Důležité upozornění |
---|
![]() ![]() Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579 |
vlafi píše:Umíte někdo polsky???Je to také o problému s lakem..
Pojawil sie problem z lakierem, otoz luszczy sie klar, bez zluszczen pozostaje dach auta i tylna klapa. Oczywiscie uznali reklamacje auto do lakierowania, ale mam kilka watpliwosci. Trzeba rozebrac auto czy nie polamia jakis tam zatrzaskow itp. Oczywiscie bedzie takze grubsza warstwa lakieru przy pomiarze na nowym aucie jest jakies 200 mikronow a na polakierowanym bedzie 350 mikronow. Tak naprawde to wolalbym aby wymienili auto na nowe ale o to bedzie bardzo trudno bo lakierowanie to jest usuniecie usterki. Pozostaje jeszcze utrata wartosci auta bo przy sprzedazy zapewne bede musial tlumaczyc ludziom co i jak. Zastanawiam sie czy nie negocjowac np. aby dolozyli np. klime gratis lub dali kase. Tak naprwde to nie wiem jaka podjac decyzje bo pozostaje takze inne rozwiazanie otoz moge nie lakierowac tego auta, wtedy KIA dam mi iles tam pieniedzy ale wiaze sie to z tym ze rezygnuje z gwarancji na lakier. I co tu robic ?
aifell píše:Tak to nevypadá dobře ... to se mám na co tešit :-( Po roce ostatním reznou dveře ... Já sice stojím v garáži, ale tomu se asi neubráním, síííla. No zkusím vždy po mytí řádně vytírat dveře kolem gum, no prostě udělám maximum aby to u mě nepropuklo. No ikdyž ale ať to zase propukne a je to v záruce, co? fakt ale síííla, že toto tady řešíme ... toto Kiu docela sráží a moc mě to mrzí!
forrester píše:tak mna zatial hrdza a ostatne problemy co tu citam,zatial obchadzaju ,az na brzdovy kotuc a gumy stabilizatorov,som myslel ze nie su kie spolahlive ale dnes som skoro spadol na zadok![]()
dnes pri debate s klientom,sa zvrtla tema na auta , sa mi postazoval ze si zakupil AUDI S5 za nieco vyse 2 milionov sk,a po cca 7 tisic km, mu odislo cerpadlo,predna naprava,a loziska na vsetkych kolesach, vycislena cena na opravu cca 250 tisic sk, a pristup k zakaznikovy ze nula bodov,o zarucnej oprave ani pocut a vsetko na naklady majitela,alebo zoberu a poslu auto na expertizu do D a to cca 3 mesiace bez auta,samozrejme beu nahradneho vozidla, atd tad bolo by to na dlhe pisanie, a jeho odkaz ze do audi chodit len s pravnikom![]()
a to som myslel ze kia je na tom zle
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé