Jakub píše:Z 1 na 2 půjde vždy hůře řadit než na vyšší stupně. U těchto rychlostí je nejvyšší rozdíl otáček a synchrony s tím mají větší práci. Proto jsou synchrony u 1 a 2 větší než u 3 a 4. To co jakoby drhne je právě jištěná synchronizace, kdy synchron drží páku dokud se otáčky hřídelí nevyrovnají.
kisil píše:najazdené 3500 km.vsetky rychlosti padaju jedna básen až na tu spiatocku.ta funguje ako vacsine z vas (obcas jej treba trošku pomôct)
lubos.t píše:kisil píše:najazdené 3500 km.vsetky rychlosti padaju jedna básen až na tu spiatocku.ta funguje ako vacsine z vas (obcas jej treba trošku pomôct)
pridavam sa k tomu. radenie bez chyby az na spiatocku, najazdenych 16500km ale aj tak na spiatocku treba pomaly a niekedy 2x. inak spokojnost, ale na radenie octavie to nema.
mbiron píše:Prevodovka to je slabina vozutakove nepresne a dlouhe razeni jsem jeste nezazil. Zatim sice tyhle nepresnosti toleruju ale pokud by nastal vetsi problem tak to reklamovat uz pujdu.
Jen jsem se chtel zeptat osazenstva, uz se vam nekomu stalo ze pri vyslapavani spojky mate pocit jako kdyz vam do pedalu pri cca 20% seslapnuti tuka do nohy?
Jakoby pritlacny talir vykazoval nejaky problem a druha vec pri prerazeni z 2. na 3. po vyslapnuti spojky se ozve takove tuknuti?
Mirek28 píše: Při řazení z 1 na 2 tam cítím nějaký odpor, úplně cítím v ruce, jak to tam do sebe leze, když však řadím pomalu, nebo chviličku počkám v neutrálu spadne tam ta dvojka dobře.
hermenet píše:Zabere také vytočení jedničky. Normálně jezdím tak, že jedničkou jen uvedu auto do pohybu a hned dávám dvojku, ale nedávno jsem potřeboval na křižovatce získat trochu náskok kvůli řazení do pruhu, a tak jsem tam podržel jedničku až do hodně vysokých otáček a dvojka tam pak vletěla, ani jsem nevěděl jak. Nebudu ale kvůli tomu jezdit pořád jak závodník- už na to nemám ten věk, že; a navíc, když chce člověk dodržovat jakžtakž předpisy a řadil by ve městě vždycky dvojku při čtyřiceti, musel by si připadat jako pěkné pako, než by tam do padesátky naskládal další tři rychlosti.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé