009 10:25

:thu: To samé amík. Kámoši, co makali za mořem, shodně tvrdili, že tam sehnat auto s manuální převodovkou není jen tak. :)
Kia Cee´d 1.4 EX 80kW (2007)
Marek_Km Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
167000 km @ 6.1 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod figaro » 06.11.2009 12:29

Jakub píše:Z 1 na 2 půjde vždy hůře řadit než na vyšší stupně. U těchto rychlostí je nejvyšší rozdíl otáček a synchrony s tím mají větší práci. Proto jsou synchrony u 1 a 2 větší než u 3 a 4. To co jakoby drhne je právě jištěná synchronizace, kdy synchron drží páku dokud se otáčky hřídelí nevyrovnají.

Dik za vysvetlenie. Asi mas pravdu. Vcera som s tym bol v servise. Chlapik sa bol mojim autom previest a skonstatoval, ze je to v poriadku. Vraj sa to casom zlepsi, ze mam najazdene este malo km (1500). Tak uvidime ako sa to bude spravat, ked pojdem na prvu garancnu prehliadku.
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Venda » 06.11.2009 20:50

Já mám najeto cca 7500km a řazení jde celkem dobře.Někdy mám problem se zpátečkou ale to už je tu psáno. :)
KIA CEED SWII. 1.6GDi Ex. 9S
Venda Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2012)
18000 km @ 6.4 l/100km

Příspěvekod SelfMan » 07.11.2009 07:06

Ja mam 5500km a trochu sa to zlepsilo. Problem mam len obcas pri podradeni na dvojku do zakruty vo vyssej rychlosti. (nie neprimeranej :) )
SelfMan Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Kia cee'd SW (2009)
9500 km @ 7.8 l/100km

Příspěvekod lubos.t » 10.11.2009 14:50

kisil píše:najazdené 3500 km.vsetky rychlosti padaju jedna básen až na tu spiatocku.ta funguje ako vacsine z vas (obcas jej treba trošku pomôct) :kia:

pridavam sa k tomu. radenie bez chyby az na spiatocku, najazdenych 16500km ale aj tak na spiatocku treba pomaly a niekedy 2x. inak spokojnost, ale na radenie octavie to nema.
kia ceed sw 1,6crdi 85kw
lubos.t Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2008)
24000 km @ 5.8 l/100km

Příspěvekod bosyboss » 15.11.2009 03:48

lubos.t píše:
kisil píše:najazdené 3500 km.vsetky rychlosti padaju jedna básen až na tu spiatocku.ta funguje ako vacsine z vas (obcas jej treba trošku pomôct) :kia:

pridavam sa k tomu. radenie bez chyby az na spiatocku, najazdenych 16500km ale aj tak na spiatocku treba pomaly a niekedy 2x. inak spokojnost, ale na radenie octavie to nema.

Tak to máš pravdu, škodouky majú veľmi presne riadenie, tie rýchlosti tam skáču skoro samé. Ale cee´d na tom vôbec nie je zlé, ja som spokojný veľmi. Inak ja mám skúsenosť v mojej Lagune II s Mileticom , pri vymene oleja v prevodovke som ho tam dal a radenie sa zlepšilo, dokonca mi prestala škrtať 3-ka, čo je v lagunách vrodená vada.
To len tak pre zaujímavosť.
bosyboss Muž
Přispěvatel fóra
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

Příspěvekod figaro » 22.02.2010 19:39

Tak zajtra som objednany do servisu. Problemy s radenim stale pretrvavaju a podla mna sa to stupnuje. Najskor som bol odhodlany cakat do prvej garancky ale rozhodol som sa ist s tym skor. Mam najazdenych cca 4tisic km. Myslel som, ze radenie sa casom "vychodi" a a rychlosti pojdu radit hladsie. No skor opak je pravdou. Na zaciatku som mal problemy iba s radenim z 1. do 2. ale teraz je uz problem aj z 3. do 4. a tiez z neutralu do 2. Radiaca paka ide niekedy velmi tazko, dokonca sa mi stava, ze ani zaradit nemozem. Niekedy pomoze vyslapnutie spojky a opatovne zaradenie stupne, niekedy uz ani to. Z prevodovky vychadzaju podozrive zvuky ako ked ozubene kolesa nemozu do seba presne zapadnut. Dnes, ked som sa zasa nemohol pohnut z krizovatky (nesla mi zaradit 1.) a musel som sa pohynat z 2. mi uz dosla trpezlivost. Som zvedavy co mi s tym v servise urobia. :(
Kia XCeed (2024), 1.5 T-GDi, A 7DCT, 118 kW/160 hp, GT-Line, zelená Celadon Spirit Green (CE6), MY2024
Kia Ceed III (2018), 1.4 T-GDi, A 7DCT, 103 kW/140 hp, First Edition, modrá Blue Flame (B3L), MY2019
figaro Muž
Fanda vozů Kia

Kia XCeed (2024)
12000 km @ 7.0 l/100km

Příspěvekod Mirek28 » 25.02.2010 02:48

Když jsem zakládal toto vlákno, měl jsem pocit, že jsem jediný kdo má problémy s převodovkou. Problém popsaný v prvním příspěvku se mi poprvé představil, když jsem měl najeto cca 700km. Jak to dopadlo, je v prvním příspěvku popsáno. Už 3000 km mám novou převodovku a můžu porovnávat. U té původní šli všechny rychlosti mnohem lehčeji a řadilo to úžasně (teda když pominu ten problém se zaseklou pákou při pohybu doleva), jen zpátečka tam někdy skočila až když jsem trochu popustil spojku. Nová převodovka řadí trochu jinak, zpátečka tam jde úžasně, skoro sama, 3,4 a 5 taky žádný problém, ale občas musím víc zatlačit, aby tam vlezla jednička nebo naopak, když jí vyřazuji, abych tam dal dvojku, někdy mě jakoby kopne do ruky jak rychle vyskočí. Při řazení z 1 na 2 tam cítím nějaký odpor, úplně cítím v ruce, jak to tam do sebe leze, když však řadím pomalu, nebo chviličku počkám v neutrálu spadne tam ta dvojka dobře. Při řazení dolů z 3 na 2 je to v pohodě. No co, po první reklamaci jsem už nějak imunní a vědom si toho, že na převodovku je záruka 7 let, budu jezdit ( i když 7 let se u mě rovná cca 40 - 50 tisíc) a čekat až se to ochodí, nebo naopak pose.e
KIA CEED SW 1.4 CVVT (8Q)
Hlavně mít kola dole, anténu nahoře a gumové patníky !
Mirek28 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
46000 km @ 7.3 l/100km

Příspěvekod Jardys » 28.02.2010 19:08

mbiron píše:Prevodovka to je slabina vozu :kia: takove nepresne a dlouhe razeni jsem jeste nezazil. Zatim sice tyhle nepresnosti toleruju ale pokud by nastal vetsi problem tak to reklamovat uz pujdu.
Jen jsem se chtel zeptat osazenstva, uz se vam nekomu stalo ze pri vyslapavani spojky mate pocit jako kdyz vam do pedalu pri cca 20% seslapnuti tuka do nohy?
Jakoby pritlacny talir vykazoval nejaky problem a druha vec pri prerazeni z 2. na 3. po vyslapnuti spojky se ozve takove tuknuti?

Možná,že už to tady píšu s křížkem po funuse,ale mám problémy se spojkou a jak tu píšeš o tom ťukání do nohy tak to jsem měl také.Lehce položím nohu na spojkový pedál a cítím pulsace.Reklamoval jsem to zároveň s pískajícím spojkovým ložiskem a výsledek je ten,že vyměnili přepákování spojky a pulsace zcela zmizely,ložisko se měnilo také,ale opět to začíná pískat.Reklamace byla provedena při 20 000km,nyní mám 35 000km.
Ještě než bylo vyměněno to přepákování tak rozjezd do kopce byl problém,protože vibroval pedál spojky potažmo celý vůz,toto se po výměně zlepšilo nicméně zcela neodstranilo,budu muset opět reklamovat.
Kia Ceed SW 1,4 Active
Jardys Neuvedeno
Uživatel fóra

Příspěvekod hermenet » 06.03.2010 17:37

Já jsem byl na podzim s převodovkou v servisu kvůli tomu, že mi tam občas nešla zařadit napoprvé jednička, občas zase nešla z jedničky dvojka, kromě toho řadicí páka při vyřazení z dvojky na neutrál neskončila vždy ve střední poloze, takže při následném řazení jedničky bylo potřeba najít doleva k ní tu správnou dráhu [snad jsem se vyjářil srozumitelně :? ; verbálně popisovat prostorové vztahy mi vždycky dělalo problémy]. Řekli mi, že prý se to ochodí, a že kdyby do toho šáhli, mohli by to ještě víc rozhasit :D. Zlepšilo se to časem tak o dvě třetiny: třetina se ochodila, na třetinu si zvykla mrštná ruka řidičova a zbývající třetina pořád zlobí. Rychlost už se mi podaří zařadit vždycky napoprvé, ale jak se píše:
Mirek28 píše: Při řazení z 1 na 2 tam cítím nějaký odpor, úplně cítím v ruce, jak to tam do sebe leze, když však řadím pomalu, nebo chviličku počkám v neutrálu spadne tam ta dvojka dobře.

Zabere také vytočení jedničky. Normálně jezdím tak, že jedničkou jen uvedu auto do pohybu a hned dávám dvojku, ale nedávno jsem potřeboval na křižovatce získat trochu náskok kvůli řazení do pruhu, a tak jsem tam podržel jedničku až do hodně vysokých otáček a dvojka tam pak vletěla, ani jsem nevěděl jak. Nebudu ale kvůli tomu jezdit pořád jak závodník :roll: - už na to nemám ten věk, že; a navíc, když chce člověk dodržovat jakžtakž předpisy a řadil by ve městě vždycky dvojku při čtyřiceti, musel by si připadat jako pěkné pako, než by tam do padesátky naskládal další tři rychlosti. :D

Mimoto jsem si všiml problému u čtyřky: na konci dráhy ucítím takové lupnutí-chrupnutí. Zeptám se při garančce, jestli je to normální a jestli s tím něco udělaj. Jinak spoléhám na sedmiletou záruku.
KIA cee'd SW 1.4 CVVT 80.2 kW Active (2009) Obrázek
hermenet Muž
Fanda vozů Kia

7. sraz Kia-Club.org (1)

Opel Zafira (2016)
90000 km @ 8.37 l/100km

Příspěvekod Baki69 » 06.03.2010 18:10

Na Riu mám najeto 130.000km a to řazení je katastrofa, měl jsem doma 14-let starou Fiestu a řazení absolutně bez chyby...jak to tady sleduju tak soudruzi v kie zřejmě udělali nějakou chybu. :lol:
Baki69 Muž
Uživatel fóra

Kia Rio II (2005)
130000 km @ 6 l/100km

Příspěvekod souk69 » 06.03.2010 18:16

:no: Já problémy s řazením nemám, rychlosti jdou dobře a přesně. Mám zatím najeto málo, tak doufám , že se to neochodí a nezhorší. :lol:
červená Kia Ceed sw 1,6 CRDI
souk69 Muž
Fanda vozů Kia

Kia cee'd SW (2009)
0 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Jindrous01 » 10.03.2010 01:42

mě vadí jen toto

1. a 2. při řazení nahoru tak při řazení dolu jde ztuha, jakoby tam něco vadilo, drhlo. Nelze rychle přeřadit.

dělá to u všech, nebo jen někomu?
Jindrous01 Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
450 km @ 7.2 l/100km

Příspěvekod Beda » 10.03.2010 08:29

Standardne se peru pri razeni/podrazeni na 1. a 2. rychle razeni neni skoro vubec mozne a tak pomaha leda meziplyn :idea:
cee'd (2007), Hyundai Santa Fe II (2007), Sorento II (2010), Sorento II (2013), cee'd GT II (2017), Sorento IV (2021), Stinger (2017), Sportage IV (2017), Sorento III (2018)
Beda Muž
Administrátor
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 7. sraz Kia-Club.org (1) 8. sraz Kia-Club.org (1)
9. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 12. sraz Kia-Club.org (1) 13. sraz Kia-Club.org (1) 14. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 16. sraz Kia-Club.org (1) 17. sraz Kia-Club.org (1)
18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1) 20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1)
26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) 28. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (3)

Kia Stinger (2017)
86000 km @ 10.2 l/100km

Příspěvekod -drb- » 10.03.2010 13:54

hermenet píše:Zabere také vytočení jedničky. Normálně jezdím tak, že jedničkou jen uvedu auto do pohybu a hned dávám dvojku, ale nedávno jsem potřeboval na křižovatce získat trochu náskok kvůli řazení do pruhu, a tak jsem tam podržel jedničku až do hodně vysokých otáček a dvojka tam pak vletěla, ani jsem nevěděl jak. Nebudu ale kvůli tomu jezdit pořád jak závodník :roll: - už na to nemám ten věk, že; a navíc, když chce člověk dodržovat jakžtakž předpisy a řadil by ve městě vždycky dvojku při čtyřiceti, musel by si připadat jako pěkné pako, než by tam do padesátky naskládal další tři rychlosti. :D

Dost často na křižovatkách řadím 1-2-4 - hlavně když vím, že budu měnit pruh, vím, že na dalším semaforu je krátká zelená apod. A není to tím, že bych byl závodník, jsem spíše klidný řidič a limity dodržuju dost pečlivě. Ale na druhou stranu nesnáším, když někdo přede mnou na semaforu spí, zelená dávno svítí a on teprve začne číst manuál, kde má jeho auto řadicí páku. A to nemluvím o výjezdech z vedlejších ulic po Praze. Tam musím často hledat trochu slušnou mezeru a tam se vecpat. Takže většinou proženu jedničku k 5 tis., rychle dvojku, rozjet na 50 km/h a pak pěkně zvolna čtyřku, která tam při klesání otáček krásně zapadne bez odporu a pak už jen při minimálním výkonu motoru tu padesátku udržovat.

Párkrát mne takhle pobavilo, když jsem měl vedle sebe "závodníka" v 1.9 TDI, který udržoval ten svůj koncert v otáčkách, aby mohl vyrazit a nakonec ta moje malinká 1.4 v těžkém kombíku vyrazila podstatně rychleji. Na padesátce jsem tam dal tu svou čtyřku a závodník se s černým dýmem u výfuku prohnal vítězně kolem. Když to bylo poprvé, ťukal jsem si na čelo, co blbne, ale stalo se mi to už zhruba pětkrát a pokaždé stejný scénář, stejný motor, stejný typ auta a zřejmě stejný typ řidiče.
-drb- Neuvedeno
Uživatel fóra

Kia cee'd SW (2009)
28000 km @ 7.0 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady