Důležité upozornění

:!: Nově je možno si pořídit klubové podložky RZ/SPZ :!:

Více se dozvíte zde https://www.kia-club.org/viewtopic.php?p=195579#p195579

Koroze na dveřích

Trápí Vás něco na voze?

Příspěvekod mbiron » 18.06.2008 10:27

Tohle je dosti zvlastni zavada u naprosto noveho auta.Tady neni neco v poradku a antikorozni ochrana zrejme nefunguje nebo uz material pouzity na vyrobu dveri byl chyceny. Jinak si to nedovedu vysvetlit. Jesli se na srazu nekdo ukaze z :kia: czech tak to bude asi nejcasteji kladena otazka a taky co s tim jako budou delat.
mbiron Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 4. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1) 11. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 18. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 19. sraz Kia-Club.org (1)
20. sraz Kia-Club.org (1) 21. sraz Kia-Club.org (1) 22. sraz Kia-Club.org (1) 23. sraz Kia-Club.org (1) 24. sraz Kia-Club.org (1) 25. sraz Kia-Club.org (1) 26. sraz Kia-Club.org (1) 27. sraz Kia-Club.org (1) Osobnost klubu (1)
Organizátor srazu (19)

Kia cee'd II (2013)
110000 km @ 6.4 l/100km

• Finanční podpora Kia-Club.org
    CZ: Číslo účtu / kód banky: 2600362987/2010
    SK: Příkaz zadejte jako SEPA platbu (nikoliv jako platbu do zahraničí). Pro SEPA platbu je potřeba zadat číslo účtu ve formátu IBAN. IBAN: CZ9220100000002600362987 , BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX

Příspěvekod vlafi » 21.06.2008 21:07

Umíte někdo polsky???Je to také o problému s lakem..

Pojawil sie problem z lakierem, otoz luszczy sie klar, bez zluszczen pozostaje dach auta i tylna klapa. Oczywiscie uznali reklamacje auto do lakierowania, ale mam kilka watpliwosci. Trzeba rozebrac auto czy nie polamia jakis tam zatrzaskow itp. Oczywiscie bedzie takze grubsza warstwa lakieru przy pomiarze na nowym aucie jest jakies 200 mikronow a na polakierowanym bedzie 350 mikronow. Tak naprawde to wolalbym aby wymienili auto na nowe ale o to bedzie bardzo trudno bo lakierowanie to jest usuniecie usterki. Pozostaje jeszcze utrata wartosci auta bo przy sprzedazy zapewne bede musial tlumaczyc ludziom co i jak. Zastanawiam sie czy nie negocjowac np. aby dolozyli np. klime gratis lub dali kase. Tak naprwde to nie wiem jaka podjac decyzje bo pozostaje takze inne rozwiazanie otoz moge nie lakierowac tego auta, wtedy KIA dam mi iles tam pieniedzy ale wiaze sie to z tym ze rezygnuje z gwarancji na lakier. I co tu robic ?

Jinak zde je k tomu celá debata

http://mojaceed.pl/forum/viewtopic.php?t=1392&start=0
vlafi Muž
KIA Family
Léta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členstvíLéta členství

1. sraz Kia-Club.org (1) 2. sraz Kia-Club.org (1) 3. sraz Kia-Club.org (1) Mogul Safety Cup 2009 (1) 6. sraz Kia-Club.org (1) 10. sraz Kia-Club.org (1) 15. sraz Kia-Club.org (1) 10. výročí Kia Clubu (1) 24. sraz Kia-Club.org (1)
Osobnost klubu (1) Organizátor srazu (4)

Kia cee'd (2006)
100200 km @ 0 l/100km

Příspěvekod Martin » 21.06.2008 21:47

Myslím, že opět navštívím zastoupení KIA czech a budu asi rázněji trvat na výměně dveří nebo odstoupení od smlouvy, jelikož stále od nikoho žádné vyjádření ke korozi na dveřích nemám. Myslím, že z obchodního zákona to měli určitě něják řešit. Přece nebudu čekat až to auto zrezne.
Martin Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod filo » 22.06.2008 11:32

vlafi píše:Umíte někdo polsky???Je to také o problému s lakem..

Pojawil sie problem z lakierem, otoz luszczy sie klar, bez zluszczen pozostaje dach auta i tylna klapa. Oczywiscie uznali reklamacje auto do lakierowania, ale mam kilka watpliwosci. Trzeba rozebrac auto czy nie polamia jakis tam zatrzaskow itp. Oczywiscie bedzie takze grubsza warstwa lakieru przy pomiarze na nowym aucie jest jakies 200 mikronow a na polakierowanym bedzie 350 mikronow. Tak naprawde to wolalbym aby wymienili auto na nowe ale o to bedzie bardzo trudno bo lakierowanie to jest usuniecie usterki. Pozostaje jeszcze utrata wartosci auta bo przy sprzedazy zapewne bede musial tlumaczyc ludziom co i jak. Zastanawiam sie czy nie negocjowac np. aby dolozyli np. klime gratis lub dali kase. Tak naprwde to nie wiem jaka podjac decyzje bo pozostaje takze inne rozwiazanie otoz moge nie lakierowac tego auta, wtedy KIA dam mi iles tam pieniedzy ale wiaze sie to z tym ze rezygnuje z gwarancji na lakier. I co tu robic ?

Volný překlad: Objevil se problém s lakem, loupe se lak, bez poškození zůstala jen střecha auta a zadní dveře.Samozdřejmě uznali reklamaci na nový lak, mám ale pár obav.Je třeba rozebrat auto, nepolámou mi nějaké spoje výplní atd.Samozdřejmě bude hrubší vrstva laku, v poměru k novému autu je to nějakých 200 mikronů a na polakovaným bude 350 mikronů.Abych pravdu řekl, raději bych byl aby vyměnili celé auto za nové, ale to bude hrozně těžké, protože lakování je oprava závady.Samozdřejmě se snižuje hodnota auta, protože u případného prodeje budu muset vysvětlovat lidem co a jak.Uvažuji jestli alespoň s něma jednat o dodání klimy nebo nějakou slevu - peníze.Ale opravdu nevím jak se mám rozhodnout, protože existuje jiná možnost a to, že nebudu lakovat auto, Kia mi dá nějaké peníze, ale tím pádem rezignuji na záruku laku.Tak co mám dělat?

Takže tak nějak, chci jen dodat, že kolega, který uvažuje o koupi Ceeda, byl v salonu, kde jsem já kupoval auto a reklamoval dveře, se zmínil, že jeden jejich klient má problém se rzi na dveřích.Dočkal se, pro mně i jeho samotného, odpovědi, a to: To je jen taková blbost, to jsou maličkosti!!!
Kia Cee´d SW 1.4 EX /5K/
Najeto 45 000 km
filo Muž
Uživatel fóra

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2007)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod greenca » 22.06.2008 12:02

to filo

díky za překlad.

jen bych dodal,že prodejce vůz nevyrobil,tudíž neručí za jeho kvalitu,je to výrobek kia motors.Prodejce je jenom zprostředkovatel.Měli jsme už jednu oficiální reklamaci na korozi dveří u CEEDa,vše se nafotilo a zdokumentovalo,ale kia motors se k problému zatím nevyjádřila a za to prodejce přece nemůže???
greenca Neuvedeno
Přispěvatel fóra

Příspěvekod filo » 22.06.2008 12:08

Já to samozdřejmě chápu, ale vytočila mě jejich odpověd a potažmo se zatím nic neděje po linii Chotěbuz - Kia Motors.....
Kia Cee´d SW 1.4 EX /5K/
Najeto 45 000 km
filo Muž
Uživatel fóra

2. sraz Kia-Club.org (1) 4. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2007)
45000 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Kužel » 22.06.2008 20:28

@ Greenca
naprosto s Tebou souhlasím, prodejce je pouze zprostředkovatel.
od 20.8.2018 Kia Ceed JD 2018 1,6 Gdi Fresh
od 19.10.2007 Kia Ceed SW 1,6 Crdi EX - prodáno
Kužel Muž
Přispěvatel fóra

Organizátor srazu (1)

Kia cee'd SW (2007)
45321 km @ 6.5 l/100km

Příspěvekod Návštěvník » 24.06.2008 12:26

ale o to predsa nejde... len nerozumiem tomu, preco to nikdo nereklamuje cestou, pridem, odovzdam vozidlo s vadou, necham si spisat protokol, cakam 30 dni, hotovo. nevybavene, dovidenia. predajca moze byt iba sprostredkovatel, ale ja som vozidlo kupil u predajcu, neviem, preco by som aj pri vsetkej jeho ochote mal cosi riesit alebo cakat na kia motors
Návštěvník

km @ l/100km

Koroze na dveřích

Příspěvekod brzda » 24.06.2008 16:42

Zdarec chlapi a holky,
tak jsem další,komu reznou dveře (levé zadní barva piston gray).
Už jsem volal do servisu,mrknou na to,,,"to jsem teda zvědav,co s tím udělaj.
Zároveň to spojim s první garančkou..... :blink:
brzda Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Aifell » 24.06.2008 17:39

Tak to nevypadá dobře ... to se mám na co tešit :-( Po roce ostatním reznou dveře ... Já sice stojím v garáži, ale tomu se asi neubráním, síííla. No zkusím vždy po mytí řádně vytírat dveře kolem gum, no prostě udělám maximum aby to u mě nepropuklo. No ikdyž ale ať to zase propukne a je to v záruce, co? fakt ale síííla, že toto tady řešíme ... toto Kiu docela sráží a moc mě to mrzí! :shifty:
Aifell Muž
Fanda vozů Kia

3. sraz Kia-Club.org (1) 5. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd SW (2008)
80000 km @ 6.2 l/100km

koroze na dveřích

Příspěvekod brzda » 24.06.2008 17:54

aifell píše:Tak to nevypadá dobře ... to se mám na co tešit :-( Po roce ostatním reznou dveře ... Já sice stojím v garáži, ale tomu se asi neubráním, síííla. No zkusím vždy po mytí řádně vytírat dveře kolem gum, no prostě udělám maximum aby to u mě nepropuklo. No ikdyž ale ať to zase propukne a je to v záruce, co? fakt ale síííla, že toto tady řešíme ... toto Kiu docela sráží a moc mě to mrzí! :shifty:

vytírat do sucha ti nepomůže,bo je to mezi dvojitým plechem,není přístup.
pod gumou je to ok.
brzda Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod forrester » 24.06.2008 18:38

tak mna zatial hrdza a ostatne problemy co tu citam,zatial obchadzaju ,az na brzdovy kotuc a gumy stabilizatorov,som myslel ze nie su kie spolahlive ale dnes som skoro spadol na zadok :shifty:

dnes pri debate s klientom,sa zvrtla tema na auta , sa mi postazoval ze si zakupil AUDI S5 za nieco vyse 2 milionov sk,a po cca 7 tisic km, mu odislo cerpadlo,predna naprava,a loziska na vsetkych kolesach, vycislena cena na opravu cca 250 tisic sk, a pristup k zakaznikovy ze nula bodov,o zarucnej oprave ani pocut a vsetko na naklady majitela,alebo zoberu a poslu auto na expertizu do D a to cca 3 mesiace bez auta,samozrejme beu nahradneho vozidla, atd tad bolo by to na dlhe pisanie, a jeho odkaz ze do audi chodit len s pravnikom :D
a to som myslel ze kia je na tom zle :shifty:
Ceed EX CRDi predane
CEED crdi 2014
forrester Muž
Fanda vozů Kia

Příspěvekod autas » 24.06.2008 18:50

Tak jak to tady už nějakou dobu čtu, tak asi nezbývá, než si každý bude muset pomoci, jak umí. Já se chystám, že až bude auťas pěkně suchý, koupím Resistin ML a štěteček a pěkně to tam v těch spárách natáhnu (pokud tam tedy ta rez po třech měsících pod širákem už není). Bude to sice nějakou dobu pěkně smrdět, ale účel světí prostředky. A pak se uvidí ;)
autas Muž
Uživatel fóra

Kia cee'd (2008)
16100 km @ 6.9 l/100km

koroze n adveřích

Příspěvekod brzda » 24.06.2008 19:35

forrester píše:tak mna zatial hrdza a ostatne problemy co tu citam,zatial obchadzaju ,az na brzdovy kotuc a gumy stabilizatorov,som myslel ze nie su kie spolahlive ale dnes som skoro spadol na zadok :shifty:

dnes pri debate s klientom,sa zvrtla tema na auta , sa mi postazoval ze si zakupil AUDI S5 za nieco vyse 2 milionov sk,a po cca 7 tisic km, mu odislo cerpadlo,predna naprava,a loziska na vsetkych kolesach, vycislena cena na opravu cca 250 tisic sk, a pristup k zakaznikovy ze nula bodov,o zarucnej oprave ani pocut a vsetko na naklady majitela,alebo zoberu a poslu auto na expertizu do D a to cca 3 mesiace bez auta,samozrejme beu nahradneho vozidla, atd tad bolo by to na dlhe pisanie, a jeho odkaz ze do audi chodit len s pravnikom :D
a to som myslel ze kia je na tom zle :shifty:

tak to je masakr bez patřičné záruky :)
brzda Neuvedeno
Nováček

Příspěvekod Tony » 25.06.2008 10:00

to teda čumím! bych řekl že čím dražší auto tím by měl být lepší přistup ne? chápu že se jim nechce skákat kolem maníka co koupil auto za 200tisic a tak měli na marži pár kaček ale u takové pálky se musel zahojit celý servis! hold co říct no, KONCERN....
Tony aka FUCKER LUCKER in CoD World and LUCKER1984 in WoT
Kia cee´d 1,6 CRDi EX+
najeto 118 000 km

Tony Muž
Fanda vozů Kia

6. sraz Kia-Club.org (1)

Kia cee'd (2007)
118000 km @ 6 l/100km

PředchozíDalší

Zpět na Závady